malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
marta0859
marta0859
  23 Septembrie 2012
Earth
Earth: Marta, myślę, że smarowanie to kiepski pomysł, bo jak rozgrzejesz gardło to bakterie będą miały raj do rozwijania się, lubią ciepło. :)

Za późno, już posmarowałam :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie słyszałam, by amol u kogokolwiek wywołał jakieś uczulenie. Ewentualnie mogą Ci połzawić trochę oczy, ale to ze względu na to, że jest po prostu intensywnie, specyficznie zapachowy ;)

Bo szyja to jednak szyja, trochę przewrażliwiona jestem;)

Earth
Earth: A amol odkaża, także może być skuteczny jak się kilka jego kropel spożyje na cukrze. :) Chociaż ten cukier.. nie powinno się jeść cukrów i nabiału będąc chorym. :)

A może wezmę tak +/- pół małej łyżeczki zamiast łączyć to z cukrem? Chyba wyjdzie na to samo, co? Jak na razie zbieram się do wypicia tego mleka z miodem i masłem, niedobre to jak... [...] :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Na pewno mniej obrzydliwe niż krople żołądkowe lub taki syrop z przed kilkunastu lat - guajazyl

Nie wiem, ani jednego ani drugiego nie miałam nigdy "przyjemności" zażywać, albo już nie pamiętam :D
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A może wezmę tak +/- pół małej łyżeczki zamiast łączyć to z cukrem? Chyba wyjdzie na to samo, co? Jak na razie zbieram się do wypicia tego mleka z miodem i masłem, niedobre to jak... [...] :D

Nie polecałabym. Lepiej chyba jednak z cukrem, amol wypala, bo jest bardzo mocny i nie wiem, czy cukier nie stanowi takiego złagodzenia :woot:
Earth
Earth
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Za późno, już posmarowałam :D

Cóż, na ten temat też jest wiele teorii, skoro babcie się tak leczyły.. :D

Konto usunięte
Konto usunięte: A może wezmę tak +/- pół małej łyżeczki zamiast łączyć to z cukrem? Chyba wyjdzie na to samo, co? Jak na razie zbieram się do wypicia tego mleka z miodem i masłem, niedobre to jak... [...] :D

Jak zdołasz to wypić bez niczego, to dajesz. :3
Na gardło zawsze zajadam mocno miętowe cukierki, one często są bez cukru (ze słodzikiem, więc nie wiem co gorsze :D). Jak się je ssie, to powstaje dużo śliny, która dezynfekuje trochę, a mięta chłodzi i daje ulgę. :)
asexualna
asexualna
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Earth:Marta, myślę, że smarowanie to kiepski pomysł, bo jak rozgrzejesz gardło to bakterie będą miały raj do rozwijania się, lubią ciepło. :) Za późno, już posmarowałam :D

Będziesz miała zoo w gardle Marto1234 d83dde31
asexualna
asexualna
  23 Septembrie 2012

Ale strasznie czuje :and: chyba ciśnienie spada. W akcie desperacji sięgnęłam po kawe, po której chyba bede sie czuła jeszcze gorzej.

Earth
Earth
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Będziesz miała zoo w gardle Marto1234

Jak w reklamie Cholinexu z blond pielęgniarką z Daleko od Noszy :ninja:
marta0859
marta0859
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie polecałabym. Lepiej chyba jednak z cukrem, amol wypala, bo jest bardzo mocny i nie wiem, czy cukier nie stanowi takiego złagodzenia

No to muszę spróbować z cukrem... Trudno. Jeszcze dawno nie miałam TAKIEGO bólu gardła, żebym mi ciężko było przełykać czy mówić, więc jestem zdeterminowana, zrobię wszystko... no prawie :D
Hoshiko
Hoshiko
  23 Septembrie 2012

ja mam romans z chusteczkami d83dde2a

asexualna
asexualna
  23 Septembrie 2012
Earth
Earth: Jak w reklamie Cholinexu z blond pielęgniarką z Daleko od Noszy

Zęby naturalną zagrodą :ninja:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Septembrie 2012

Ale chmury szybko zapieprzają.

Earth
Earth
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Zęby naturalną zagrodą

Skojarzyło mi się malowanie na biało płotu z Tomka Sawyera czy czegoś tam, jak kazał sobie płacić fantami za to by inni mogli trochę pomalować, bo im wmówił, że malować płot mogą tylko wyjątkowi. :ninja:
marta0859
marta0859
  23 Septembrie 2012
Earth
Earth: Cóż, na ten temat też jest wiele teorii, skoro babcie się tak leczyły.. :D

zobaczymy, dam znać jak/czy zadziałało :)

Earth
Earth: Jak zdołasz to wypić bez niczego, to dajesz. :3 Na gardło zawsze zajadam mocno miętowe cukierki, one często są bez cukru (ze słodzikiem, więc nie wiem co gorsze :D). Jak się je ssie, to powstaje dużo śliny, która dezynfekuje trochę, a mięta chłodzi i daje ulgę. :)

Ja nie cierpię miętowych rzeczy jak mnie boli gardło, mam wrażenie, że jeszcze bardziej się wszystko po tym nasila. Dlatego napisałam, że takie neo anginy czy strepsilsy zbytnio na mnie nie działają. Kiedyś piłam taką sól która niby była tylko do płukania, ale ja piłam, bardzo mi to pomogło, z tym że to chyba było na receptę, więc jutro dopiero mogłabym się wybrać do lekarza. Żeby codziennie zażywać tran, prawie codziennie pić żurawinę i jeszcze choroba łapie d83dde31 W sumie i tak dobrze, że teraz.

Konto usunięte
Konto usunięte: Będziesz miała zoo w gardle Marto1234

co robić d83dde30
idę eksperymentować dalej i do łóżka
asexualna
asexualna
  23 Septembrie 2012

Ciśnienie... stahp d83dde31

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale chmury szybko zapieprzają.

Fronty idą :(
asexualna
asexualna
  23 Septembrie 2012
Earth
Earth: Skojarzyło mi się malowanie na biało płotu z Tomka Sawyera czy czegoś tam, jak kazał sobie płacić fantami za to by inni mogli trochę pomalować, bo im wmówił, że malować płot mogą tylko wyjątkowi.

:rotfl: Nie wiem o co chodzi, nie znam tej historii chyba.

Konto usunięte
Konto usunięte: co robić idę eksperymentować dalej i do łóżka

Powodzenia.
Hoshiko
Hoshiko
  23 Septembrie 2012

ktoś mi zaebał całą paczkę chusteczek d83dde22

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.