Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
lista tematów
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1448 z 1977
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)
styka51: No właśnie też tak myślę. Nawet jak ta pościel się nie spodoba, to dadzą jakiejś babce na imieniny, a będzie git. A z ręcznikami młodej pray?
Dokładnie.

Też.

styka51: A w sumie to mam to gdzieś, mój czas i moje paliwo pójdzie, soł wezmę, to co mi się spodoba i git. A jak sie nie spodoba, to uj im w dupę
Podbijam!

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
kedi: styka51:
Przeciez, nie damy im te 150 zł w kopercie -,- A pościel mogą oddać, A o ile dobrze wiem, to prezentów nie chcą, tylko kasę...Ale my nie weselnicy...
prosiłaś o wyrażenie zdania, więc to zrobiłam :D to może kupcie jakieś lepsze wino i bukiet kwiatów? Skoro idziecie tylko na ślub to powinno wystarczyć.
Popieram. Zabawa w budżetowe prezenty zazwyczaj kończy się porażka. A dobre drogie wino czy jakiś inny alkohol i pokaźny bukiet kwiatów zawsze w dobrym tonie
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
SailorMoon: Z tego co kiedyś słyszałam to jest. No chyba, że źle usłyszałam albo mnie ktoś w błąd wprowadził. Ok, teraz już wiem.
Właśnie kiedyś było potrzebne. Ale mama dzwoniła go ginekologa i nie potrzebne niby. I jeszcze wyczytałam:
Skierowanie nie jest wymagane w przypadku świadczeń:
- ginekologa i położnika,
- dentysty,
- dermatologa,
- wenerologa,
- onkologa,
- okulisty,
- psychiatry,
- dla osób chorych na gruźlicę,
- dla osób zakażonych wirusem HIV,
- dla inwalidów wojennych i osób represjonowanych,
- dla osób uzależnionych od alkoholu, środków odurzających i substancji psychotropowych - w zakresie lecznictwa odwykowego.
Podstawa prawna: Art. 57 Ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. Nr 210, poz. 2135).