malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: bo ja to się czuję zielona jak trawa na wiosnę...

Scenariusze :D
Dobra dupeczka jesteś, to gimbaza będzie się jarać ;D Trzymam kciuki mocno:D
mmaryja
mmaryja
  6 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Którą bardziej polecasz i ze względu na co?

obie są porównywalne. o.p.i droższe i ja mam z nimi problem ze słoiczkami. do nakrętki wlewa mi się lakier i zasycha. obie marki mają niepowtarzalne kolory, są porównywalne. jak mi się jakiś podoba to kupuję o.p.i, ale jak mogę kupić bardzo zbliżony to wolę essie.
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: czy nowej, czy starej generacji - wszystko to jedno i to samo. różni się jedynie zawartością hormonów, ale czy znacznie? nie AŻ tak. tak samo jak to czy tanie tabletki są gorsze od tych drogich.

Ja się w sumie na tym nie znam, wiem to co wyczytam w necie :lol:
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51: Scenariusze :D Dobra dupeczka jesteś, to gimbaza będzie się jarać ;D Trzymam kciuki mocno:D

Ojoj, dziękuję podwójnie! :) 263a

Właśnie mam do babki dzwonić i obgadać jak to wszystko będzie wyglądać, bo sprawy papierkowe (dokumenty z uczelni, itd) już załatwione.

Byłam tam w zeszłym roku na obserwacyjnych. Mateńko... :rotfl: Drugi raz tam będę tylko ze względu na nauczyciela opiekuna i tyle. :D Łebki straszne. Klasy naprawdę różne, od apatycznych do nadpobudliwych, ale w KAŻDEJ dosłownie babka miała taki respekt że mi się w głowie nie mieści... :wtf: Ani razu nie podniosła głosu, a zawsze uzyskiwała to czego chciała.

Konto usunięte
Konto usunięte: obie są porównywalne. o.p.i droższe i ja mam z nimi problem ze słoiczkami. do nakrętki wlewa mi się lakier i zasycha. obie marki mają niepowtarzalne kolory, są porównywalne. jak mi się jakiś podoba to kupuję o.p.i, ale jak mogę kupić bardzo zbliżony to wolę essie.

Dzięki. :) Jeszcze trochę minie, zanim żywotność straci moja kolekcja, ale już wiem za czym się rozglądać.
Babsy
Babsy
  6 Septembrie 2012

@Kiniowska:
kolejna pedagozka :D?270b

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  6 Septembrie 2012
Babsy
Babsy: kolejna pedagozka :D?

:rotfl:

Tak jakby. :D Czekają mnie praktyki od przyszłego tygodnia, w gimnazjum. Zobaczymy czy nadal będzie mi w głowie "nauczycielowanie" po tym wszystkim. :P
SailorMoon
SailorMoon
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51: No idą idą:d I 6 latki to szkoły...takie maluszki biedne z tymi tornistrami -,-

No właśnie mój już będzie musiał... Średnio mi się to widzi ale jak mus to mus.

styka51
styka51: Ogarnie się, ja myślę, że max 2 tyg i będą kumple, koleżaaaanki

No on ogólnie bardzo kontaktowy jest. Wiadomo, pierwsze dni najtrudniejsze :D nawet dorosły musi się do nowego otoczenia przez jakiś czas przyzwyczaić a co dopiero mały dzieciak. Koleżanki - wielbicielki to już ma i tutaj, przed blokiem :D

styka51
styka51: Byłam w jednym przedszkolu, baba darła się na dzieci niesłychanie, krzyczała, jakieś kary wymyślała, a dzieciaki i tak miały ją w dupie :D A w drugim babka mówiła cicho, spokojnie, grzecznie i pokazywaniem: pupa przyklejona do dywanu, oczy patrzą, uszy słuchają a buziaki zamknięte na kluczyk. I cisza jak makiem zasiał

Bo dzieci widocznie wyczuwają kto jest w porządku, i kto je naprawdę lubi i chce wysłuchać, czegoś nauczyć... No po prostu szybko wychodzi kto ma podejście do dzieci a kto się do tego nie nadaje. A to w sumie ciężka praca jest, okiełznać tłum małych dzieciaków :D
Babsy
Babsy
  6 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Tak jakby. :D Czekają mnie praktyki od przyszłego tygodnia, w gimnazjum. Zobaczymy czy nadal będzie mi w głowie "nauczycielowanie" po tym wszystkim. :P

jak przezyjesz gimnazjum, to zaden etap edukacji bedzie Ci niestraszny ;) no, moze poza nieodpieluchowanymi 3-4 latkami w przedszkolu XD
SailorMoon
SailorMoon
  6 Septembrie 2012
massacre
massacre: Tyle co moj i od dzisiaj w OBOWIAZKOWEJ edukacji xD nie ma to jak przedluzenie dziecinstwa ^^

O, a z którego miesiąca jest? A jakie zajęcia będzie miał? I w ogóle jak tam po pierwszym dniu :D ?
mmaryja
mmaryja
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51:

i ktoś coś robi z tego typu błędami?
dla mnie to straszna żenada i jak widzę poziom nauczania w naszych szkołach to mnie to przeraża.
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Ojoj, dziękuję podwójnie! :)

Nie ma za co:D

Kiniowska
Kiniowska: Byłam tam w zeszłym roku na obserwacyjnych. Mateńko... Drugi raz tam będę tylko ze względu na nauczyciela opiekuna i tyle. :D Łebki straszne. Klasy naprawdę różne, od apatycznych do nadpobudliwych, ale w KAŻDEJ dosłownie babka miała taki respekt że mi się w głowie nie mieści... Ani razu nie podniosła głosu, a zawsze uzyskiwała to czego chciała.

No właśnie trzeba wiedzieć jak podejść do młodzieży. Ja pamiętam jak w gimbazie mielismy nauczycielki... Od polskiego była najfajniejsza mimo, że najwięcej wymagała. No i na każdy temat można było z nia pogadać ;)

SailorMoon
SailorMoon: No właśnie mój już będzie musiał... Średnio mi się to widzi ale jak mus to mus.

U nas, w senie tu gdzie praktyki teraz mam, to dzieciaki noszą tylko ćwiczenia i piórniki do szkoły. Czasem podręcznik. Choć rodzice też czasem przesadzają kupując ogromny plecak i pakują wszystko co możliwe nie patrząc na plan lekcji. I 5 dni w tyg dzieciaki noszą muzykę, plastykę, angielski religię i zeszyt do dodatkowych, choć w cale potrzebne nie są...

SailorMoon
SailorMoon: Koleżanki - wielbicielki to już ma i tutaj, przed blokiem :D

No przeciez ładny chłopak jest :pavarotti:

SailorMoon
SailorMoon: A to w sumie ciężka praca jest, okiełznać tłum małych dzieciaków :D

Faktycznie ciężka, gardło czasem boli. Ale np. dziś podeszła do mnie dziewczynka z rysunkiem, żeby się pochwalić, jak stwierdziłąm, że pięknie jej wyszedł, to się tak słodko spojrzała i przytuliła :zakochany: I takie prawdziwe nietłumione reakcje dzieciaków są najlepsze :tak:
A najgorsi w tym wszystkim są rodzice.
SailorMoon
SailorMoon
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51: Btw. zadanie w książce z drugiej klasy:

O boziu... I jak te dzieci nie mają być coraz głupsze :/

Babsy
Babsy: no, moze poza nieodpieluchowanymi 3-4 latkami w przedszkolu XD

Nie wyobrażam sobie żeby tak "duże" dziecko jeszcze w pieluchy robiło... Dla mnie to kosmos.
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  6 Septembrie 2012
Babsy
Babsy: jak przezyjesz gimnazjum

gimnazjum jest straszne .... ja tam nie wiem co się z tymi dzieciakami teraz dzieje.
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  6 Septembrie 2012
styka51
styka51: styka51

Sylwia!

widziałam w temacie do chwalenia się, że Ci wdzianko przyszło. proszę o relację :ninja:
styka51
styka51
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: i ktoś coś robi z tego typu błędami? dla mnie to straszna żenada i jak widzę poziom nauczania w naszych szkołach to mnie to przeraża.

Wiesz...teoretycznie to nie są błędy, tylko zadania "na myślenie". Ale dla mnie są one poronionym pomysłem na "zwykłej" lekcji. Bo strasznie rozpraszają dzieciaki i ciężko każdemu tak abstrakcyjnie myśleć. Mogłyby one być na dodatkowych, dla uczni zdolnych, jakieś zadania nadprogramowe czy coś. No ale...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.