malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  10 Iulie 2012

Ładna pogoda mówie a przejde się do rodziców :ninja: kupiłam colę w szklanej butelce i już byłam 3 schodki od drzwi rodziców i się wywróciłam. Prawe przedramie całe poranione, na jednej ranie wisiał mi kawałek skóry, palce, lewy łokieć i stopa. Tylko wstałam i patrzyłam czy psu się nic nie stało. :lol:
Uważajcie na cole :nie:

Babsy
Babsy
  10 Iulie 2012
kedi
kedi: Mikołaj ładniej!

Konto usunięte
Konto usunięte: licznie, Mikołaj mi się bardzo podoba. Moja kuzynka ma Mikołaja i Miłosza :) a koleżanka Gabriela

nad Miloszem tez myslalam, ale Tatus nie chce slyszec o tym, bo mu sie zle kojarzy;) juz predzej Mikolaj:)
Konto usunięte
Konto usunięte: @Babsy: dzieci często się tulą do łożyska :mrgrren: robią na złość rodzicom ;P kurcze mam teraz praktyki na porodówce, chyba z tego gorąca dzieciaki się rozleniwiły (zresztą tak jak my wszyscy chyba :)) i coś zwlekają z przychodzeniem na świat

jeszcze na zlosc na przedniej scianie to lozysko:P na wizazu wlasnie czytam, ze jedna babka jest tydzien albo lepiej po terminie i nic sie nie dzieje;) asystujesz przy porodach?
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiem że to się 'liczy' inaczej niz porod czy cała ciaza ale w styczniu poroniłam w 8-9 tyg ciąży i też gin mi mówił, że duże prawdopodobienstwo ze miesiaczki moga byc 'lzejsze' i nic. a moja mama po ciazy i siostra tak samo ma przerabane w okres u mnie to chyba rodzinne.

o kurde, to nie wiem :woot:
madzia2143
madzia2143
  10 Iulie 2012
Babsy
Babsy: tak:) nad imieniem wlasnie mysle, wczoraj nad Gabrielem, dzis nad Mikolajem;P

Mi się podoba Mieszko :mrgreen:
madzia2143
madzia2143
  10 Iulie 2012
Babsy
Babsy: asystujesz przy porodach?

zależy od położnej, bo teraz z praktykami są takie jazdy że szok - uczelnia kieruje nas na praktyki do szpitali ale w umowie zapisali coś w rodzaju że uczelnia nie odpowiada za to jeśli coś się stanie z winy studenta, tylko odpowiedzialność ponosi położna która pozwoliła asystować. No głupota taka że o jaa, ale wczoraj miałam okazję urodził się śliczny chłopczyk, pacjentka z resztą super współpracowała, słuchała poleceń i poszło szybko :)
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  10 Iulie 2012
Babsy
Babsy: nad Miloszem tez myslalam, ale Tatus nie chce slyszec o tym, bo mu sie zle kojarzy;) juz predzej Mikolaj:)

Mikołaj jest ślicznie, dobry wybór jeżeli tak dasz :) :tak: i co juz sie pewnie doczekac nie mozesz?
Babsy
Babsy: o kurde, to nie wiem

no ja tez nie wiem wlasnie.
UkradneCiTaczke
UkradneCiTaczke
  10 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Prawe przedramie całe poranione, na jednej ranie wisiał mi kawałek skóry, palce, lewy łokieć i stopa.
o kurcze :szok:
Trzeba bylo szyc? Czy obylo sie bez pogotowia?
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  10 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: o kurcze Trzeba bylo szyc? Czy obylo sie bez pogotowia?

No nie wiem jak to się stało, sierota :ziober2: mama mówiła, że to z wiszącą skórą jest do szycia ale sram to, jeden szew mnie nie zbawi, samo się zagoi.
UkradneCiTaczke
UkradneCiTaczke
  10 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: No nie wiem jak to się stało, sierota mama mówiła, że to z wiszącą skórą jest do szycia ale sram to, jeden szew mnie nie zbawi, samo się zagoi.
No w sumie... byle tylko duza blizna nie zostala.
Adidasowa
Adidasowa
  11 Iulie 2012

Też mam dość bolesne miesiączki, ale jakoś wytrzymuje, faszerować się lekami nie chcę więc jakoś trzeba przeżyć.

Babsy
Babsy
  11 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mi się podoba Mieszko

mi sie kojarzy z tym bzidalem z Grupy operacyjnej czy jak sie tam zwą;)
Konto usunięte
Konto usunięte: Prawe przedramie całe poranione, na jednej ranie wisiał mi kawałek skóry, palce, lewy łokieć i stopa. Tylko wstałam i patrzyłam czy psu się nic nie stało.

o kurde:ninja:
Konto usunięte
Konto usunięte: zależy od położnej, bo teraz z praktykami są takie jazdy że szok - uczelnia kieruje nas na praktyki do szpitali ale w umowie zapisali coś w rodzaju że uczelnia nie odpowiada za to jeśli coś się stanie z winy studenta, tylko odpowiedzialność ponosi położna która pozwoliła asystować. No głupota taka że o jaa, ale wczoraj miałam okazję urodził się śliczny chłopczyk, pacjentka z resztą super współpracowała, słuchała poleceń i poszło szybko

ogladalam jakis czas temu porody na yt... chcialabym, zeby szybko poszlo. noo, nie licze na akcje dwugodzinna, ale tak do 16 godzin;) a wiesz moze, do ktorego tygodnia dziecko moze sie ulozyc glowka w dol? bo na razie dziedzic jest glowka do gory, no i jawi mi sie kolejne wskazanie do cesarki:and:
Konto usunięte
Konto usunięte: Mikołaj jest ślicznie, dobry wybór jeżeli tak dasz i co juz sie pewnie doczekac nie mozesz?

jeszcze pewnie wiele razy bede zmieniac, ale zobaczymy:) oj tak, chce juz wrzesien :mrgreen:
Konto usunięte
Konto usunięte: no ja tez nie wiem wlasnie.

a gin nie stwierdzal zadnych nieprawidlowosci? szkoda ze nic by na to nie dalo sie poradzic...
mmaryja
mmaryja
  11 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: kurcze mam teraz praktyki na porodówce

ja miałam po pierwszym roku na oddziale ginekologiczno-położniczym. wspominam to TRAGICZNIE, ale porody były zdecydowanie najfajniejszą częścią
Pszystojniaczek695
Pszystojniaczek695
  11 Iulie 2012

echhh znowu burza:(

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  11 Iulie 2012
Babsy
Babsy: a gin nie stwierdzal zadnych nieprawidlowosci? szkoda ze nic by na to nie dalo sie poradzic...

podobno coraz wiecej kobiet porania w pierwszym trymestrze i w tak wczesnej ciazy nie szuka sie przyczyn, w grudniu wiesz jak to... swieta sylwester picie, bralam tez mocne antybiotyki bo bylam chora i wszystko moglo oslabic zarodek.. narazie nie moge zajsc, planuje zajsc w przyszlym roku od lutego bedziemy sie starac :-) chcialabym termin na zime najlepiej tak luty marzec zeby w lato z bebnem nie chodzic w wysokiej ciazy :D
Babsy
Babsy: jeszcze pewnie wiele razy bede zmieniac, ale zobaczymy:) oj tak, chce juz wrzesien

Moja siostra tez miala termin na wrzesien, 25 chyba a w koncu zrobili jej cesarke 27 sierpien bo lozysko było 'stare' (jakis tam syndrom starzejacego lozyska czy cos), Hanka sie b. mała urodziła miiała 1,500.. ale dostala 10 pkt
Konto usunięte
Konto usunięte: No w sumie... byle tylko duza blizna nie zostala.

znajac moje szczescie... :nie:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  11 Iulie 2012

A propo mojego szczescia :D
Podalam numer mojego meza bo chcielismy zrobic jeszcze jedno zamowienie z Yves Rocher a tam maja najlepsze oferty jak dzwonia wiec zrobilam to w formie polecenia przyjaciolki.
I zadzwonila do mnie jakas nowa laska. Powinnam dostac -40% na najdrozszy produkt a na reszte -30%, a w koncu na 8 produktow dostalam 1 -30 i reszte -40% :crylol:
Ona chyba myslala ze jak sie zamawia dwie sztuki tego samego to musi dac 40% a ja zamawialam
dwa zele pure camille oba -40%
dwie kulki aloesowe (ta gama ma rabat max 30%!!! nie mozna dac wiecej, a ja dostalam :ninja:)
demakijaz do twarzy bławatkowy na -40%
oliwke dwa w cenie jednego
i krem brązujący do twarzy -30%

glupi ma zawsze szczescie :crylol:

UkradneCiTaczke
UkradneCiTaczke
  11 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: glupi ma zawsze szczescie
No i dobrze :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.