malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
SoDope
SoDope
  12 Decembrie 2011

Jakby mi Anja zaspiewaa to obawiam się, że nie cieszyłabym się na myśl świąt Bożego Narodzenia ... :crylol:

Adidasowa
Adidasowa
  12 Decembrie 2011

Dobry dzień :)

Babsy
Babsy
  12 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakby mi Anja zaspiewaa to obawiam się, że nie cieszyłabym się na myśl świąt Bożego Narodzenia ...

ja bym pomyslala, ze predzej smierc po mnie przyszla i zapomniala kosy:rotfl:
pijana
pijana
  12 Decembrie 2011

Znalazłyśmy dziś z kumpelą torbę z męskimi ciuchami z Big Stara, za 300 zł :mrgreen: Jutro idziemy próbować im to zwrócić, a jeśli się nie uda to sprzedamy :D

mirra20
mirra20
  12 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Znalazłyśmy dziś z kumpelą torbę z męskimi ciuchami z Big Stara, za 300 zł Jutro idziemy próbować im to zwrócić, a jeśli się nie uda to sprzedamy :D

:lol: farciary
Babsy
Babsy
  12 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Znalazłyśmy dziś z kumpelą torbę z męskimi ciuchami z Big Stara, za 300 zł Jutro idziemy próbować im to zwrócić, a jeśli się nie uda to sprzedamy

ja pitole, Ty to co i rusz masz jakiegos farta, jak nie ciagle cos wygrywasz, to znowu takie znalezisko;)
mmaryjka
mmaryjka
  12 Decembrie 2011
Babsy
Babsy: rany, ale kilka tam falszowalo... wole jednak je ogladac, niz sluchac

myślę, że nikt od nich więcej nie wymagał;)
jak dla mnie dość urocze, ale VS zawsze mają urocze kampanie, pokazy etc.

co do anji rubik, na ostatnim pokazie VS wyszła jak na scenie był kanye west, inne dziewczyny machały łapami, śmiały się etc, a ona taka poważna, jakby jej zabili rodzinę. szkoda.
pijana
pijana
  12 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: farciary

No nieziemskie, w sumie to czekałyśmy prawie pół godziny aż ktoś się po to wróci, ale nie wrócił - więc znalezione :D
Babsy
Babsy: ja pitole, Ty to co i rusz masz jakiegos farta, jak nie ciagle cos wygrywasz, to znowu takie znalezisko;)

No kumpela stwierdziła, że znalazłyśmy to dzięki mojemu szczęściu xD W sumie to zazwyczaj wygrywam konkursy w których gram od niechcenia, jak do wygrania są jakieś laptopy, tablety albo pieniądze to ch** wielki xD
mirra20
mirra20
  12 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No nieziemskie, w sumie to czekałyśmy prawie pół godziny aż ktoś się po to wróci, ale nie wrócił - więc znalezione :D

ja tylko kiedyś znalazłam bokserkę ze stradivariusa za 19.90:lol:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  13 Decembrie 2011

polecam olejowanie wlosow! swietne efekty sa.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: za mniejsze pieniądze również można ubrać się gustownie,z klasą i ekskluzywnie.

Mozna sie ubrac gustownie i z klasa owszem. Ale czy ekskluzywnie? Nie wydaje mi sie ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Wolałbym np wspierać cele charytatywne, czyli być znany z tego,że komuś pomagam,a nie ,że noszę zegarek za 10000zł.

Uwierz, jak ktos ma zegarek za 10 000 to stac go na to by drugie tyle dac Instytucji Charytatywnej.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  13 Decembrie 2011
massacre
massacre: Mozna sie ubrac gustownie i z klasa owszem. Ale czy ekskluzywnie? Nie wydaje mi sie ;)

Zależy jaki towar jest dla nas ekskluzywny. Dla każdego to będzie co innego.

massacre
massacre: Uwierz, jak ktos ma zegarek za 10 000 to stac go na to by drugie tyle dac Instytucji Charytatywnej.

Owszem, stać go na pewno, tyle,że nie wiadomo czy będzie miał gest.
Dziewczyny mnie trochę źle zrozumiały. Nikomu nie kazałbym dziadować i nie wydawać pieniędzy, po prostu niektórym kasa miesza w głowie, stają się ludźmi próżnymi, i 'lepiej temu zapobiegać, niż to leczyć' :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziewczyny mnie trochę źle zrozumiały. Nikomu nie kazałbym dziadować i nie wydawać pieniędzy, po prostu niektórym kasa miesza w głowie, stają się ludźmi próżnymi, i 'lepiej temu zapobiegać, niż to leczyć' :)

Ponoc bogactwo przeszkadza w rozwoju duchowym... ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiadomo czy będzie miał gest.

Dokladnie o to chodzi. Ale nie sadze by "posiadanie gestu" zalezalo od zamoznosci. Znajda sie i ludzie bogaci i biedni, ktorzy pomagaja. Oczywiscie tutaj bedzie rozbieznosc w wartosci materialnej tej pomocy, jakkolwiek uwazam, ze to nie ma znaczenia. Najwieksze znaczenie ma to, ze ktos w ogole tak jak napisales "ma gest".

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

pijana
pijana
  13 Decembrie 2011
massacre
massacre: Ponoc bogactwo przeszkadza w rozwoju duchowym... ;)

Dlatego oddałam dobrowolnie te ciuchy, które wczoraj znalazłam, bo ich właściciel się zgłosił do sklepu, ja i ta nie bieduję, a on niech się cieszy :P
massacre
massacre: Ale nie sadze by "posiadanie gestu" zalezalo od zamoznosci.

Ja często mam wrażenie, że prędzej się biedny z biednym podzieli... Ale wiadomo, sytuacje są tak różnorakie, że nie ma co uogólniać.
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  13 Decembrie 2011
massacre
massacre: Ponoc bogactwo przeszkadza w rozwoju duchowym... ;)

Według mnie jest to zależne od sposobu, jakim ktoś dorobił się tego bogactwa. Jeśli zapracował sobie na to bogactwo ciężką pracą to myślę,że te pieniądze mogą mu jeszcze nie namieszać tak bardzo w głowie. Gorzej,jeśli komuś to bardzo łatwo przyszło. Wtedy może wydawać się takiej osobie,że jest 'panem świata'.

massacre
massacre: Dokladnie o to chodzi. Ale nie sadze by "posiadanie gestu" zalezalo od zamoznosci. Znajda sie i ludzie bogaci i biedni, ktorzy pomagaja. Oczywiscie tutaj bedzie rozbieznosc w wartosci materialnej tej pomocy, jakkolwiek uwazam, ze to nie ma znaczenia. Najwieksze znaczenie ma to, ze ktos w ogole tak jak napisales "ma gest".

Cieszy mnie to,że po raz pierwszy chyba się zgadzamy i potrafimy normalnie wymienić poglądy bez żadnych uszczypliwości, ataków czy epitetów.

Konto usunięte
Konto usunięte: Dlatego oddałam dobrowolnie te ciuchy, które wczoraj znalazłam, bo ich właściciel się zgłosił do sklepu, ja i ta nie bieduję, a on niech się cieszy :P

I to jest właśnie fajne, być może mały gest,ale cieszy. Wiesz, ja kiedyś byłem w odwrotnej sytuacji. To znaczy będąc w Anglii, robiąc zakupy w jednym ze sklepów po prostu zostawiłem tam 1 torbę i wyszedłem. Jak się zorientowałem, że jej nie mam i wróciłem z powrotem do sklepu to okazało się, że ktoś uczciwy torbę znalazł i oddał sprzedawcy a ja mogłem ją odebrać.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja często mam wrażenie, że prędzej się biedny z biednym podzieli...

Co racja to racja.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.