malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  1 Septembrie 2012
Prinz
Prinz: nie wiem skad wzielas ceny, mozna za 10 tys spokojnie.

zlotych?
Ostatnio sprawdzalam, szukalam tam pracy xD

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  1 Septembrie 2012
Prinz
Prinz: za 20tys mozna.

chyba jak na tratwie tam doplyniesz xD
to bedzie jakies £5000... nie ma bata, ze za tyle u nas sie dostanie urlop na Malediwach czy Bora Bora

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  1 Septembrie 2012
massacre
massacre: do Australii bym sie kopnela bez hotelu, na dziko wydaje mi sie lepiej, w miastach jakis tani B&B, poza miastem namiot, samochod. Lot w dwie strony mozna wyhaczyc za £1200-1500 za osobe, wiec cena nie zwala z nog :D Hotele jak dla mnie to zbedny wydatek :D

Wiem właśnie...ale wiesz... zwiedzić kawałek Australii, to trzeba miec czym ;p A tak niby wygoniej...
Ech...pomarzyć fajna rzecz:D
Prinz
Prinz: sam przelot 7 tys w dwie strony, tez w 15-20 bys sie zmiescila.

:D:D:D
Jak Maniek zostanie poważnym biznesmanem, a ja panią profesor, to może.... :lol:
massacre
massacre: Mi sie wydaje, ze wtedy duzo sie traci z takich wakacji - jestem tego typu osoba, ktora lubi zwiedzac te nietypowe dla turystow zakamarki :)

Wiem właśnie. Dlatego nawet na Lazurowe bym nie chciała jechać z biurem podróży. Ale to i tak wszystko sfera marzeń;p
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  1 Septembrie 2012
massacre
massacre: to bedzie jakies £5000... nie ma bata, ze za tyle u nas sie dostanie urlop na Malediwach czy Bora Bora

sprawdzalem ceny w biedaczkowej polsce. poza tym byly bylego mojego chlopaka regularnie tam jezdzi na prostytutki, wiec wiem jakie koszta :)

massacre
massacre: zlotych

nozlotych.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

mmaryja
mmaryja
  1 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: i w ogóle cała rodzinka jakaś grzeczna i spokojna.

bo zmęczona, ale kundelki są spokojniejsze. śpią gdzie popadnie, ale na łóżko nawet nie zerkają.
Prinz
Prinz: w trojke tez mozna

niby tak, ale ja jestem zwolenniczką aktywnego spędzania czasu, a ciężko mi sobie to na razie wyobrazić
Prinz
Prinz: slyszalem ze norwegowie to wspaniali ludzie...wlasnie moj facet duzo podrozowal po nowegii i suszy mi glowe na wyjazd:)ale mnie odstrasza zimno:)

klimat jest specyficzny, ale zdecydowanie do zniesienia
massacre
massacre: zalezy od ograniczen portfela, nas nie stac, ale zbieramy i naszym marzeniem sa Malediwy

byłam kiedyś na malediwach, ale jak byłam małym szkrabem więc nie pamiętam. też mi się marzą, ale chyba pozostanie indonezja. najdroższy bilet, później już z górki.
massacre
massacre: a gdzie dokladniej?

zaczęliśmy od malmoe, przez karlskronę do stockholmu i później w górę i skończyliśmy w tomio
massacre
massacre
  1 Septembrie 2012
styka51
styka51: zwiedzić kawałek Australii, to trzeba miec czym ;p

grunt to dobra organizacja, a auto mozna spokojnie wypozyczyc
moj kumpel w te wakacje tak polecial do USA, objechal cale autem z kumplami, spiac bodajze w extra tanim Best Western czy jakis tego typu "hotelikach". Ale on wlasnie skupial sie na takich atrakcjach jak Kanion, a nie Rhode Island xD

styka51
styka51: Wiem właśnie. Dlatego nawet na Lazurowe bym nie chciała jechać z biurem podróży. Ale to i tak wszystko sfera marzeń;p

Europa mala, mozna spokojnie ja cyknac autem. Nie ma granic, ceny paliwa pewnie takie jak w Polsce xD Nocleg latwo znalezc na te noc, dwie jak sie gdzies chce zatrzymac na dluzej. Jak sie kombinuje, zrobi dobry research to wcale tak drogo nie wychodzi :) I nie musi byc poza zasiegiem :)

massacre
massacre
  1 Septembrie 2012
Prinz
Prinz: sprawdzalem ceny w biedaczkowej polsce. poza tym byly bylego mojego chlopaka regularnie tam jezdzi na prostytutki, wiec wiem jakie koszta :)

to sprawdz gdzie i mi podaj namiary, bo sie okaze ze niepotrzebnie zbieramy xD
choc wole Bora Bora...

Konto usunięte
Konto usunięte: ale chyba pozostanie indonezja.

jakbyscie mieli czas to moglibyscie jeszcze zaliczyc Filipiny, moj wujek zawsze polecal

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  1 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: proszę, miszka wśród starszyzny

W tle dog niemiecki ?
Zazdroszczę !
Marzę o takim ;D.
:ziober2:
mmaryja
mmaryja
  1 Septembrie 2012
massacre
massacre: jakbyscie mieli czas to moglibyscie jeszcze zaliczyc Filipiny, moj wujek zawsze polecal

to wszystko jeszcze się okaże. nie lecimy z biura na wycieczkę, więc mamy wiele możliwości
MaqdaIena
MaqdaIena: W tle dog niemiecki ?

tak
madzia2143
madzia2143
  1 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: proszę, miszka wśród starszyzny

przecudne zdjęcie, koniecznie je sobie wywołaj będzie fajna pamiątka ;) Miszka dogaduje się z resztą? U mnie był problem, moja mała psinka nie zaakceptowała owczarka niemieckiego którego kupił sobie mój brat, to był horror. Teraz niestety owczarka nie ma, gdy miał 4msc ktoś nam go ukradł :and:
mmaryja
mmaryja
  1 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Miszka dogaduje się z resztą?

tak. szczeniak w dorosłym stadzie zazwyczaj jest akceptowany bez żadnych problemów.
Konto usunięte
Konto usunięte: ktoś nam go ukradł

kurestwo. moim sąsiadom też ukradli szczeniaka owczarka belgijskiego, jakieś 2 lata temu:and:
WilczeLyko
WilczeLyko
  1 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: właśnie, miałam napisać jak tam "Yuma" - więc film troszkę przebarwiony, ale w gruncie rzeczy dobrze opisuje życie w tamtych latach. Dobrze jest się wybrać na ten film. Jest parę śmiesznych tekstów, kilka mocniejszych scen i momenty refleksji. Generalnie jak na polski film - jest dobrze ;)

Jak się domyślam, nie jest to dokument, ani dokument fabularyzowany więc naturalnym jest przejaskrawienie pewnych scen czy fragmentów rzeczywistości, by dotrzeć do widza. Niestety dziś twórcy filmowi muszą się prześcigać w 'pomysłach' by przyciągnąć klienta do kin, a sam film nie jest już tylko nośnikiem jakiegoś przesłania ale również - o ile nie przede wszystkim, źródłem zarabiania pieniędzy, które żywi naprawdę gros osób. To bardzo dobrze, że niektóre kwestie są wyolbrzymione, bo dla widza liczą się emocje, a nie pierdu-pierdu o historii. Czasami filmowa hiperbola uderza tak mocno, że skłania do refleksji, ale musi być umiejętnie użyta (vide filmy Moodyssona). Oglądane przeze mnie filmy to w większości dokumenty, lub kino rosyjskie/szwedzkie, więc może nie mam porównania, ale wydaje mi się, że jeżeli pęd za klientem będzie wzrastał, to niedługo będziemy oglądać zielonego liliputa ze słoniową trąbą cholera wie gdzie, wcinającego fekalia centaura z głową konia i ciałem człowieka. Oczywiście wszystko dla widza, i uciechy gawiedzi, chleba i igrzysk :).

A za krótką reckę dziękuję, pewnie się wybiorę na ten film :).
TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  1 Septembrie 2012

dzisiaj
http://www.jakabeka.pl/567/uwaga-naku.:cenzura:.iam-bez-popity

:crylol:

styka51
styka51
  1 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dzisiaj

Znaczy, że Ty?
:lol:

Też dawno nie piłam...ale nie mam z kim i tak :and:
madzia2143
madzia2143
  1 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: tak. szczeniak w dorosłym stadzie zazwyczaj jest akceptowany bez żadnych problemów.

u mnie niestety nie było tyle szczęścia, ale podejrzewam że moja mała się go bała.

Konto usunięte
Konto usunięte: moim sąsiadom też ukradli szczeniaka owczarka belgijskiego, jakieś 2 lata temu

szkoda słów. Jeszcze ukradli go gdy był taki malutki, a wiadomo, taki pies to jak dziecko... Zdążyliśmy się w nim zakochać, dlatego jego utratę dosyć bardzo przeżyliśmy.
Konto usunięte
Konto usunięte: dzisiaj

powodzenia :pavarotti:

styka51
styka51: Też dawno nie piłam...ale nie mam z kim i tak

ja mam cały czas smaka na te ruskie szampany, nie wiem co to się dzieje :ninja:
Konto usunięte
Konto usunięte: A za krótką reckę dziękuję, pewnie się wybiorę na ten film :)

nie ma za co ;) w zapowiedziach przed filmem ciekawie zapowiadał się kolejny polska produkcja - mianowicie "Sęp".
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.