malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Bayje
Bayje
  18 Decembrie 2012
Abaddon
Abaddon: Bayje:ej ale mam bardzo 'na czasie' avatar Czas zapytać więc, czym uraczysz na święta mnie? ::P

różgą d83ddc34
Bayje
Bayje
  18 Decembrie 2012
massacre
massacre: @Bayje Taa, juz trzeci rok jak Cie z tym avem kojarze xD Kiedy zmieniasz? Ja planuje swoj zmienić ;D

chyba nigdy - po prostu uwielbiam ten avatar :D
WilczeLyko
WilczeLyko
  18 Decembrie 2012
massacre
massacre: Mi sie firanki podobają, ale nie mam problemu z ich wieszaniem, bo tu jjest inny system ułatwiający życie a nie utrudniający. W sypialni koniecznie. W salonie chce rolety. Ale odnośnie dekorowania domu to mi sie na chceniu kończy, mam do tego dwie lewe ręce, nie umiem, nie potrafię, nie lubie... I dlatego moje mieszkanie nie wyglada jaj mieszkanie rodzinne tylko studenckie (nie ze względu na syf i wymioty w zlewie, a ze względu na minimalizm i prostote), co mi sie nie podoba. Wszystkie koleżanki maja tak ładnie :(

Jezu, mi się to kojarzy z komuną, nie wiem - może dlatego że pamiętam czasy jak Ukrainki przyjeżdżały do Polski w latach 90tych i wyprzedawały wszystko to co nie zeszło we wcześniejszym ustroju? ;dd.
Prostota i minimalizm jest okej, ja właśnie odchudzam pokój ze wszystkich zbędnych pierdół, puste półki mam zamiar zapełnić książkami, zamiast porcelaną i będzie okej ;D. Kobiety mają inny gust, ale ja lubię takie właśnie "surowe" wnętrza, mają swój urok.
massacre
massacre: Tak, język polski jest trudnym językiem. W angielskim zawsze mozna sie asekurować zwrotem "this stuff/ this shit you know" I tak jak podałeś przykład słówka "bar" to moze być wszystko, batonik, uchwyt w drzwiach, bar etc.

Dokładnie! I ja to bardzo lubię, jak prowadziłem zajęcia dla Brytoli, to spotkałem się z kilkoma problemami bo jak przetłumaczyć "wieczna zapałka"? :wtf:, tłumaczenie wyjdzie conajmniej głupie, dlatego łatwiej mi było wszystko pokazać i wytłumaczyć to opisowo, używając słów: " stuff, stick, ring, fire, gasoline, flint " :D. Jak nie wiem jak coś powiedzieć po angielsku, to zawsze z pomocą brną te wyrazy wieloznaczne, bo pasują do bardzo wielu sytuacji.
Abaddon
Abaddon
  18 Decembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: różgą

Same bicze dostaje, można coś innego? Częściej grzeczny bywałem :tak:
agoosiaaa
agoosiaaa
  18 Decembrie 2012
massacre
massacre: Jak sie iPhone zwiesza to go resetujesz górny przycisk (ten do wyłączania) i Home Button trzymasz jednocześnie przez kilka do kilkunastu sekund. Wyłącza się bez problemu i potem normalnie włączasz.

wiem jak sie wylacza, no ale jak mowie, nie dalo sie :)
massacre
massacre: Tym bardziej niezbyt rozsądne kupować nowy model co dopiero wyszedł na rynek :) zawsze ma wiecej bugów niż późniejsze, trzeba czekać na update'y , appy nie wszystkie chodzą... Nie mówiąc juz o tym ze piątka ma inne wejście i nie pasuje do większości docków, wyprodukowanych dla 3,3GS, 4 i 4s.

no wiadomo. ale akurat moi rodzice obydwoje i tak mieli zamiar wziac cos na kontrakt pod koniec lata, wiec poczekali na iphonea :)
massacre
massacre: Nie oglądałam tego filmu, nie przepadam za jego humorem. Warty obejrzenia?

taki sobie, ale jest zabawna akcja z lemon phonem, taki zart w strone apple :D
styka51
styka51: Jak stoję na światłach, to na mojej nokii zdążę bez problemu napisać sms'a jedną łapką... Ostatnio trzymałam w ręce LG L7, jejku, jakie to wielkie, to szok. Potrzebuje nowego telefonu, ale sama nie wiem jaki mi potrzebny, więc ciągle czekam, aż aktualny się rozdupcy;p

moja siostra blackberry sobie chwali, a ona wysyla smsy i bbm'y 24/7 :D
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  18 Decembrie 2012

@Agoosia
Nie rozumiesz, ja Ci nie napisałam jak sie wyłącza, tylko jak sie resetuje :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  18 Decembrie 2012

@Wilcze

1. Co to jest wieczna zapałka? o,O
A gasoline zrozumieli? To amerykański przeciez, wielu moich znajomych nie łapie amerykańskich słowek. Ostatnio kolega sie pytał mojego syna co to jest "trunk", bo młody oglądał jakieś disneyowskie kreskówki i zaczął z nim rozmawiać o samochodach. Kolega sie zbulwersował (nie lubią angielskiego) i tłumaczył, że boot to boot i słowo trunk nie istnieje :crylol:
Gasoline nigdy tu nie słyszałam. Fuel, juice, Diesel, petrol, gas... Gdzie Amerykanie tak jak Polacy gas używają przy przyspieszeniu. Anglicy gas maja w baku, a przyspieszają naciskając accelerator.

2. Jeśli chodzi o wystrój to tez lubie minimalizm, bibelotôw nie znoszę, ale moja kobieca natura chciałaby chociaż jakis kwiatek ;D coś co sprawiloby, ze dom stanie sie przytulniejszy. Książki i pełno elektroniki wszędzie daje dość chłodnym efekt, chciałam go jakoś zneutralizować - wymyśliłam kolor czerwonego wina w salonie - głupszego pomysłu nie widziałam. Salon mam duży, ale sie zrobiło... Do dupy :rotfl:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  18 Decembrie 2012

*nie lubią angielskiego amerykańskiego

massacre
massacre
  18 Decembrie 2012

@Agoosia

Ciekawa jestem dlaczego czekali na iPhone 5, potwierdza sie moje porównanie do tej laski z Twojego video - nie wiem co to, nie wiem jak sie to używa, ale to chce :crylol:
Btw. Pozdro dla brata :rotfl:

TheWitch
TheWitch
  18 Decembrie 2012

nie, mieli kupować 4s ale stwierdzili że skoro wychodzi nowy model to wezmą nowy.
BTW. mój brat miał przez jakiś czas 4s
I tak, wiem ze o resetowanie ci chodziło :)

massacre
massacre
  18 Decembrie 2012

To dobrze, bo napisałam "resetowanie", specjalnie sprawdzilam jakiego słowa uzyłam :rotfl:
To zawsze działa przy zwieszkach. Nie trzeba telefonu rozbierać.

NiegroznyZboczek
NiegroznyZboczek
  19 Decembrie 2012

co ta masakra znowu wyprawia,że dostała bana?

WilczeLyko
WilczeLyko
  19 Decembrie 2012
massacre
massacre: 1. Co to jest wieczna zapałka? o,O A gasoline zrozumieli? To amerykański przeciez, wielu moich znajomych nie łapie amerykańskich słowek. Ostatnio kolega sie pytał mojego syna co to jest "trunk", bo młody oglądał jakieś disneyowskie kreskówki i zaczął z nim rozmawiać o samochodach. Kolega sie zbulwersował (nie lubią angielskiego) i tłumaczył, że boot to boot i słowo trunk nie istnieje Gasoline nigdy tu nie słyszałam. Fuel, juice, Diesel, petrol, gas... Gdzie Amerykanie tak jak Polacy gas używają przy przyspieszeniu. Anglicy gas maja w baku, a przyspieszają naciskając accelerator.

To jest takie urządzenie, gdzie masz kurdygałkę i w środku zakapluczkę z chwostem, i jak bystro odkapluczysz i szarpniesz to krzesiwo da iskrę i zapali chwościk na krańcu zakapluczki, która siedzi w kurdygałce razem z benzyną ekstrakcyjną ;D.
A poważnie to jest to:
.
W środku jest wlany jakiś płyn - najlepiej benzyna ekstrakcyjna. I tutaj jest odpowiedź dlaczego użyłem gasoline a nie petrol :crylol:, nie wiedziałem jak im wytłumaczyć, że jak wleją zwykłą benzynę to szybko zakopcą chwost i będzie śmierdziało, przy czym znów pojawił się problem językowy w postaci "benzyna ekstrakcyjna" :zonk:, użyłem gasoline i rzeczywiście wiedzieli, że chodzi o benzynę ale dopytywali o co chodzi - bo tak jak piszesz to słowo raczej w UK nie występuje przy czym wtedy o tym nie wiedziałem, to im wytłumaczyłem że to po prostu benzyna oczyszczana sprzedawana w małych butelkach - i oni ją jakoś inaczej nazwali, ale teraz sobie nie przypomnę. Wtedy to była improwizacja, nie miałem nawet pojęcia, że będą Anglicy, Niemcy, Rosjanie, ale wyszło bardzo sympatycznie, no i teraz przygotowuję się do takich pokazów, bo jednak ciężko jest się dogadać z obcokrajowcem nie znając języka technicznego, którego dotyczy zagadnienie, tak jak ta "wieczna zapałka" np.
Tak jak piszesz jest bardzo duża różnica pomiędzy angielskim brytyjskim i amerykańskim, i oczywiście w miarę możliwości noszę "trousersy" a nie "pantsy", choć inaczej wygląda to w UK a inaczej np. w Polsce czy na wschodzie, Widzisz, w UK jesteś gościem (nawet jak będziesz mieszkała tam 20 lat - i tak będzie dystans pomiędzy Tobą a rodowitymi Brytyjczykami) i oczekuje się od Ciebie puryzmu językowego, np. w postaci używania tylko brytyjskiego słownictwa. Jednak ten sam hipotetyczny Brytyjczyk, rozmawiając z Polakiem gdzieś pod Irkuckiem, będzie wniebowzięty, że Polak mówi z okropnym akcentem i łamaną angielszczyzną - no bo chociaż mówi i można od niego uzyskać informacje. Ukraińcy zachodni nie cierpią Rosjan - i o ile mogę jak tam jestem, to rosyjskiego unikam jak ognia, choć wszyscy Ukraińcy rosyjski znają, ale czasami nie znam zwyczajnie ukraińskiego słowa, i wtrącam rosyjskie, oczywiście zaraz przepraszam, że wtrąciłem po rosyjsku - ale tak mnie uczono w szkole - i wszystko Ukraińcy obracają w żart, są mili i życzliwi. Ale gdybym zaszedł do sklepu i nienagannym rosyjskim czegoś "żądał" nie byłbym wtedy dobrze odebrany :). To zawsze kwestia punktu siedzenia - choć ważne jest dążenie do perfekcji w tym co się robi, a więc w nauce j. obcych także.
massacre
massacre: 2. Jeśli chodzi o wystrój to tez lubie minimalizm, bibelotôw nie znoszę, ale moja kobieca natura chciałaby chociaż jakis kwiatek ;D coś co sprawiloby, ze dom stanie sie przytulniejszy. Książki i pełno elektroniki wszędzie daje dość chłodnym efekt, chciałam go jakoś zneutralizować - wymyśliłam kolor czerwonego wina w salonie - głupszego pomysłu nie widziałam. Salon mam duży, ale sie zrobiło... Do dupy

Hehehe, z bibelotami to mam problem, bo mam siostrę..i jak coś w jej pokoju zawadzało to wywalała do mnie, bo ja miałem to - we dupie, ale miarka się przebrała, wszelkiego autoramentu figurki i inne badziewia zapakowane w pudła, jeszcze tylko jej walizki, wentylator, gitara, papiery z łóżka, butelki ozdobne, i będę miał normalny pokój :rotfl:. Jak chcesz mieć przytulny salon to sobie kominek postaw z mężem! Będzie wtedy pasował to czerwonej farby na ścianach :lol:. Ja na wiosnę mam zamiar u siebie gładź na nowo położyć i na jednej ścianie zaprojektuję sobie jakiś obraz, poćwiczę trochę i optycznie zwiększę kubaturę pokoju o ile oczywiście dostanę odpowiednie farby, bo prostokąt 2,7x5 metrów zamalować sensownie to mi ze dwa tygodnie zejdzie :ziober2:. O, zapomniałem też o storczykach - mam ich osiem w pokoju, i zgadnij do kogo należą? ;-).
Daj borze wszystkim chopom baby co nie lubią bibelotów..
niezapomniany09
niezapomniany09
  19 Decembrie 2012

Ostatnie sztuki oryginalnego wzoru:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2883953751

Z racji trwania aukcji, Majowie odwołali ten cały koniec świata. Przyznali, że odje.:cenzura:.i szopke. Powyższa aukcja ich rozmiękczyła totalnie :)

styka51
styka51
  19 Decembrie 2012

Plotkara się skończyła ;C

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.