malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
agoosiaaa
agoosiaaa
  25 Octombrie 2012
massacre
massacre: a jak go uczysz? Moze u mnie sie to sprawdzi

nie wiem czy sie sprawdzi, moj mlody po prostu lubi sluchac jak mu czytam ksiazki, wiec jak czytam to mu rownoczesnie pokazuje ktory wyraz czytam a on za mna powtarza, czasami po slowie, czasami cale zdanie :)
po polsku i po angielsku, z tym ze po polsku ma problem ze slowami, ktore maja wiecej niz 2 sylaby :) to nie jest tak typowo ze mu daje cos do czytania a on czyta :)
massacre
massacre: Ja młodego z intencją nauczania nigdy nie uczyłam, wszystko jakoś tak bardziej empirycznie złapał.

moze i na czytania przyjdzie kolej :)
moj tak zaczal lapac od kiedy sie wycwanil, ze na necie (np. na stronie cbeebies) sa gry itp i tak zaczal wypytywac jak co sie pisze itp, teraz sobie sam gry wyszukuje :)
massacre
massacre: Mam problem, bo ja od małego w książkach siedziałam i nie wiem jak nakłonić do czegoś, do czego wg mnie nakłaniać nie trzeba

no ja jak poszlam jako pieciolatka do zerowki to plynnie czytalam, wiec wiem ocb, nawet teraz czytam miesiecznie ok 5ciu ksiazek :)
jednak teraz czasy sie jednak troche zmienily, moze to tez tego wina, teraz tyle tego jest pod reka do zabaw dla dzieci ze moze nie maja az takiej checi do czytania ksiazek.
Bayje
Bayje
  25 Octombrie 2012

przykro mi przyznać ale ja teraz czytam tylko fachową literaturę ... :ninja:

agoosiaaa
agoosiaaa
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: przykro mi przyznać ale ja teraz czytam tylko fachową literaturę ...

why?
Bayje
Bayje
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: why?

bo brak czasu, bo nie chce mi się, bo wolę czytać o tym co mnie interesuje ... :D
agoosiaaa
agoosiaaa
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: bo wolę czytać o tym co mnie interesuje ...

no to jak fachowa literatura jest tym, co cie interesuje to tym lepiej przeciez :mrgreen:
mmaryja
mmaryja
  25 Octombrie 2012

ja chyba powinnam zacząć dawać korepetycje z wykorzystania czasu bo jak tak czytam to jestem w tym mistrzem

Bayje
Bayje
  25 Octombrie 2012

można i tak .. - w sumie zastanawiam się na który magazyn sobie wykupić prenumeratę ale to może na nowy rok się zdecyduję.

agoosiaaa
agoosiaaa
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: można i tak .. - w sumie zastanawiam się na który magazyn sobie wykupić prenumeratę ale to może na nowy rok się zdecyduję.

ja niestety nie jestem osoba ktora lubi pisemka, wszystkie mnie nudza, jak kupuje to ze wzgledu na dodatki :D
Konto usunięte
Konto usunięte: ja chyba powinnam zacząć dawać korepetycje z wykorzystania czasu bo jak tak czytam to jestem w tym mistrzem

w sensie :pavarotti:
mmaryja
mmaryja
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: w sensie

no, że np. czytam wszystko co muszę i na co mam ochotę też:mrgreen:

patrz:zakochany:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=648&%3CosCsid%3E
agoosiaaa
agoosiaaa
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: patrz http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=648&%3CosCsid%3E

swietne sa takie wozki :zakochany:
jak sprzed stuleci :zakochany:
Konto usunięte
Konto usunięte: no, że np. czytam wszystko co muszę i na co mam ochotę też

aaa :D ja ogolnie uwielbiam czytac :zakochany:
Bayje
Bayje
  25 Octombrie 2012

klikam w linki .. patrze jakie wóżki i teraz się skapnęłam, że tutaj oglądacie te 'pojazdy' :D

mmaryja
mmaryja
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: swietne sa takie wozki

tylko ciekawa jestem jak z funkcjonalnością. i cena mi się nie podoba;)
Konto usunięte
Konto usunięte: ja ogolnie uwielbiam czytac

ja w sumie też lubię, jak mnie coś wciągnie to czytam dopóki nie usnę, a na drugi dzień jestem zombie
agoosiaaa
agoosiaaa
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja w sumie też lubię, jak mnie coś wciągnie to czytam dopóki nie usnę, a na drugi dzień jestem zombie

czytaj poki mozesz, jak malenstwo przyjdzie na swiat to nie bedzie za duzo czasu na bycie zombie :D
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko ciekawa jestem jak z funkcjonalnością. i cena mi się nie podoba;)

wlasnie teraaz zauwazylam cene, faktycznie drogo.
mmaryja
mmaryja
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: czytaj poki mozesz, jak malenstwo przyjdzie na swiat to nie bedzie za duzo czasu na bycie zombie

i tak mój mąż zapowiedział, że idzie na urlop tacierzyński więc liczę na odrobinę swobody
Konto usunięte
Konto usunięte: wlasnie teraaz zauwazylam cene, faktycznie drogo.

także sobie tylko pooglądam. w tej cenie, a nawet niższej są 4w1 więc nawet się chyba nie będę zastanawiała
agoosiaaa
agoosiaaa
  25 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: i tak mój mąż zapowiedział, że idzie na urlop tacierzyński więc liczę na odrobinę swobody

moj ostatnio pracuje z domu, ale to nie tak latwo powiedziec takiemu brzdacowi jak chce sie bawic ze ma byc z np. tata kiedy mama jest zmeczona (albo mama kiedy tata jest). chociaz w sumie pierwsze musi sie nauczyc chodzic, wiec masz duzo czasu :P
zreszta dla mnie pierwsze pol roku zycia mlodego bylo jak wakacje :P
Konto usunięte
Konto usunięte: także sobie tylko pooglądam. w tej cenie, a nawet niższej są 4w1 więc nawet się chyba nie będę zastanawiała

ja jakiegos drogiego nie mialam, tzn chyba z 300 funtow kosztowal :woot: 3w1, w ogole uwazam, ze takie wielofunkcyjne sa lepsze, chociaz takie z linku fajniej wygladaja :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.