malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a szkoda, bo warto

Nie mają szczególnie niskich cen niestety.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Koleżanka była z małym Yorkiem szczeniakiem w Parku i chodziła w takich 'dzikszych' terenach i ptak jej go ukradł!!! Ptaszysko przyleciało i psa zabrało jak to jest możliwe? Ja już słyszałam że yorki kradną, że ptaki niby mogą porwać ale nie sądziłam że to się dzieje naprawde

Mnie to nie dziwi.
Poziom trudności przy polowaniu podobny do zużycia energii przy łapaniu myszy czy szczura.
Psiaka szkoda, jak każdego, wiadomo.
Mojego stado ptaków by nie uniosło.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie mają szczególnie niskich cen niestety.

Ja wcześniej też psioczyłam ale teraz sobie nie wyobrażam życia bez żeli pod prysznic. Teraz otwarłam ziarno kawy i wanilie (bo zawsze musze miec dwa pod prysznicem nie wiem dlaczego) i już mnie trzęsło że mi zabraknie :ziober2: dobrze że zamówiłam z tej nowej oferty :tak:
Konto usunięte
Konto usunięte: Mnie to nie dziwi. Poziom trudności przy polowaniu podobny do zużycia energii przy łapaniu myszy czy szczura. Psiaka szkoda, jak każdego, wiadomo. Mojego stado ptaków by nie uniosło.

Ja myślałam, że to coś w postaci legendy ale jak mi koleżanka zadzwoniła to byłam w szoku wczesniej słyszałam że niby rodzice od jakis tam znajomych czy kogoś, znajomi znajomych etc, ale nie dowierzałam :wtf:
styka51
styka51
  29 Iunie 2012

Serio będziecie rozkminiać o tym, że ktoś kocha/nie kocha psa?
Jak dla mnie, to pies jest zwierzęciem i zasługuje na szacunek i należy o niego dbiać, ale nie można popadać w przesadyzm. Bo ja swoje psy lubię, byłoby mi smutno, gdyby coś im się stało i dbam o nie, ale nie uzależniam od nich swojego życia.

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  29 Iunie 2012
styka51
styka51: Serio będziecie rozkminiać o tym, że ktoś kocha/nie kocha psa? Jak dla mnie, to pies jest zwierzęciem i zasługuje na szacunek i należy o niego dbiać, ale nie można popadać w przesadyzm. Bo ja swoje psy lubię, byłoby mi smutno, gdyby coś im się stało i dbam o nie, ale nie uzależniam od nich swojego życia.

Bo wiesz od czego to zależy? Od pasji w pewnym sensie. Ja o piesku - takim prawdziwym przyjacielu i członku rodziny marzyłam od dawna, żeby mieć pieska, wychować go, nauczyć i żeby mógł być wiernym psim przyjacielem. Dla mnie pies to coś więcej niż zwierze, to mój przyjaciel, członek rodziny. :-) i też nie uzależniam od nich swojego życia, muszę wyjść to wychodzę ale na urlop jeździmy razem :ziober2:
Paulinessa
Paulinessa
  29 Iunie 2012
styka51
styka51: Jak dla mnie, to pies jest zwierzęciem i zasługuje na szacunek i należy o niego dbiać, ale nie można popadać w przesadyzm. Bo ja swoje psy lubię, byłoby mi smutno, gdyby coś im się stało i dbam o nie, ale nie uzależniam od nich swojego życia.

Podbijam razy 10000000000
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  29 Iunie 2012

dlatego właśnie uważam, że ludzie którzy uważają psy po prostu za zwierzęta powinni mieć zakaz prowadzenia hodowli. nie dbają o rozwój zwierząt w tym szczeniąt, stymulację umysłową, socjalizację etc. przykre, powiedzmy stop pseudohodowcom. :and:

Paulinessa
Paulinessa
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dlatego właśnie uważam, że ludzie którzy uważają psy po prostu za zwierzęta powinni mieć zakaz prowadzenia hodowli. nie dbają o rozwój zwierząt w tym szczeniąt, stymulację umysłową, socjalizację etc. przykre, powiedzmy stop pseudohodowcom.

to mają mieć hodowle i cale swoje życie stawiać na to, żeby pieski żył w luksusie?
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja wcześniej też psioczyłam ale teraz sobie nie wyobrażam życia bez żeli pod prysznic. Teraz otwarłam ziarno kawy i wanilie (bo zawsze musze miec dwa pod prysznicem nie wiem dlaczego) i już mnie trzęsło że mi zabraknie dobrze że zamówiłam z tej nowej oferty

Ja właśnie ze względu na ceny pozwalam sobie głownie na zestaw o zapachu bzu i tyle.Musze aktualnie uciułać na telefon, bo mój zaczyna odmawiać posłuszeństwa :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja myślałam, że to coś w postaci legendy ale jak mi koleżanka zadzwoniła to byłam w szoku wczesniej słyszałam że niby rodzice od jakis tam znajomych czy kogoś, znajomi znajomych etc, ale nie dowierzałam

W sumie nie spotkałam się czymś takim, rzeczywiście potwierdzonym.
Z tym, że fakt, naprawdę jest to możliwe, biorąc pod uwagę rozmiary szczeniaka yorka.

U mnie się prawdopodobnie okazało, że gówniarz za szybko rósł i może mieć jakiś problem w szyi i w środę ma wizytę u ortopedy :and:
Paulinessa
Paulinessa
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: żył
Konto usunięte
Konto usunięte: żył

żyły*
SoDope
SoDope
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: w yvsie byłaś?

nieeeee XD
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to mają mieć hodowle i cale swoje życie stawiać na to, żeby pieski żył w luksusie?

Mają mieć hodowle z pasji a nie traktować zwierzęta jak towar. Mam na mysli suki dopuszczane przy kazdej cieczce, krzyzowanie spokrewnionych psow, psow bez papierow i cisniecie kitow ze 'to jest rasowy ale bez rodowodu'. Nie ma czegos takiego, rasowy = rodowodowy. Pies bez rodowodu to kundel, rasopodobny ale z rasowym nie ma nic wspolnego. Np kundel w typie yorka, kundel w typie maltanczyka. Czesto zdarza sie ze nawet hodowle zrzeszone w zwiazku kynologicznym kryja suczki regulaminowo raz w roku a drugie krycie jest nieregulaminowo i wtedy szczeniaki nie maja rodowodu bo jest to surowo zabronione, i matka i szczeniaki są osłabione. Suka moze miec iles kryc do wieku 8 lat Bodaj, co potem robia z takimi suczkami? No wlasnie. Mam takze na mysli hodowle klatkowe i kojcowe, zgroza. Nie mowie o luksusie, ale podawanie psu dobrej karmy to nasz gówniany ze tak to okresle obowiazek bo sami nie zjadamy 'miesa' w ktorym miesa jest 4% a reszta to pasza dla swin.. A o hodowcach nie wspomne oni tym bardziej powinni inwestowac. Malo jest takich hodowli z pasji, ja na szczescie trafilam na taka i sunia jest wychuchana i bardzo o nią dbano, jest prawidłowo zsocjalizowana - nie jest bojazliwa ani agresywna. A to wazne. I dlatego wlasnie zwierzeta powinny byc hodowane u ludzi z pasją.
Polecam filmik: skąd biorą się psy kupowane w sklepach, az żal patrzeć. Jak masz mocne nerwy to sobie zobacz, u mnie bez łez się nie obyło, ale tak jak mówię ja jestem wyczulona maxymalnie na krzywdę zwierząt.http://www.youtube.com/watch?v=InmKjGZGx98&feature=player_embedded
Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie nie spotkałam się czymś takim, rzeczywiście potwierdzonym. Z tym, że fakt, naprawdę jest to możliwe, biorąc pod uwagę rozmiary szczeniaka yorka.

zgroza.. :and:
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja właśnie ze względu na ceny pozwalam sobie głownie na zestaw o zapachu bzu i tyle.Musze aktualnie uciułać na telefon, bo mój zaczyna odmawiać posłuszeństwa :)

też lubie ten zestaw, teraz kupiłam sobie olejki eteryczne o zapachu bzu, swietne sa i w calym domu pachnie jakby kwiaty w wazonie stały :zakochany:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: też lubie ten zestaw, teraz kupiłam sobie olejki eteryczne o zapachu bzu, swietne sa i w calym domu pachnie jakby kwiaty w wazonie stały

Chociaż jeśli chodzi o perfumy jakoś bardziej urokliwy był poprzedni flakon.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Chociaż jeśli chodzi o perfumy jakoś bardziej urokliwy był poprzedni flakon.

też to właśnie chciałam napisać, ten smukły był taki lepszy, ten nowy średnio mi się podoba, może trzeba się przyzwyczaić...
Paulinessa
Paulinessa
  29 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

No no! pogratulować wiedzy w temacie :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.