Babsy: tak:) nad imieniem wlasnie mysle, wczoraj nad Gabrielem, dzis nad Mikolajem;P
Slicznie, Mikołaj mi się bardzo podoba. Moja kuzynka ma Mikołaja i Miłosza :) a koleżanka Gabriela
Babsy: podobniez to racja, bo macica jest rozciagnieta, czy cus, i skurcze tak nie bola;)
Psyche30: Nie wiem dlaczego wątpisz ;)
Wiem że to się 'liczy' inaczej niz porod czy cała ciaza ale w styczniu poroniłam w 8-9 tyg ciąży i też gin mi mówił, że duże prawdopodobienstwo ze miesiaczki moga byc 'lzejsze' i nic. a moja mama po ciazy i siostra tak samo ma przerabane w okres

u mnie to chyba rodzinne.

Konto usunięte: ketonal jest bardzo hepatotoksyczny, chociaz jesli chodzi o dzialanie p/bolowe no to nie ma co ukrywac - daje rade. Jednak stosuje sie go glownie w bolach stawowych, reumatoidalnych, bolach kregoslupa... Radzilabym odstawić, przejść się do ginekologa i zacząć szukać przyczyny owych bóli menstruacyjnych. Z przeciwbólowych to Ibumprom jest najbezpieczniejszy, chociaż działanie ma słabsze. Tylko wątrobę mamy tylko jedną - warto o tym pamiętać. Ty jesteś w moim wieku więc skoro bierzesz co miesiąc to aż boję się pomyśleć co to będzie za kilka - kilkanaście lat. Teraz o tym nie myślisz, bo młoda jesteś, ale serio - możesz potem żałować, że brałaś go tak często.
Wiem masz rację, go biorę jak ibuprom nie pomaga i raczej w pierwszy dzien jak juz, pozniej ibuprom ale w pierwszy dzien rano jak dostaje to jest masakra i jak nie mam nic innego w domu to to biore ketonal, a tak to czesto mam majamil? gin mi przepisal na bole kiedy serio nie moge wytrzymac, czy jakos tak sie to nazywa, ale po tym nie mozna prowadzic i w ogole czuje sie taka pobudzona.