malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mirra20
mirra20
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: polscy kradzieje i z tym by sobie pewnie poradzili

ale jak będą ślady kleju lub czegoś innego to nie sprzedadzą tego, a głownie o to im chodzi:/
pamiętam jak z babcią malowałam liście sztucznych kwiatów lakierem do paznokci, żeby tego nikt nie ukradł

kedi
kedi: marzę o pracy od poniedziałku do piątku po 8 godzin

ja tam mogę dużo pracować i nie muszę mieć normowanego czasu pracy, żeby tylko z tego była satysfakcja zarówno pieniężna jak i osobista
kedi
kedi
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja tam mogę dużo pracować i nie muszę mieć normowanego czasu pracy, żeby tylko z tego była satysfakcja zarówno pieniężna jak i osobista

mi przeszkadzają pracujące weekendy i fakt, że dostawałam grafik z dnia na dzien. np teraz- niby mam isc jutro do pracy, a nie wiem na ktorą, nie wiem, czy moze jeszcze mam wolne, nie wiem nic bo wielmożna szefowa nie raczy zadzwonic z grafikiem., zawsze ja musze się dowiadywać. myslalam, ze ukłądanie grafiku to jej zasrany obowiązek.
mirra20
mirra20
  23 Septembrie 2012
kedi
kedi: mi przeszkadzają pracujące weekendy i fakt, że dostawałam grafik z dnia na dzien. np teraz- niby mam isc jutro do pracy, a nie wiem na ktorą, nie wiem, czy moze jeszcze mam wolne, nie wiem nic bo wielmożna szefowa nie raczy zadzwonic z grafikiem., zawsze ja musze się dowiadywać. myslalam, ze ukłądanie grafiku to jej zasrany obowiązek.

fakt mi pracujące weekendy też trochę przeszkadzają z tego względu, że mój facet ma je wolne a ja często pracujące i się mijamy, co do grafiku to nie wyobrażam sobie nie mieć go z góry na miesiąc ( no chyba, że występuje jakaś sytuacja awaryjna typu ktoś się rozchorował lub się chce zamienić bo coś tam), bo nie można sobie niczego zaplanować, dlatego ja zawsze układam grafik z góry na cały miesiąc
madzia2143
madzia2143
  23 Septembrie 2012
kedi
kedi: kedi

powodzenia... :and:

a gdzie pracujecie dziewczyny?
w00tjump
w00tjump
  23 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: W tej sprawie muszę z Rodzicami zagadać, ja tam tylko wyżeram i czasami plewię. :D Nie wiedziałam nawet, że tak późna odmiana istnieje...

najpozniejsza normalna jest jakos w sierpniu, ale sa takie, co od wiosny wydaja na tych samych krzaczkach nowe truskawki i do jesieni - malo na raz, ale sa ciagle:mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: A jak tam dziewczyny, które szukają pracy ?

tez zaczynam szukac, praca, staz, nawet praktyka, byle cos :rotfl:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: zmyją zmywaczem i pewnie będzie, najlepiej chyba jakoś przykleić do pomnika na stałe

Konto usunięte
Konto usunięte: polscy kradzieje i z tym by sobie pewnie poradzili

Żebyście wiedziały..
Przykleiłam raz takie żywiczne podstawki pod znicze, coś takiego:

i oderwali. Nie wiem jak, bo nie dało się normalnie ruszyć. Chyba, że debile chodzą ze skrzynką narzędzi.
marta0859
marta0859
  23 Septembrie 2012

Przepraszam, że się tak wtrącę.. Zazwyczaj nie szukam tu porad zdrowotnych, ale z wczoraj na dziś złapał mnie nieprzyjemny ból gardła, ciężko mi cokolwiek przełknąć a nawet mówić, do lekarza w niedzielę nie pójdę, apteki są u nas w pobliżu nieczynne i zastanawiam się, co z tym zrobić. Wypiłam już coś a'la Fervex cytrynowe na przeziębienie, wzięłam Rutinoscorbin i Strepsils, ale nic nie pomaga. Macie jakieś domowe sposoby na bolące gardło? Myślałam, czy nie wysmarować się tą maścią Vick albo Amolem, ale nie wiem czy to coś da (?) Takie maści można "aplikować" na szyję, w okolice gardła, czy tylko na klatkę piersiową? Bo jak to drugie, to chyba nic nie pomoże, skoro nie mam kaszlu, kataru, tylko bolące gardło?

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: marta0859

Taka pora, wiele osób ma podobne dolegliwości.
W centrach handlowych, jeżeli masz jakieś w okolicy apteki są otwarte. Leki typu fervex, strepsils też nie zadziałają w ciągu dwóch godzin. O ile nie wiem o jakiej maści mowa, to amol (babciowy lek na wszystko) zaszkodzić nie powinien, możesz sobie posmarować gardło. Podobno można jeszcze łyknąć ileś jego kropki na cukier.
Kanapka z czosnkiem? :>
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Podobno można jeszcze łyknąć ileś jego kropki na cukier.

Sprawdzony przepis mojej babci na wszelkie dolegliwości związane z gardłem.

Łyżeczka cukru i na to około 5 kropel amolu, będzie palić ale pomoże :tak:.
Sok malinowy, mleko z masłem i miodem.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
marta0859
marta0859
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Taka pora, wiele osób ma podobne dolegliwości.

No niestety, siostra przyniosła jakąś zarazę ze szkoły już jakiś tydzień temu, a mnie najwidoczniej dopiero teraz złapało i się zaczyna.

Konto usunięte
Konto usunięte: W centrach handlowych, jeżeli masz jakieś w okolicy apteki są otwarte.

Żeby dostać się do apteki w centrum, musiałabym dojechać, bo u nas nie ma, wszystko pozamykane, a to nie wchodzi w grę bo nie mam siły ani ochoty nigdzie wychodzić, wolę poleżeć w łóżku, a nikt mi nie pojedzie bo siedzę sama.
Konto usunięte
Konto usunięte: . Leki typu fervex, strepsils też nie zadziałają w ciągu dwóch godzin.

Na mnie zazwyczaj nigdy one nie działają na dłuższą metę, ale wzięłam tak z braku laku bo nic specjalnego nie mam w domu z takich tabletek.

Konto usunięte
Konto usunięte: O ile nie wiem o jakiej maści mowa, to amol (babciowy lek na wszystko) zaszkodzić nie powinien, możesz sobie posmarować gardło. Podobno można jeszcze łyknąć ileś jego kropki na cukier.

No to posmaruję, zobaczymy. Mam nadzieję że nie wywoła jakiegoś uczulenia czy coś.

Konto usunięte
Konto usunięte: Kanapka z czosnkiem? :>

nieee, to odpada :) słyszałam o płukaniu gardła solą ale też mnie jakoś to nie przekonuje... na razie spróbuję z tym amolem
mirra20
mirra20
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a gdzie pracujecie dziewczyny?

w sieciówce

Konto usunięte
Konto usunięte: Żebyście wiedziały.. Przykleiłam raz takie żywiczne podstawki pod znicze, coś takiego: i oderwali. Nie wiem jak, bo nie dało się normalnie ruszyć. Chyba, że debile chodzą ze skrzynką narzędzi.

no to nie źle, ale to fakt na złodziei nie ma rady niestety
marta0859
marta0859
  23 Septembrie 2012
Sylvinka
Sylvinka: Łyżeczka cukru i na to około 5 kropel amolu, będzie palić ale pomoże . Sok malinowy, mleko z masłem i miodem.

i to zjeść? pewnie obrzydliwe w smaku :D pomaga na dłużej, czy tylko na jakiś czas?
mleka nie cierpię, mam odruchy wymiotne na sam smak ale chyba też spróbuję, lepiej pocierpieć minutę i mieć z głowy, dzięki :)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Septembrie 2012
Sylvinka
Sylvinka: Sprawdzony przepis mojej babci na wszelkie dolegliwości związane z gardłem. Łyżeczka cukru i na to około 5 kropel amolu, będzie palić ale pomoże . Sok malinowy, mleko z masłem i miodem.

A miód nie podrażnia przypadkiem gardła? :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: No to posmaruję, zobaczymy. Mam nadzieję że nie wywoła jakiegoś uczulenia czy coś.

Nie słyszałam, by amol u kogokolwiek wywołał jakieś uczulenie. Ewentualnie mogą Ci połzawić trochę oczy, ale to ze względu na to, że jest po prostu intensywnie, specyficznie zapachowy ;)
Earth
Earth
  23 Septembrie 2012
Sylvinka
Sylvinka: Sprawdzony przepis mojej babci na wszelkie dolegliwości związane z gardłem. Łyżeczka cukru i na to około 5 kropel amolu, będzie palić ale pomoże .

Już wiem co kupię w pierwszej kolejności :)

Marta, myślę, że smarowanie to kiepski pomysł, bo jak rozgrzejesz gardło to bakterie będą miały raj do rozwijania się, lubią ciepło. :) A amol odkaża, także może być skuteczny jak się kilka jego kropel spożyje na cukrze. :) Chociaż ten cukier.. nie powinno się jeść cukrów i nabiału będąc chorym. :)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no to nie źle, ale to fakt na złodziei nie ma rady niestety

No niestety :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: i to zjeść? pewnie obrzydliwe w smaku :D pomaga na dłużej, czy tylko na jakiś czas?

Na pewno mniej obrzydliwe niż krople żołądkowe lub taki syrop z przed kilkunastu lat - guajazyl :ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.