malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryjka
mmaryjka
  13 Decembrie 2011

a ja chyba nie do końca rozumiem o co chodzi. każdy zarabiający człowiek pomaga, chociażby oddając 1% podatku. do tego najprostsze z możliwych, może to robić KAŻDY - klikać na pajacyka. ile osób to robi? za mało.
nawiązując do tego pajacyka - mam sporo znajomych, zarówno zamożnych jak i nie i z tym pajacykiem bądź co bądź wygrywają ci zamożniejsi i nie jest to kwestią tego, że ci mniej zamożni nie mają komputerów i internetu.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja często mam wrażenie, że prędzej się biedny z biednym podzieli.

to wszystko zależy od mentalności człowieka, a nie od statusu. przynajmniej wśród ludzi których znam osobiście.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Według mnie jest to zależne od sposobu, jakim ktoś dorobił się tego bogactwa. Jeśli zapracował sobie na to bogactwo ciężką pracą to myślę,że te pieniądze mogą mu jeszcze nie namieszać tak bardzo w głowie. Gorzej,jeśli komuś to bardzo łatwo przyszło. Wtedy może wydawać się takiej osobie,że jest 'panem świata'.

To twoja teoria. Ja bym tak tego nie uogolniala. Wielu ludzi nie mowi glosno o tym, ze w jakis sposob pomaga. Czynia wg Pisma Sw. ktore jasno mowi, ze "jalmuzna" powinna byc anonimowa. Gdy tworzy sie rozglos wokol swojego pomagania to ma sie nadzieje na "lepsza" opinie otoczenia. A nie to powinno byc celem pomocy innym.
Konto usunięte
Konto usunięte: Cieszy mnie to,że po raz pierwszy chyba się zgadzamy i potrafimy normalnie wymienić poglądy bez żadnych uszczypliwości, ataków czy epitetów.

Nie cieszylabym sie na twoim miejscu za bardzo. To, ze mamy ten sam poglad na sprawe dosc oczywista nie jest powodem do spoufalania sie, czak.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale wiadomo, sytuacje są tak różnorakie, że nie ma co uogólniać.

Oczywko.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  13 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to wszystko zależy od mentalności człowieka, a nie od statusu.

Dokladnie tak. Ponadto nie mozna tutaj sie odwolywac do jakichkolwiek statystyk, bo jak napisalam wyzej wiele ludzi pomaga anonimowo.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  14 Decembrie 2011
massacre
massacre: To twoja teoria. Ja bym tak tego nie uogolniala. Wielu ludzi nie mowi glosno o tym, ze w jakis sposob pomaga. Czynia wg Pisma Sw. ktore jasno mowi, ze "jalmuzna" powinna byc anonimowa. Gdy tworzy sie rozglos wokol swojego pomagania to ma sie nadzieje na "lepsza" opinie otoczenia. A nie to powinno byc celem pomocy innym.

Wiadomym jest,że nie chodzi o rozgłos a o pomoc, dlatego przecież nie potrzeba się chwalić tym,że się komuś pomaga, wystarczy sam nasz gest, o ile właśnie jest tak, że w miarę możliwości pomagamy.

massacre
massacre: Nie cieszylabym sie na twoim miejscu za bardzo. To, ze mamy ten sam poglad na sprawe dosc oczywista nie jest powodem do spoufalania sie, czak.

Twoim zdaniem wymiana zdań bez spięć, epitetów, obrażania siebie to spoufalanie ? Myślałem,że po prostu można na tym forum normalnie wypowiedzieć się, zacytować kogoś, bez oskarżenia o spoufalanie.
PrecelOs
PrecelOs
  14 Decembrie 2011

mam pytanie jak bardzo sie sfrajerzylem kupujac plaszcz za 170zl ktory ma 30proc bawelny a reszta to poliester?

massacre
massacre
  14 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Myślałem,że po prostu można na tym forum normalnie wypowiedzieć się, zacytować kogoś, bez oskarżenia o spoufalanie.

to na jaki kij sie cieszysz?

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  14 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mam pytanie jak bardzo sie sfrajerzylem kupujac plaszcz za 170zl ktory ma 30proc bawelny a reszta to poliester?

jezeli penis jest pyszny to nie

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Earth
Earth
  14 Decembrie 2011
massacre
massacre: to na jaki kij sie cieszysz?

:lol:
PrecelOs
PrecelOs
  14 Decembrie 2011
Prinz
Prinz: PrecelOs:mam pytanie jak bardzo sie sfrajerzylem kupujac plaszcz za 170zl ktory ma 30proc bawelny a reszta to poliester? jezeli penis jest pyszny to nie

pokaz mi go to ocenie
Prinz
Prinz
  14 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: pokaz mi go to ocenie

Marcinku :*

massacre
massacre
  14 Decembrie 2011

Czy ktos oglada Desperate Housewives i ma dostep do 8 serii?
Obejrzalam 9 odcinkow, 10 byl emitowany w ostatnia niedziele w amerykanskiej tv, ale nigdzie nie moge go jeszcze znalezc :C Bree dostala list taki sam jak Mary Alice w pierwszej serii i tez chce sie zabic :-O

Jak ktos zna jakas stronke, to bede wdzieczna :D

Prinz
Prinz
  14 Decembrie 2011
massacre
massacre: Jak ktos zna jakas stronke, to bede wdzieczna :D

10 odcinek dopiero bedzie w styczniu :D

iffy
iffy
  14 Decembrie 2011
massacre
massacre: 10 byl emitowany w ostatnia niedziele w amerykanskiej tv

sprawdź dobrze, na pewno nie był.
http://www.youtube.com/watch?v=3-YQawF1Ims
na samym końcu mówią, że dopiero 8 stycznia. :-D
massacre
massacre
  15 Decembrie 2011
Prinz
Prinz: 10 odcinek dopiero bedzie w styczniu :D

Chyba zartujesz... mial byc emitowany w USA 11 grudnia... jest 16 grudnia i jeszcze nigdzie go nie ma :martuska:

iffy
iffy: na samym końcu mówią, że dopiero 8 stycznia. :-D

Masakra :C

SoDope
SoDope
  15 Decembrie 2011

a ja musze iść do lekarza a tak mi się nie chce ... O_o

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.