malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  6 Septembrie 2012
SailorMoon
SailorMoon: massacre:Tyle co moj i od dzisiaj w OBOWIAZKOWEJ edukacji xD nie ma to jak przedluzenie dziecinstwa ^^ O, a z którego miesiąca jest? A jakie zajęcia będzie miał? I w ogóle jak tam po pierwszym dniu :D ?

Z lipca. Zajęcia ogólne, dużo zabawy bedzie jeszcze przeważać :) plus angielski, matma i CIT (informatyka) Wydaje mi się, że to coś na styl polskiej zerówki, maja miejsce do zabawy, ale i stoliki do nauki. Maja już prace domowe itd.
Dobrze po pierwszym dniu, tu już większość matek wie, ze ja to z tych karierowiczek, co bez pracy żyć nie może i młody od 6 miesiąca do przedszkola chodził, tak więc przyzwyczajony i na luzie wszystko poszło :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

JFC
JFC
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Schudlam 4 kg!

Ja z pół, taka sobie kupa była. :woot:
massacre
massacre
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: massacre: Tyle co moj i od dzisiaj w OBOWIAZKOWEJ edukacji xD nie ma to jak przedluzenie dziecinstwa ^^ obowiazkowa edukacja jest od 5tego roku zycia, wczesniej wcale nie musisz posylac dziecka jesli nie chcesz, daja Ci tylko opcje taka ze jesli chcesz to po skonczeniu 3 lat dziecko ma 15 godz darmowej edukacji tygodniowo a od 4 tego ma darmowa edukacje calodniowa i wiekszosc osob z tego korzysta ale fakt jest taki, ze nie musi chodzic jesli bys nie chciala. SailorMoon:U mnie dziś rano popłakał ale potem podobno było lepiej i z każdym dniem chyba jest lepiej. Bo na początku to mówił w przedszkolu że mama go nie kocha, tata go nie kocha bo go zostawili w przedszkolu. Ale dziś już tak nie mówił na szczęście :D Tłumaczę mu codziennie na spokojnie wszystko i chyba powoli się przyzwyczaja. przynajmniej wiesz, ze teskni, moj to sie nawet nie zegna, ma w pupie i tylko do dzieci leci sie bawic :P

Sorry ze cytuje całość ale coś mi się chrzani z cytatami.
Możesz podać źródło swoich informacji?
Edukacja jest obowiązkowa dla każdego dziecka, które w roku szkolnym ukończy 5 lat, nie masz więc racji. System edukacji w Anglii, Walii i północnej Irlandii wyraźnie mówi, ze Rception Class

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  6 Septembrie 2012

Rception class jest primary - Key Stage 1 i jest obowiązkowa.
W Szkocji jedynie Primary (yrs5-6h) jest obowiązkowa a wcześniej nazywane nursery nie.
Nursery dla dzieci powyżej 3 roku życia nie jest obowiązkowe tak jak pisałam wcześniej.

Nie wiem skąd masz te informacje, ale są błędne

Mogę podać źródła, scan listu, ze mam obowiązek, stronę na temat grup wiekowych w angielskiej edukacji z wyszczegolnieniem co jest a co nie jest obowiązkowe i dyplom, bo taki zdobylam in childcare and education z prawem do nauczania początkowego, czyli primary Key Stage 1 i Key Stage 2 ;P

mirra20
mirra20
  6 Septembrie 2012
dziewczęta gdzie mogę dostać biały lub złoty cienki pasek???
potrzebny mi do sukienki na wesele
massacre
massacre
  6 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dziewczęta gdzie mogę dostać biały lub złoty cienki pasek??? potrzebny mi do sukienki na wesele

H&m?
Cienki, tak?
Widziałam u siebie ostatnio w hm złote cienkie paski razem z sukienkami, lub sukienki z nimi xD

mirra20
mirra20
  6 Septembrie 2012
massacre
massacre: H&m? Cienki, tak? Widziałam u siebie ostatnio w hm złote cienkie paski razem z sukienkami, lub sukienki z nimi xD

zajrzę, chociaż ostatnio nie widziałam u siebie
potrzebny mi sam pasek sukienkę już mam i nie chce kupować kolejnej:P
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  7 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dziewczęta gdzie mogę dostać biały lub złoty cienki pasek???

Sprawdź niesieciowe sklepiki z torebkami i innymi dodatkami, tam powinny być za grosze. ;) Może jeszcze Bijou Brigitte (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę), Tally Weijl, Quiosque, Promod, Orsay, H&M, New Yorker. Podaję te sklepy w których rzuciły mi się w oczy ostatnio paski i paseczki, ale dokłanie nie oglądałam. ;)
mmaryja
mmaryja
  7 Septembrie 2012

generalnie się z tobą zgadzam, a odnosząc się do tego:

Konto usunięte
Konto usunięte: chociaz mialabys ten pierwszy skonczony przed narodzinami, niezaleznie kiedy by wypadly

dlatego oddałam się w ręce natury;). ze studiami to już z górki
styka51
styka51: Wiesz w teorii, to 6 lat podstawówki i gimnazjum tez miało być idealnym rozwiązaniem, a średnio to wychodzi, skoro społeczeństwo jest coraz głupsze.

bo rządzą nami idioci, a rozdzielenie podstawówki to był największy błąd systemu nauczania.
styka51
styka51: Program jest taki, że nie uczy dzieci myślenia.

nie uczy myślenia, ale uczy kreatywności:and:. kto to do cholery wymyśla? jak tak myślę, to szkoda mi tych inteligentnych dzieci. i chyba naprawdę jedyną możliwością rozwinięcia szczególnych talentów dziecka jest prywatna szkoła.
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  7 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Schudlam 4 kg!

gratuluje! :*

mi się od dwóch dni utrzymuje ciągle 50,3kg ale mam nadzieje zejść poniżej 50 a później niech sie dzieje co chce. :D
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
madzia2143
madzia2143
  7 Septembrie 2012

a ja znowu poszłam w dół, idę dzisiaj na badania do szpitala :ninja: będą szukać czy jakieś choróbsko się nie przyplątało.

agoosiaaa
agoosiaaa
  7 Septembrie 2012
massacre
massacre: Sorry ze cytuje całość ale coś mi się chrzani z cytatami. Możesz podać źródło swoich informacji? Edukacja jest obowiązkowa dla każdego dziecka, które w roku szkolnym ukończy 5 lat, nie masz więc racji. System edukacji w Anglii, Walii i północnej Irlandii wyraźnie mówi, ze Rception Class

massacre
massacre: Rception class jest primary - Key Stage 1 i jest obowiązkowa. W Szkocji jedynie Primary (yrs5-6h) jest obowiązkowa a wcześniej nazywane nursery nie. Nursery dla dzieci powyżej 3 roku życia nie jest obowiązkowe tak jak pisałam wcześniej.Nie wiem skąd masz te informacje, ale są błędne Mogę podać źródła, scan listu, ze mam obowiązek, stronę na temat grup wiekowych w angielskiej edukacji z wyszczegolnieniem co jest a co nie jest obowiązkowe i dyplom, bo taki zdobylam in childcare and education z prawem do nauczania początkowego, czyli primary Key Stage 1 i Key Stage 2 ;P

wiesz co, informacje mam bo dzwonilismy jakos w kwietniu sie dowiedziec wlasnie kiedy dziecko poslac, ogolnie co i jak i nam powiedziano ze obowiazek jest dopiero po 5tym roku zycia. dzwonilismy na nr jednej ze stron z directgov, wiec tez raczej watpie zeby nas oklamali.
jest jeszcze druga opcja, i chyba wychodzi na to ze to ona - http://en.wikipedia.org/wiki/Primary_Education_in_Wales :
''

In Wales, statutory education begins in the term after a child's fifth birthday, although many children start primary school earlier than this. Between the ages of 3 and 11 a child's education is divided into three main stages:[1] Early Years - pre-compulsory education (ages 3-5)Key Stage 1 - the first phase of compulsory primary education (ages 5-7)Key Stage 2 - the second phase of compulsory primary education (ages 7-11).''
wiec byc moze po prostu inne zasady masz w anglii a inne w walii.
Babsy
Babsy
  7 Septembrie 2012

ostatnio ogladalam przez chwile tvn24 i po raz pierwszy zgodze sie z Kaczynskim, ktory chce powrotu 8letniej podstawowki i 4letnich liceow.

znowu przyjezdza kurier, a ja siedze w samych gaciach i probojac sie nie wywrocic naciagam w "biegu" XD dres na dupe ;)

massacre
massacre
  7 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: massacre:Sorry ze cytuje całość ale coś mi się chrzani z cytatami. Możesz podać źródło swoich informacji? Edukacja jest obowiązkowa dla każdego dziecka, które w roku szkolnym ukończy 5 lat, nie masz więc racji. System edukacji w Anglii, Walii i północnej Irlandii wyraźnie mówi, ze Rception Class massacre:Rception class jest primary - Key Stage 1 i jest obowiązkowa. W Szkocji jedynie Primary (yrs5-6h) jest obowiązkowa a wcześniej nazywane nursery nie. Nursery dla dzieci powyżej 3 roku życia nie jest obowiązkowe tak jak pisałam wcześniej.Nie wiem skąd masz te informacje, ale są błędne Mogę podać źródła, scan listu, ze mam obowiązek, stronę na temat grup wiekowych w angielskiej edukacji z wyszczegolnieniem co jest a co nie jest obowiązkowe i dyplom, bo taki zdobylam in childcare and education z prawem do nauczania początkowego, czyli primary Key Stage 1 i Key Stage 2 ;P wiesz co, informacje mam bo dzwonilismy jakos w kwietniu sie dowiedziec wlasnie kiedy dziecko poslac, ogolnie co i jak i nam powiedziano ze obowiazek jest dopiero po 5tym roku zycia. dzwonilismy na nr jednej ze stron z directgov, wiec tez raczej watpie zeby nas oklamali. jest jeszcze druga opcja, i chyba wychodzi na to ze to ona - http://en.wikipedia.org/wiki/Primary_Education_in_Wales : '' In Wales, statutory education begins in the term after a child's fifth birthday, although many children start primary school earlier than this. Between the ages of 3 and 11 a child's education is divided into three main stages:[1] Early Years - pre-compulsory education (ages 3-5)Key Stage 1 - the first phase of compulsory primary education (ages 5-7)Key Stage 2 - the second phase of compulsory primary education (ages 7-11).'' wiec byc moze po prostu inne zasady masz w anglii a inne w walii.

Nie rozumiem więc dlaczego napisałaś mi, że edukacja mojego dziecka nie jest obowiązkowa, skoro teraz piszesz, że może jednak jest... I jak napisałaś, informacje masz na temat Walii, wiesz, ze ja w Walii nie mieszkam :)

agoosiaaa
agoosiaaa
  7 Septembrie 2012
massacre
massacre: Nie rozumiem więc dlaczego napisałaś mi, że edukacja mojego dziecka nie jest obowiązkowa, skoro teraz piszesz, że może jednak jest... I jak napisałaś, informacje masz na temat Walii, wiesz, ze ja w Walii nie mieszkam :)

no wlasnie o to mi chodzi, ze mi sie porypalo, bo caly czas mysle, ze mieszkasz w tym samym kraju :rotfl:
Babsy
Babsy: znowu przyjezdza kurier, a ja siedze w samych gaciach i probojac sie nie wywrocic naciagam w "biegu" XD dres na dupe ;)

ja tak zawsze, z tym ze zakladam szlafrok jak slysze pukanie do drzwi. najgorzej to jak nie zauwaze tych co okna myja :rotfl:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.