malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  30 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak na razie tylko tyle :P

tylko? :ninja:

Strasznie dużo rzeczy mały dostanie :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  30 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ma 3 latka i interesuje sie tylko tym co sam chce? jak dla mnie to niedobrze, wrozy problemy w pozniejszej edukacji. tzn nie mowie ze bedzie miec jakies problemy, po prostu ciesze sie z tego, ze moj maly chce probowac wszystkiego i wciaz nowych rzeczy i nie mam z nim problemu ze czegos nie zrobi/nie chce. buntowac wole zeby sie zaczal jako nastolatek

A ty sie interesujesz tym czego nie chcesz? :lol:
Wg mile stones ustalanych od lat przez Ofsted mlody sie rozwija prawidlowo i wg mnie to bardzo dobrze, ze ma swoje wlasne zdanie i prawo do wyboru - tak, ja to nazywam prawem wyboru. Nie lubie go do niczego zmuszac, bo to, ze moge cos zaproponowac to co innego. A usilne staranie sie zainteresowaniem go na sile to dla mnie juz zmuszanie - przynajmniej jesli chodzi o dzieci. Nie lubi kopac w pilke, to nie kopie. Nie lubi nawet jezdzic na rowerze. Za to swietnie jezdzi na lyzwach i na nartach. Ostatnio zaczal cwiczyc wspinaczke na skalkach - takich nizszych dla dzieci. Nie zlapal bakcyla. Ja mu oferuje wszystko, a on sobie wybiera. Nie wiem co ty w tym widzisz nieprawidlowego.
Dla mnie to nie bunt a wyrazanie wlasnego zdania. Dziecko to czlowiek i ma do niego prawo :) Dla mnie to zaden bunt, poki nie drze sie na mnie i nie rzuca na ziemie wymuszajac cos - a tego nie robi :) Ponioslo cie troche z interpretacja mojego dziecka.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  30 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Strasznie dużo rzeczy mały dostanie :)

W UK to sa tanie zabawki, a przeciez pod choinka o to wlasnie chodzi by bylo duzo rozpakowywania, nie?
Najwieksza w tym radosc :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  30 Septembrie 2011
massacre
massacre: Ponioslo cie troche z interpretacja mojego dziecka.

tak jak i Ciebie z interpretacja tego co ja mowie. zeby dziecko wiedzialo co lubi musi najpierw czegos sprobowac - i to mam na mysli poprzez interesowanie mojego dziecka roznymi rzeczami - pokazuje mu co i jak robic - staram sie zainteresowac, do niczego nie zmuszam. jak nie chce rysowac to przeciez go nie zmusze - ale pokazac jak sie trzyma kredke itp by wypadalo, samo sie raczej nie nauczy.

massacre
massacre: Ja mu oferuje wszystko, a on sobie wybiera. Nie wiem co ty w tym widzisz nieprawidlowego.

ale mi wlasnie o to chodzi przeciez :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: tylko? Strasznie dużo rzeczy mały dostanie :)

ja w sumie nie wiem ile dzieci powinny zabawek dostawac :rotfl:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  30 Septembrie 2011

super ta szczotka tangle teezer :zakochany:
wreszcie mam wlosy rozczesane i jakie gladkie :D

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

massacre
massacre
  30 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tak jak i Ciebie z interpretacja tego co ja mowie.

No raczej chyba nie, bo zamiast tlumaczyc to zaczelas juz przepowiadac, sorry "wrozyc" mojemu dzieciakowi przyszlosc i problemy edukacyjne. Czytaj uwazniej, napisalam, ze sobie wyrabia juz zainteresowania, a ty pojechalas juz z cala ta gadka o problemach... no, ale nie wazne. wybaczam faux pas :D

Konto usunięte
Konto usunięte: pokazuje mu co i jak robic - staram sie zainteresowac, do niczego nie zmuszam. jak nie chce rysowac to przeciez go nie zmusze - ale pokazac jak sie trzyma kredke itp by wypadalo, samo sie raczej nie nauczy.

jest wiele szkol wychowawczych, wiec nalezy pamietac o tym by matka matce nigdy nie sugerowala, ze cos robi zle w tej kwestii :) to moja taka mala sugestia do ciebie. bo skoro na przelomie wiekow filozofowie i specjalisci w roznych metodach edukacji scierali swoje poglady miedzy soba bez zadnego konkretnego rezultatu (jak wiesz jest wiele metod stosowanych w przedszkolach i szkolach), to i matki nie musza ze soba dojsc do porozumienia i raczej nigdy nie dojda :) zauwaz, ze nigdy ci nie zwrocilam uwagi, ze twoje dziecko bedzie mialo w przyszlosci problemy, bo jeszcze robi w pieluche. po pierwsze tak nie uwazam, a po drugie nie uwazam to za stosowne by zmieniac twoje poglady i metody wychowawcze, bo mimo, ze zadna z nas nie jest matka idealna, to jest matka najlepsza dla swojego dziecka. z gory dziekuje, jesli i ty moje poglady w tej sprawie uszanujesz.
no to pionteczka :)

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  30 Septembrie 2011
massacre
massacre: W UK to sa tanie zabawki, a przeciez pod choinka o to wlasnie chodzi by bylo duzo rozpakowywania, nie? Najwieksza w tym radosc :D

No wiadomo, że im więcej tym większa radość, ale ceny zabawek w PL (takich fikuśniejszych, znanych marek) przerażają. Za jakąś jedną sztukę trzeba liczyć 100 - 200 zł. A weź kup więcej jak ktoś zarabia 1500 zł :and;

Domek dla lalek

Nawet na allegro, gdzie ceny są niższe - 600 zł :|
agoosiaaa
agoosiaaa
  30 Septembrie 2011
massacre
massacre: jest wiele szkol wychowawczych, wiec nalezy pamietac o tym by matka matce nigdy nie sugerowala, ze cos robi zle w tej kwestii :) to moja taka mala sugestia do ciebie. bo skoro na przelomie wiekow filozofowie i specjalisci w roznych metodach edukacji scierali swoje poglady miedzy soba bez zadnego konkretnego rezultatu (jak wiesz jest wiele metod stosowanych w przedszkolach i szkolach), to i matki nie musza ze soba dojsc do porozumienia i raczej nigdy nie dojda :) zauwaz, ze nigdy ci nie zwrocilam uwagi, ze twoje dziecko bedzie mialo w przyszlosci problemy, bo jeszcze robi w pieluche. po pierwsze tak nie uwazam, a po drugie nie uwazam to za stosowne by zmieniac twoje poglady i metody wychowawcze, bo mimo, ze zadna z nas nie jest matka idealna, to jest matka najlepsza dla swojego dziecka. z gory dziekuje, jesli i ty moje poglady w tej sprawie uszanujesz. no to pionteczka :)

no ale ja nie chce sie przeciez klocic - ja po prostu mowie co ja mysle, nie mowie ze jestem bezbledna ani nic z tych rzeczy - nie ma idealnego sposobu wychowywania dzieci i nie to mialam na mysli, ze twoje dziecko bedzie mialo w przyszlosci problemy tylko po prostu chodzilo mi o to, ze twoj maly musi miec silny charakter :) po prostu zle to napisalam wczesniej, wyszlo zupelnie inaczej niz chcialam :)
agoosiaaa
agoosiaaa
  30 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No wiadomo, że im więcej tym większa radość, ale ceny zabawek w PL (takich fikuśniejszych, znanych marek) przerażają. Za jakąś jedną sztukę trzeba liczyć 100 - 200 zł. A weź kup więcej jak ktoś zarabia 1500 zł :and; Domek dla lalek http://img1.aukcjoner.pl/gallery/006992471/thumbnails.jpg?7431 Nawet na allegro, gdzie ceny są niższe - 600 zł :|

ja Ci powiem tak... chcialam malemu kupic to na 3 urodziny:

w polszy. najtanszy na necie znalazlam za dwiescie pare zlotych jak patrzylam.
u mnie w smithsie kosztowala wtedy jakos 36 funtow bo byla jakas promocja czy cos w tym stylu... pomyslalam sobie, ze poczekam sobie do jego urodzin, nie ma co tak wczesnie kupowac, skoro ceny sa mniej wiecej podobne. wiec poczekalam chyba z miesiac (bo ja juz to planowalam pare miesiecy temu) - wchodze wlasnie po miesiacu do home bargains, patrze, a tu chuck po 9.99 :ZONK:
myslalam, ze jakas podroba, wiec sprawdzam pudelko itp.
obok mialam smithsa, wiec wyszlam z hb, weszlam do smithsa i sprawdzam czy sa jakies roznice - zero :ninja: wszystko identyczne bylo, z tym ze w smitchsie kosztowal wtedy juz 49.99.
konczac moja smutna historie (:lol2:) - zdzieraja na zabawkach wszedzie, i to w uj ostro.
agoosiaaa
agoosiaaa
  30 Septembrie 2011

tak w ogole laseczki wiecie gdzie mozna dostac:

elmo giggle & shake chair

badz tickle me fmx cookie monster?

massacre
massacre
  30 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No wiadomo, że im więcej tym większa radość, ale ceny zabawek w PL (takich fikuśniejszych, znanych marek) przerażają. Za jakąś jedną sztukę trzeba liczyć 100 - 200 zł. A weź kup więcej jak ktoś zarabia 1500 zł :and;

Wiem, nic nie mow. Za glupia ksiazeczke z Thomasem z kierownica i przyciskami dzwiekowymi wydalam 60 zl, gdzie tutaj on ma tych ksiazek 4 pelne polki. Albo takie z piosenkami tu kosztuja £10 a w Polsce identyczne tylko tlumaczone na polski widzialam za 100zl.

Ja od dawna sie zastanawiam jak Polacy to robia, ze jezdza w miare dobrymi samochodami, maja ladnie urzadzone w domach, nastolatki dobrze ubrane, rodzice smartfony, plazmy czy ledy w chacie maja, zawsze cieply obiad i to wszystko za 1500zl :lol:

massacre
massacre
  30 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tak w ogole laseczki wiecie gdzie mozna dostac: http://images.buzzillions.com/images_products/07/30/spin-master-elmo-giggle-shake-chair_290344_175.jpg elmo giggle & shake chair

Moj ma fotel z Toys r Us, ale zwykly.

Konto usunięte
Konto usunięte: ze twoj maly musi miec silny charakter :)

nie ma po kim miec slabego :rotfl:
Moj mowi: jestes jak matka
ja mowie: jestes jak ojciec

massacre
massacre
  30 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tak w ogole laseczki wiecie gdzie mozna dostac: http://images.buzzillions.com/images_products/07/30/spin-master-elmo-giggle-shake-chair_290344_175.jpg elmo giggle & shake chair badz tickle me fmx cookie monster?

masz na amazonie za £138
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=elmo+chair&x=0&y=0

ide na brejka
:bye:

styka51
styka51
  30 Septembrie 2011
massacre
massacre: Ja od dawna sie zastanawiam jak Polacy to robia, ze jezdza w miare dobrymi samochodami, maja ladnie urzadzone w domach, nastolatki dobrze ubrane, rodzice smartfony, plazmy czy ledy w chacie maja, zawsze cieply obiad i to wszystko za 1500zl

To są lata praktyki :D
Ja tam plazmy w domu nie mam... bo jakoś nie kręci mnie wyrzucanie tv tylko dlatego, że jest stary ale działa :lol: No i samochody mamy w sumie 3 :rotfl: 4 telewizory, dwa kompy i uj innych rzeczy i sama się zastanawiam skąd rodzice biorą kasę na te bajery przy swoich zarobkach. No i jak oni 20 lat temu zbudowali taaaaki wielki dom bez kredytów? No nie ogarniam :lol:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  30 Septembrie 2011
massacre
massacre: Ja od dawna sie zastanawiam jak Polacy to robia, ze jezdza w miare dobrymi samochodami, maja ladnie urzadzone w domach, nastolatki dobrze ubrane, rodzice smartfony, plazmy czy ledy w chacie maja, zawsze cieply obiad i to wszystko za 1500zl

ja jestem galerianka.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.