agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Iunie 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
styka51
styka51
  10 Decembrie 2012

Przyszła w końcu:

:zakochany:

mmaryja
mmaryja
  10 Decembrie 2012

bio oil,
stresuje się na samą myśl o rozstępach więc zaczynam kurację zaraz:and:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  10 Decembrie 2012

@maryjka
To Cie zmartwie, uzywalam bio oil jak byłam w ciąży (z reszta cały czas go używam regularnie na rożne rzeczy) i mam dokładnie dwa rozstępy z jednej strony brzucha i jeden na udzie.
W sumie są małe i bardzo jasne, ale tylko mówię, że 100% pewności nie ma.
Oprócz tego uzywalam jeszcze Palmers Cocoa Butter

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

pijana
pijana
  10 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mmaryja

Gdzie kupiłaś Bio Oil, ma polskie czy angielskie napisy ? Bo nie wiem czy ten z polskimi to odpowiednik czy to samo :ninja:
mmaryja
mmaryja
  10 Decembrie 2012

mam jeszcze krem na rozstępy, jestem zabezpieczona.
nie mam skłonności do rozstępów więc myślę, że ten zestaw da sobie radę

mmaryja
mmaryja
  10 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

kupiłam za granicą, ale widziałam w polsce z polskimi napisami już dość dawno
Babsy
Babsy
  10 Decembrie 2012

bio oil jesz w rossmanie, chyba nawet jeszcze w promocji. ją się smarowalam na początku ciąży, potem mi się odechcialo i wróciłam do smarowania jak zaczęły wychodzic mi już pojedynczo rozstepy, ale mimo to mam w nich cały brzuch:zabawa: a po porodzie już na udach mi wyskoczyły.

Paulinessa
Paulinessa
  10 Decembrie 2012
Babsy
Babsy: bio oil jesz w rossmanie

równie skuteczne co smarowanie? :pavarotti: :lol2:
massacre
massacre
  11 Decembrie 2012

@Babsy
Bio Oil to minimum 3 miesiące się smaruje. Szkoda, że zaniechałaś. Smaruj, powinny chociaż wyblaknąć.

Znajoma ma takie straszne czerwone rozstępy nie od ciąży a od roztycia sie - nie widziałam jej juz dość długo, ale ponoć po roku czasu zaczęły robić sie jaśniejsze :and:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mmaryja
mmaryja
  11 Decembrie 2012

na opakowaniu jest napisane, że zapobiegawczo raz dziennie, a na już widoczne rozstępy 2 razy dziennie przez minimum 3 miesiące.
ja jestem wysportowana, więc rozstępów się nie boję, ale zawsze lepiej dmuchać na zimne i już zaczęłam smarowanie

massacre
massacre
  11 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: na opakowaniu jest napisane, że zapobiegawczo raz dziennie, a na już widoczne rozstępy 2 razy dziennie przez minimum 3 miesiące. ja jestem wysportowana, więc rozstępów się nie boję, ale zawsze lepiej dmuchać na zimne i już zaczęłam smarowanie

Mysle, ze aktywnosc fizyczna faktycznie minimalizuje powstawanie rozstepow, bo skora wtedy jest elastyczna i nie ma problemu z tym rozciaganiem i wracaniem z powrotem do "mniejszej objetosci". Ja sie i tak balam, mimo wszystko, wiedzac ze mam elastyczna skore na brzuchu.

Nie mam opakowania, ale na butelce jest napisane dwa razy dziennie przez minimum 3 miesiecy, a w okresie ciezy tez dwa razy dziennie zaczynajac w drugim trymestrze :)

mirra20
mirra20
  11 Decembrie 2012

tusz do rzęs

Babsy
Babsy
  11 Decembrie 2012

nie ma jak pisanie z telefonu;-) ja akurat miałam co innego do smarowania, nie bio oil:-) ale blakną mi powoli:-)

agoosiaaa
agoosiaaa
  11 Decembrie 2012
massacre
massacre: ale ponoć po roku czasu zaczęły robić sie jaśniejsze

bo im starsze rozstepy tym jasniejsze. czerwone sa tylko jak sa swieze.
Babsy
Babsy: a po porodzie już na udach mi wyskoczyły.

mi jak stracilam ciazowa wage pojawily sie na wewnetrznej stronie ud :zabawa:

btw. ja sie przez cala ciaze nie smarowalam (dopiero jakos miesiac po zaczelam jak zobaczylam kilka na biodrach) a nie mam ani jednego rozstepa na brzuchu.

a mi poczta przyszedl:
massacre
massacre
  11 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: bo im starsze rozstepy tym jasniejsze. czerwone sa tylko jak sa swieze.

ale ona miala je z 2 lata, a ja po porodzie zadnych czerwonych nie mialam, od razu byly biale :ninja: