malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
SailorMoon
SailorMoon: Tak, rok wcześniej było za mało miejsc i nie dało rady.

No to lipa. Ale dziwne, że miejsc ciągle brakuje, a przedszkola zamykane -,-

SailorMoon
SailorMoon: Wiem, koleżanka opowiadała, i że muszą zamykać przedszkole bo chcą uciekać. U mnie dziś rano popłakał ale potem podobno było lepiej i z każdym dniem chyba jest lepiej. Bo na początku to mówił w przedszkolu że mama go nie kocha, tata go nie kocha bo go zostawili w przedszkolu. Ale dziś już tak nie mówił na szczęście :D Tłumaczę mu codziennie na spokojnie wszystko i chyba powoli się przyzwyczaja.

No drzwi są pozamykane, obowiązkowo :D Tak...mama nie kocha, tata, babcia, dziadek, a pani to jest głupia, bo muszę tu przychodzić. A on chce się bawić, a nie uczyć ( 15 minut piosenki/wierszyka/ćwiczeń w ciągu dnia) :D
Trzeba tłumaczyć i nauczycielki tez powinny tłumaczyć, wyjaśniac itp. A najlepsza grupa, to starszaki:D Już tak kozaczą, że głowa mała. Oni wiedza, że w przedszkolu nikt im krzywdy nie zrobi, nikt nie pokrzyczy, ani nie pobije, kary nie będzie, to mają wszystko gdzieś :D I jak sobie nauczyciel nie wypracuje zasad, to hulaj dusza:D
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie nie. przy 35zł, lepiej odłożyć i kupić 1 zamiast 3 czy nawet 7 i mieć unikatowy kolor, dobrą jakość, trwałość i szybkie, bezproblemowe nałożenie. choć jasne kolory(ale głównie te beżowo-jakieś, a nie kolorowe) są z reguły średnio kryjące i 2 warstwy to minimum

Z takim właśnie zamiarem je oglądałam. :) Coś czuję, że ileś kolorów na paznokciach w tygodniu w końcu mi się znudzi, więc poważnie zastanowię się nad zainwestowaniem w jakiś naprawdę porządny lakier w uniwersalnym kolorze.
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  6 Septembrie 2012

dobra nic ide do lekarza :O

styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to chyba się okaże dopiero w praktyce, niestety

Mam nadzieję, że nie za szybko jednak.
Konto usunięte
Konto usunięte: zobaczymy - jutro jadę zobaczyć co tam jest w tej szkole i czy w ogole mają miejsce bo zajęcia się już zaczęły ...

Powodzenia życzę :D
mmaryja
mmaryja
  6 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Coś czuję, że ileś kolorów na paznokciach w tygodniu w końcu mi się znudzi, więc poważnie zastanowię się nad zainwestowaniem w jakiś naprawdę porządny lakier w uniwersalnym kolorze.

ja kupuję tylko te, ale podstawowe kolory też są w porządku.
mnie dodatkowo przekonuje, że są niepowtarzalne i nie ma innych lakierów w takim odcieniu.
mmaryja
mmaryja
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51: Mam nadzieję, że nie za szybko jednak.

ja wyszłam z założenia, że jak mam świadomie zajść w ciążę to nigdy w nią nie zajdę. więc teraz zobaczę czy pigułki faktycznie były takie złe;)
SailorMoon
SailorMoon
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51: No to lipa. Ale dziwne, że miejsc ciągle brakuje, a przedszkola zamykane -,-

A daj spokój... No ale dobrze, że teraz wzięli, za rok to już łachy nie robią bo 5 latki obowiązkowo idą.

styka51
styka51: No drzwi są pozamykane, obowiązkowo :D Tak...mama nie kocha, tata, babcia, dziadek, a pani to jest głupia, bo muszę tu przychodzić. A on chce się bawić, a nie uczyć ( 15 minut piosenki/wierszyka/ćwiczeń w ciągu dnia) :D Trzeba tłumaczyć i nauczycielki tez powinny tłumaczyć, wyjaśniac itp. A najlepsza grupa, to starszaki:D Już tak kozaczą, że głowa mała. Oni wiedza, że w przedszkolu nikt im krzywdy nie zrobi, nikt nie pokrzyczy, ani nie pobije, kary nie będzie, to mają wszystko gdzieś :D I jak sobie nauczyciel nie wypracuje zasad, to hulaj dusza:D

Mój to doła złapał i nic nie chciał robić, bo w obcym miejscu i w sumie nigdy tak długo beze mnie nigdzie nie był. Musi się oswoić z nowymi ludziami :D Właśnie na razie to muszą dojść do ładu z tymi dziećmi, jakieś malowanki, wycinanki i wierszyki to będą jak dzieci się już oswoją i przyzwyczają. No starszaki to już inna sprawa bo wiedzą co i jak :D I racja, wychowawca musi mieć jakiś posłuch bo mu na głowę wejdą i zamęczą :D
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja wyszłam z założenia, że jak mam świadomie zajść w ciążę to nigdy w nią nie zajdę.

Też tak myślę. Bo nigdy nie trafi się odpowiedni moment. Studia, potem praca i o, do 30 zleci. A to trochę późno na pierwsze dziecko według mnie.
Konto usunięte
Konto usunięte: więc teraz zobaczę czy pigułki faktycznie były takie złe;)

Złe w sensie?
Ja dziś kupiłam pierwsza paczkę, zobaczymy jak będą się sprawować...
mmaryja
mmaryja
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51: Złe w sensie?

czy faktycznie ciężej jest zajść w ciążę.
tzn. na pewno, ale czy akurat u mnie też to zadziałało w ten sposób i w jakim stopniu mnie wyniszczyło.
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
SailorMoon
SailorMoon: No ale dobrze, że teraz wzięli, za rok to już łachy nie robią bo 5 latki obowiązkowo idą.

No idą idą:d I 6 latki to szkoły...takie maluszki biedne z tymi tornistrami -,-
SailorMoon
SailorMoon: Mój to doła złapał i nic nie chciał robić, bo w obcym miejscu i w sumie nigdy tak długo beze mnie nigdzie nie był. Musi się oswoić z nowymi ludziami :D Właśnie na razie to muszą dojść do ładu z tymi dziećmi, jakieś malowanki, wycinanki i wierszyki to będą jak dzieci się już oswoją i przyzwyczają.

Ogarnie się, ja myślę, że max 2 tyg i będą kumple, koleżaaaanki :pavarotti:
SailorMoon
SailorMoon: I racja, wychowawca musi mieć jakiś posłuch bo mu na głowę wejdą i zamęczą :D

Byłam w jednym przedszkolu, baba darła się na dzieci niesłychanie, krzyczała, jakieś kary wymyślała, a dzieciaki i tak miały ją w dupie :D A w drugim babka mówiła cicho, spokojnie, grzecznie i pokazywaniem: pupa przyklejona do dywanu, oczy patrzą, uszy słuchają a buziaki zamknięte na kluczyk. I cisza jak makiem zasiał :ziober2:
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: czy faktycznie ciężej jest zajść w ciążę. tzn. na pewno, ale czy akurat u mnie też to zadziałało w ten sposób i w jakim stopniu mnie wyniszczyło.

A długo brałaś, jeśli mozna wiedzieć?
Ja czytałam po internetach na ten temat i podobno często po odstawieniu zdarzają się ciąże bliźniacze. Niby z zajściem nie ma większych problemów. Ale to zależy od organizmu...
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012

Btw. zadanie w książce z drugiej klasy:

Jak dla mnie bez sensu. Rozumiem rozwijanie kreatywnego myślenia, niedomiar danych, ale pół godziny dzieciaki myślą, połowa nie rozumie, a na końcu stwierdzają: Moja siostra waży 15 kg i ma 3 lata. Marta ma 3 lata !

mmaryja
mmaryja
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51: A długo brałaś, jeśli mozna wiedzieć?

+/-8.
zdarzają się ciąże mnogie ze względu na nadprodukcję tego wszystkiego co było hamowane. przecież niepłodność leczy się antykoncepcją. z tym, że tak mają chore osoby, a nie wiadomo jak mają zdrowe.
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja kupuję tylko te, ale podstawowe kolory też są w porządku. mnie dodatkowo przekonuje, że są niepowtarzalne i nie ma innych lakierów w takim odcieniu.

Nie wiem co jest ze mną, ale ciągle poszukuję idealnego odcienia czerwonego. :) Jeden za ciemny, drugi zbyt pomarańczowy, trzeci dziwnie dzi*karski... Skoro jest tak jak mówisz, to może Essie (?) mnie w końcu zadowoli.

styka51
styka51: Btw. zadanie w książce z drugiej klasy

Zabiło mnie. :rotfl: To coś w stylu "Kuba kupił 10 jabłek, a samochód jego taty jest zielony. Jaki obiad zrobi babcia?" :P

Btw. Też będę miała praktyki, od przyszłego tygodnia, 3 tyg. W gimnazjum. :rock: Życzcie mi powodzenia. :(
mmaryja
mmaryja
  6 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Skoro jest tak jak mówisz, to może Essie (?) mnie w końcu zadowoli.

akurat jedyny czerwony lakier i jest to 'ten' odcień jest z o.p.i, ale essie też ma ładne i na pewno wkrótce jakiś kupię
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.