Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 621 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
a ja chyba nie do końca rozumiem o co chodzi. każdy zarabiający człowiek pomaga, chociażby oddając 1% podatku. do tego najprostsze z możliwych, może to robić KAŻDY - klikać na pajacyka. ile osób to robi? za mało.
nawiązując do tego pajacyka - mam sporo znajomych, zarówno zamożnych jak i nie i z tym pajacykiem bądź co bądź wygrywają ci zamożniejsi i nie jest to kwestią tego, że ci mniej zamożni nie mają komputerów i internetu.
to wszystko zależy od mentalności człowieka, a nie od statusu. przynajmniej wśród ludzi których znam osobiście.
To twoja teoria. Ja bym tak tego nie uogolniala. Wielu ludzi nie mowi glosno o tym, ze w jakis sposob pomaga. Czynia wg Pisma Sw. ktore jasno mowi, ze "jalmuzna" powinna byc anonimowa. Gdy tworzy sie rozglos wokol swojego pomagania to ma sie nadzieje na "lepsza" opinie otoczenia. A nie to powinno byc celem pomocy innym.
Nie cieszylabym sie na twoim miejscu za bardzo. To, ze mamy ten sam poglad na sprawe dosc oczywista nie jest powodem do spoufalania sie, czak.
Oczywko.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Wiadomym jest,że nie chodzi o rozgłos a o pomoc, dlatego przecież nie potrzeba się chwalić tym,że się komuś pomaga, wystarczy sam nasz gest, o ile właśnie jest tak, że w miarę możliwości pomagamy.
Twoim zdaniem wymiana zdań bez spięć, epitetów, obrażania siebie to spoufalanie ? Myślałem,że po prostu można na tym forum normalnie wypowiedzieć się, zacytować kogoś, bez oskarżenia o spoufalanie.
mam pytanie jak bardzo sie sfrajerzylem kupujac plaszcz za 170zl ktory ma 30proc bawelny a reszta to poliester?
Czy ktos oglada Desperate Housewives i ma dostep do 8 serii?
Obejrzalam 9 odcinkow, 10 byl emitowany w ostatnia niedziele w amerykanskiej tv, ale nigdzie nie moge go jeszcze znalezc :C Bree dostala list taki sam jak Mary Alice w pierwszej serii i tez chce sie zabic :-O
Jak ktos zna jakas stronke, to bede wdzieczna :D
sprawdź dobrze, na pewno nie był.
http://www.youtube.com/watch?v=3-YQawF1Ims
na samym końcu mówią, że dopiero 8 stycznia. :-D