malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
WilczeLyko
WilczeLyko
  1 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: w zapowiedziach przed filmem ciekawie zapowiadał się kolejny polska produkcja - mianowicie "Sęp".

Zerknąłem na obsadę, martwi mnie Żebrowski trochę, bo według mnie to strasznie przeciętny aktor, wszędzie gra tak samo, ale zobaczymy jak to będzie.
SzczurCieZje
SzczurCieZje
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Zerknąłem na obsadę, martwi mnie Żebrowski trochę, bo według mnie to strasznie przeciętny aktor, wszędzie gra tak samo, ale zobaczymy jak to będzie.
Zebrowski nie zachwyca, ale kilka filmow z nim jest na prawde zacnych :)
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  2 Septembrie 2012
styka51
styka51: Wiem właśnie. Dlatego nawet na Lazurowe bym nie chciała jechać z biurem podróży. Ale to i tak wszystko sfera marzeń;p

ode mnie z fejsa :D

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Zebrowski nie zachwyca

Ale trzeba przyznać, że wizualnie dobrze się trzyma jak na swoje lata ;)
madzia2143
madzia2143
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale trzeba przyznać, że wizualnie dobrze się trzyma jak na swoje lata ;)

odkąd zaczął grać w "na dobre i na złe" to mnie denerwuje - ale chyba dlatego że nie lubię postaci w którą się wciela :mrgreen:
kedi
kedi
  2 Septembrie 2012

pomimo, że wczoraj dużo nie wypiłam to dzisiaj mi jakoś ciężko :and: nienawidzę niedziel :and:

WilczeLyko
WilczeLyko
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Zebrowski nie zachwyca, ale kilka filmow z nim jest na prawde zacnych :)

Dla mnie dobry aktor to taki, który potrafi zagrać różne role, a Żebrowskiego w komedii np. po prostu nie widzę. Sprawdzał się w pompatycznych ekranizacjach pseudo-historycznych ale to tyle. Nie widziałem go w teatrze, ale role "myśliciela", który ciągle dywaguje pewnie grałby nieźle, w produkcjach filmowych dla mnie po prostu jest słaby :).
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale trzeba przyznać, że wizualnie dobrze się trzyma jak na swoje lata ;)

No tego odmówić mu nie można, przy czym dla mnie sam wygląd aktora/aktorki to sprawa drugorzędna ;p.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: odkąd zaczął grać w "na dobre i na złe" to mnie denerwuje - ale chyba dlatego że nie lubię postaci w którą się wciela

A nie wiem, dawno nie oglądałam nic, w czym by grał :D

Konto usunięte
Konto usunięte: No tego odmówić mu nie można, przy czym dla mnie sam wygląd aktora/aktorki to sprawa drugorzędna ;p.

No akurat odniosłam się do samego wyglądu, bo jak wyżej - rzadko kiedy cokolwiek z nim oglądał i nie bardzo pamiętam jakieś wielkie role ;) kojarzy mi się głównie stądkiem i Wiedźminem ;)

Powiedzcie mi, co trzeba zrobić by mi wrzos nie umrzył?
Kupiłam wrzos do domu, chociaż za każdym razem i tak mi usycha to ciągle bym nadzieje, że tym razem będzie inaczej i dłużej postoi. W ogóle nie wiem, mam jakiegoś pecha do wrzosów, bo zdechły mi nawet te, które posadziłam na cmentarzu :and:
W ogóle jest jakaś szansa by wrzos przetrzymał w mieszkaniu troche? :woot:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 Septembrie 2012

Ale mi pomieszało :wtf:
No akurat odniosłam się do samego wyglądu, bo jak wyżej - rzadko kiedy cokolwiek z nim oglądam i nie bardzo pamiętam jakieś wielkie role ;) Kojarzy mi się głównie stądkiem i Wiedźminem - tak miało być :ziober2:

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 Septembrie 2012

No ja pieprzę. Nie poprawiam już, forum samo zmienia mi słowa w postach na niepoprawne.

WilczeLyko
WilczeLyko
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: No akurat odniosłam się do samego wyglądu, bo jak wyżej - rzadko kiedy cokolwiek z nim oglądał i nie bardzo pamiętam jakieś wielkie role ;) kojarzy mi się głównie stądkiem i Wiedźminem ;)

Bo to nie jest aktor wielkich ról ;p.

Konto usunięte
Konto usunięte: Powiedzcie mi, co trzeba zrobić by mi wrzos nie umrzył? Kupiłam wrzos do domu, chociaż za każdym razem i tak mi usycha to ciągle bym nadzieje, że tym razem będzie inaczej i dłużej postoi. W ogóle nie wiem, mam jakiegoś pecha do wrzosów, bo zdechły mi nawet te, które posadziłam na cmentarzu W ogóle jest jakaś szansa by wrzos przetrzymał w mieszkaniu troche?

Jest szansa, podstawa to dość kwaśna gleba - trzeba zmierzyć ph, dość przepuszczalna - czyli nie gromadząca wody, wrzos powinien mieć wilgotno, ale nie mokro, bo inaczej zgniją korzonki z braku tlenu. Kwaśną frakcję może stanowić lekki torf, a przepuszczalność zapewni kora/żwirek/piasek. Ważne są jednak proporcje by ph było odpowiednie. Zresztą, zimy raczej normalny wrzos nie przetrzyma, bo mamy klimat umiarkowany i wrzosy z tej strefy klimatycznej potrzebują zimowego wypoczynku, stanu przemrożenia górnych pędów, by móc silnie rozwijać się kolejnej wiosny. Jak masz balkon to możesz zrobić test - jeden wrzos trzymaj w zimie w domu, drugi na balkonie lekko okryty, podejrzewam, że ten balkonowy poradzi sobie lepiej, o ile będzie miał wystarczająco dużą donicę :). Kiedyś hodowałem drzewka bonsai z sosny pospolitej, też miałem ten problem, że z czasem drzewko obumierało, a przyczyna była prozaiczna - rośliny z naszego klimatu - nawet wiecznie zielone jak sosna, potrzebują okresu chłodu by prawidłowo się rozwijać. Trzymam kciuki za powodzenie uprawy, wrzosy są piękne, jak będę miał dom pod lasem to obsadzę wokół wrzosem ;p.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jest szansa, podstawa to dość kwaśna gleba - trzeba zmierzyć ph, dość przepuszczalna - czyli nie gromadząca wody, wrzos powinien mieć wilgotno, ale nie mokro, bo inaczej zgniją korzonki z braku tlenu. Kwaśną frakcję może stanowić lekki torf, a przepuszczalność zapewni kora/żwirek/piasek. Ważne są jednak proporcje by ph było odpowiednie. Zresztą, zimy raczej normalny wrzos nie przetrzyma, bo mamy klimat umiarkowany i wrzosy z tej strefy klimatycznej potrzebują zimowego wypoczynku, stanu przemrożenia górnych pędów, by móc silnie rozwijać się kolejnej wiosny. Jak masz balkon to możesz zrobić test - jeden wrzos trzymaj w zimie w domu, drugi na balkonie lekko okryty, podejrzewam, że ten balkonowy poradzi sobie lepiej, o ile będzie miał wystarczająco dużą donicę :). Kiedyś hodowałem drzewka bonsai z sosny pospolitej, też miałem ten problem, że z czasem drzewko obumierało, a przyczyna była prozaiczna - rośliny z naszego klimatu - nawet wiecznie zielone jak sosna, potrzebują okresu chłodu by prawidłowo się rozwijać. Trzymam kciuki za powodzenie uprawy, wrzosy są piękne, jak będę miał dom pod lasem to obsadzę wokół wrzosem ;p.

Balkonu niestety nie mam :(
A co do ziemi, to znakiem tego zanim go przesadzę na stałe, do jakiejś ładnej doniczki, będzie trzeba zaopatrzyć się w jakąś dobrą ziemię, bo podejrzewam ( i zresztą z tego co widać) sprzedawane są w takiej zwykłej ziemi.
Też uwielbiam wrzosy. Śliczne są.
Mam zapas ziemi do storczyków, ona jest mocno przepuszczalna, ale coś czuje, że do wrzosu nie będzie się nadawać :ziober2:
U mnie tylko storczyki się dobrze trzymają i ten no.. suszona lawenda :ninja:
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie tylko storczyki się dobrze trzymają i ten no.. suszona lawenda

Mogę Ci parę kwiatków podchować, jakoś jeszcze mi nic nie zdechło - 5-centymetrowy kaktusik przerósl i gdy chciałam odsłonić firankę, przewrócił się prosto na moje ręce, które do tej pory nie wiem czemu podstawiłam. :rotfl: Tak samo z zabiedzonym bluszczem z Tesco za 4zł - rozrósł mi się na całe okno. :P Albo zrobimy układ - Ty podchowasz mi storczyki, a ja Tobie jakieś inne zieleniny. :lol2:
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  2 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie tylko storczyki się dobrze trzymają

Może się zamienimy? :D u mnie storczyki wytrzymują hm miesiąc? i zaraz wszystkie kwiaty opadają, ostatnio dostałam jednego to się dość długo trzymal, ale znając życie następnym razem zakwitnie tylko na chwilę.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Mogę Ci parę kwiatków podchować, jakoś jeszcze mi nic nie zdechło - 5-centymetrowy kaktusik przerósl i gdy chciałam odsłonić firankę, przewrócił się prosto na moje ręce, które do tej pory nie wiem czemu podstawiłam. Tak samo z zabiedzonym bluszczem z Tesco za 4zł - rozrósł mi się na całe okno. :P Albo zrobimy układ - Ty podchowasz mi storczyki, a ja Tobie jakieś inne zieleniny.

Nie ma to jak łapać kaktusa :rotfl:
Bardzo odważne i pomysłowe ;P Aczkolwiek rozumiem, że była to spontaniczna i nieprzemyślana reakcja :ninja:

Sylvinka
Sylvinka: Może się zamienimy? :D u mnie storczyki wytrzymują hm miesiąc? i zaraz wszystkie kwiaty opadają, ostatnio dostałam jednego to się dość długo trzymal, ale znając życie następnym razem zakwitnie tylko na chwilę.

Może ziemie mają złą, albo z podlewaniem coś nie tak? :woot:
Ja mam całe parapety w storczykach, bo mama je uwielbia. Praktycznie już jeden na drugim stoją :zonk:

i mój dzisiejszy nabytek :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.