Earth: Pisałaś mi? Hm. Ale pewnie chodzi o sól emską, sama też to biorę, choć JestemFejkiem ostatnim razem to hejtował, że archaiczne sposoby babci :D Pijesz to z wodą czy mlekiem? :) Dobrze, że jest choć objawowo trochę lepiej, wkrótce przejdzie całkiem :)
Tobie, CHYBA.... w tym temacie, nieważne, komuś wspominałam. :D Tak, tak, o tą sól chodzi. Ostatnio piłam ją ze smakiem a teraz taka niedobra mi się zdawała, nie wiedziałam czemu, dopiero potem sobie przypomniałam, że wtedy te tabletki rozpuszczałam w mineralnej smakowo-truskawkowej wodzie gazowanej. Archaiczne czy nie, ważniejsze jest, czy działa. Tą sól piłam z wodą - teraz ze zwykłą karnówą przegotowaną, pierwszy raz kiedyś jak to miałam, piłam z mineralną smakową, jak wcześniej pisałam :) A teraz dopiero przeczytałam na etykietce, że powinno się je rozpuszczać tylko i wyłącznie w przegotowanej.. Btw. z mlekiem nie wyobrażam sobie tego pić i raczej nie spróbuję...
Słyszałam jeszcze, że pomaga płukanie gardła solą kuchenną, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, bo ona jest jeszcze gorsza w smaku do picia, tym bardziej, że ja nie umiem tego płukać i potem wypluć, muszę połknąć..
Earth: Dobrze, że jest choć objawowo trochę lepiej, wkrótce przejdzie całkiem :)
tak, gorzej, jak to dobre złego początki ;) mogłabym mieć kaszel czy inne "przykre" dolegliwości, ale jak mam anginę/ból gardła albo katar to za każdym razem marzę żeby zdechnąć, a niestety TO mnie łapie najczęściej. :C Kaszel to tam jeszcze pół biedy, w ogóle mi nie przeszkadza. :D
Earth: To chyba były tabletki, w każdym razie jedli je rybacy bo mieli problemy z drogami oddechowymi, a to aż trochę poddusza fajnie, te najmocniejsze, ale rozumiem, że ktoś może nie lubić mięty, więc nie wciskam już ;D
Ja ogólnie średnio przepadam za takimi miętowymi smakami, ale podczas bólu gardła to już na pewno nie..
Earth: Mam dystans do tych teorii spiskowych, ale dziwnym trafem zawsze jak zaobserwuję w jakimś większym mieście (bo u mnie ne widzialam) to wieczorem/na drugi dzien powoli padam, więc

zabrzmiało tajemniczo, może rozwiniesz?
Earth: Post został skasowany z powodu naruszenia Regulaminu serwisu Fotka.pl
co takiego tam wstawiłaś?

sorry za taką litanię, ale nudzi mi się to się rozpisałam, a że nie umiem mówić to chociaż tu sobie z kimś "pogadam" :D