Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1730 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Jezu, mi się to kojarzy z komuną, nie wiem - może dlatego że pamiętam czasy jak Ukrainki przyjeżdżały do Polski w latach 90tych i wyprzedawały wszystko to co nie zeszło we wcześniejszym ustroju? ;dd.
Prostota i minimalizm jest okej, ja właśnie odchudzam pokój ze wszystkich zbędnych pierdół, puste półki mam zamiar zapełnić książkami, zamiast porcelaną i będzie okej ;D. Kobiety mają inny gust, ale ja lubię takie właśnie "surowe" wnętrza, mają swój urok.
Dokładnie! I ja to bardzo lubię, jak prowadziłem zajęcia dla Brytoli, to spotkałem się z kilkoma problemami bo jak przetłumaczyć "wieczna zapałka"?

wiem jak sie wylacza, no ale jak mowie, nie dalo sie :)
no wiadomo. ale akurat moi rodzice obydwoje i tak mieli zamiar wziac cos na kontrakt pod koniec lata, wiec poczekali na iphonea :)
taki sobie, ale jest zabawna akcja z lemon phonem, taki zart w strone apple :D
moja siostra blackberry sobie chwali, a ona wysyla smsy i bbm'y 24/7 :D
@Agoosia
Nie rozumiesz, ja Ci nie napisałam jak sie wyłącza, tylko jak sie resetuje :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
@Wilcze
1. Co to jest wieczna zapałka? o,O
A gasoline zrozumieli? To amerykański przeciez, wielu moich znajomych nie łapie amerykańskich słowek. Ostatnio kolega sie pytał mojego syna co to jest "trunk", bo młody oglądał jakieś disneyowskie kreskówki i zaczął z nim rozmawiać o samochodach. Kolega sie zbulwersował (nie lubią angielskiego) i tłumaczył, że boot to boot i słowo trunk nie istnieje
Gasoline nigdy tu nie słyszałam. Fuel, juice, Diesel, petrol, gas... Gdzie Amerykanie tak jak Polacy gas używają przy przyspieszeniu. Anglicy gas maja w baku, a przyspieszają naciskając accelerator.
2. Jeśli chodzi o wystrój to tez lubie minimalizm, bibelotôw nie znoszę, ale moja kobieca natura chciałaby chociaż jakis kwiatek ;D coś co sprawiloby, ze dom stanie sie przytulniejszy. Książki i pełno elektroniki wszędzie daje dość chłodnym efekt, chciałam go jakoś zneutralizować - wymyśliłam kolor czerwonego wina w salonie - głupszego pomysłu nie widziałam. Salon mam duży, ale sie zrobiło... Do dupy
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
*nie lubią angielskiego amerykańskiego
@Agoosia
Ciekawa jestem dlaczego czekali na iPhone 5, potwierdza sie moje porównanie do tej laski z Twojego video - nie wiem co to, nie wiem jak sie to używa, ale to chce
Btw. Pozdro dla brata
nie, mieli kupować 4s ale stwierdzili że skoro wychodzi nowy model to wezmą nowy.
BTW. mój brat miał przez jakiś czas 4s
I tak, wiem ze o resetowanie ci chodziło :)
To dobrze, bo napisałam "resetowanie", specjalnie sprawdzilam jakiego słowa uzyłam
To zawsze działa przy zwieszkach. Nie trzeba telefonu rozbierać.
To jest takie urządzenie, gdzie masz kurdygałkę i w środku zakapluczkę z chwostem, i jak bystro odkapluczysz i szarpniesz to krzesiwo da iskrę i zapali chwościk na krańcu zakapluczki, która siedzi w kurdygałce razem z benzyną ekstrakcyjną ;D.
A poważnie to jest to:
W środku jest wlany jakiś płyn - najlepiej benzyna ekstrakcyjna. I tutaj jest odpowiedź dlaczego użyłem gasoline a nie petrol

Tak jak piszesz jest bardzo duża różnica pomiędzy angielskim brytyjskim i amerykańskim, i oczywiście w miarę możliwości noszę "trousersy" a nie "pantsy", choć inaczej wygląda to w UK a inaczej np. w Polsce czy na wschodzie, Widzisz, w UK jesteś gościem (nawet jak będziesz mieszkała tam 20 lat - i tak będzie dystans pomiędzy Tobą a rodowitymi Brytyjczykami) i oczekuje się od Ciebie puryzmu językowego, np. w postaci używania tylko brytyjskiego słownictwa. Jednak ten sam hipotetyczny Brytyjczyk, rozmawiając z Polakiem gdzieś pod Irkuckiem, będzie wniebowzięty, że Polak mówi z okropnym akcentem i łamaną angielszczyzną - no bo chociaż mówi i można od niego uzyskać informacje. Ukraińcy zachodni nie cierpią Rosjan - i o ile mogę jak tam jestem, to rosyjskiego unikam jak ognia, choć wszyscy Ukraińcy rosyjski znają, ale czasami nie znam zwyczajnie ukraińskiego słowa, i wtrącam rosyjskie, oczywiście zaraz przepraszam, że wtrąciłem po rosyjsku - ale tak mnie uczono w szkole - i wszystko Ukraińcy obracają w żart, są mili i życzliwi. Ale gdybym zaszedł do sklepu i nienagannym rosyjskim czegoś "żądał" nie byłbym wtedy dobrze odebrany :). To zawsze kwestia punktu siedzenia - choć ważne jest dążenie do perfekcji w tym co się robi, a więc w nauce j. obcych także.
Hehehe, z bibelotami to mam problem, bo mam siostrę..i jak coś w jej pokoju zawadzało to wywalała do mnie, bo ja miałem to - we dupie, ale miarka się przebrała, wszelkiego autoramentu figurki i inne badziewia zapakowane w pudła, jeszcze tylko jej walizki, wentylator, gitara, papiery z łóżka, butelki ozdobne, i będę miał normalny pokój

Daj borze wszystkim chopom baby co nie lubią bibelotów..
Ostatnie sztuki oryginalnego wzoru:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2883953751
Z racji trwania aukcji, Majowie odwołali ten cały koniec świata. Przyznali, że odje..i szopke. Powyższa aukcja ich rozmiękczyła totalnie :)