malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
agoosiaaa
agoosiaaa
  4 August 2011
massacre
massacre: w USA jakis czas temu zmniejszyli numeracje, zeby grubasy sie podbudowaly i przestaly czuc grubasami.

w usa zawsze jest numeracja o 4 rozmiary mniejsza niz w uk, dlatego angielskie 4 to amerykanskie zero - wiec 10/12 to brytyjskie 14/16 :P

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja przez pół mojego dorosłego życia myślałam że noszę rozmiar buta 39 aż tu jakiś czas temu buty w tym rozmiarze stały się dla mnie za duże, więc co jest, stopy mi zmalały czy numeracja się zmniejszyła

tez tak mam, jakos z 2 lata temu mi sie zmniejszyly :nie:

Konto usunięte
Konto usunięte: a co ja mam powiedziec? ja jako dziecko miałam palec złamany albo wybity, sama nie wiem i jest on dluzszy niz pozostaly, u stopy oczywiscie ten najdluzszy, i na ta noge musialabym nosic 39 a na druga 38 ;/ ale kupuje 38 a potem cierpie bo ta noga druga mnie bardzo cisnie;d

moze przejdz sie do lekarza czy sie da to jakos naprawic :woot:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  4 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: w usa zawsze jest numeracja o 4 rozmiary mniejsza niz w uk, dlatego angielskie 4 to amerykanskie zero - wiec 10/12 to brytyjskie 14/16 :P

nie powiem, dziwnie sie poczulam, tak jakbym musiala przytyc - wiec nie wiem czy zanizanie numeracji to taki dobry pomysl :woot:

ja bym zawyzala, zeby mobilizowalo do dbania o figure :lol:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  4 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: paradoksalnie przytyłam a stopy mi zmalały

jestes w ciazy? :w00t: Marcin S cie zapylil?
Konto usunięte
Konto usunięte: w jednej ledwo się wciskam w rozm 40 a w innej topie się w 38 :/

och, jestesmy tego samego rozmiaru :Zakochany:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  4 August 2011
massacre
massacre: nie powiem, dziwnie sie poczulam, tak jakbym musiala przytyc - wiec nie wiem czy zanizanie numeracji to taki dobry pomysl ja bym zawyzala, zeby mobilizowalo do dbania o figure

:rotfl:
ale to nie jest zanizanie - po prostu w usa maja taka rozmiarowke i tyle - to tak jakby powiedziec ze w uk zanizaja rozmiarowke, bo pisza np 10 zamiast 38 itd :)

ja kiedys chyba w topshopie (Ale nie jestem pewna) patrze sie rozmiar 6, mysle sobie spoko, przymierze, ale mysle sobie, cholera, to jakos wielkie jest - pozniej sie patrze a tam pisze us 6 uk 10 :rotfl: a sie troche przerazilam bo myslalam, ze znow schudlam :rotfl:
massacre
massacre
  4 August 2011

Dzisiaj to w ogole nie jest moj dzien, mlody wczoraj zasnal dopiero o 24:00 dzisiaj nie chcial wstac do przedszkola, marudzil, wyl, histeryzowal, wciskalam go na sile do auta - dobrze ze kumpela mnie zawiozla.

Do tego pozniej stopa mi sie wysuwala z prawego buta, zem sie o malo nie wypieprzyla i nie skrecila kostki, siedzac caly czas mam wrazenie ze mi sie ponczochy roluja, bo nie zalozylam pasa bo mnie wkuwial, bo sie tylna zaczepka zsuwala, to teraz na domiar zlego roz je blam sobie zszywaczem palca wskazujacego u prawej dloni (tak, jestem praworeczna) - szlag mnie trafi! Czas wolno leci, czekam na przerwe, a minuta trwa godzine :/.

mirra20
mirra20
  4 August 2011

Trzymajcie za mnie kciuki ide pierwszy dzien do nowej pracy...

massacre
massacre
  4 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale to nie jest zanizanie - po prostu w usa maja taka rozmiarowke i tyle

napisalam wczesniej, ze zanizyli rozmiarowke kilka lat temu wlasnie po to
zeby dowartosciowac amerykanskie kobiety, ktore sa wiadomka sporo wieksze niz cala reszta spoleczenstwa na swiecie. juz nawet nie mowiac o wadze, ale te Amerykanki ktore znam to sa wielkie jak konie, po 185 cm to normalka

i bankowo ZANIZYLI zmieniajac numeracje, nie powiem ci kiedy dokladnie, bo nie pamietam, rece sobie dam uciac, ze prawde pisze teraz :lol:

Oczywiscie po tych paru latach mozna tak jak ty adekwantne rozmiary przekonwersowac, tak jak pisalas, UK10 to EU 38.

massacre
massacre
  4 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: patrze sie rozmiar 6, mysle sobie spoko, przymierze, ale mysle sobie, cholera, to jakos wielkie jest - pozniej sie patrze a tam pisze us 6 uk 10

no to mialam tak samo

massacre
massacre
  4 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Trzymajcie za mnie kciuki ide pierwszy dzien do nowej pracy...

od poprzedniego weekenda qciuki czymam :mrgreen:
kitrasz sie? :D

mirra20
mirra20
  4 August 2011

Trochę... bo dużo wiecej biurokracji niż w poprzedniej robocie wiec na początku pewnie ciężko mi bedzie to wszystko ogarnąć na raz

agoosiaaa
agoosiaaa
  4 August 2011
massacre
massacre: napisalam wczesniej, ze zanizyli rozmiarowke kilka lat temu wlasnie po to

tak, ale rozmiarowka zanizona zostala wszedzie, nie tylko w us.

massacre
massacre: i bankowo ZANIZYLI zmieniajac numeracje, nie powiem ci kiedy dokladnie, bo nie pamietam, rece sobie dam uciac, ze prawde pisze teraz

podaj jakiegos linka jak sobie przypomnisz, w sumie mnie to interesuje :D
massacre
massacre
  4 August 2011

z amerykanskiej stronki potwierdzenie, ze sie nie myle - wiadomka :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: Vintage Clothing sizes are much much smaller than today's clothing sizes. Without getting into a really long explanation of the changes made in American clothing size charts during the last 50 years, let me say this...generally speaking, vintage clothing sizes run 4-6 sizes smaller than clothing sizes today. For example, I normally wear a size 4-6 in most everything ( dress, pants, skirts) but if I'm trying on a 50's dress, I need a size 12. Likewise, if it's a dress from the 70's, I can usually fit into a size 10. That's just the way the cookie crumbles. Get over the NUMBER Chica ! Sizes back then were much smaller, period.

masz CNN, wiem, ze sie brzydzisz wikipedia :crylol:
American bottoms are getting bigger :rotfl:
http://money.cnn.com/magazines/business2/business2_archive/2006/06/01/8378500/index.htm
jak chce ci sie czytac, to tam jest nawet McDonald's source :crylol:

http://www.boston.com/news/nation/articles/2006/05/05/0_is_the_new_8/?p1=email_to_a_friend

Czyli:
1. Masz racje z konwersja rozmiarow, bo sa inne w roznych czesciach swiata
2. ALE ja nie o tym pisalam, tylko o tym co wyzej :ziober2: i Amerykanie jak beda tak zrec, to za pare lat znowu zmienia rozmiarowke :rotfl:

massacre
massacre
  4 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Trochę... bo dużo wiecej biurokracji niż w poprzedniej robocie wiec na początku pewnie ciężko mi bedzie to wszystko ogarnąć na raz

podziwiam, polskiej biurokracji nigdy nie ogarne :lol:

agoosiaaa
agoosiaaa
  4 August 2011
massacre
massacre: 1. Masz racje z konwersja rozmiarow, bo sa inne w roznych czesciach swiata 2. ALE ja nie o tym pisalam, tylko o tym co wyzej i Amerykanie jak beda tak zrec, to za pare lat znowu zmienia rozmiarowke

z tym, ze ty zle mnie rozumiesz.
oczywiscie, rozmiary przez ostatnie 50 lat sie zmienily - tak tu sie zgadzam.
ale zmienily sie wszedzie, nie tylko w ameryce, o to mi chodzi, ja nie zaprzeczam ze sie cala rozmiarowka ''pomniejszyla'' :D

massacre
massacre: 2. ALE ja nie o tym pisalam, tylko o tym co wyzej i Amerykanie jak beda tak zrec, to za pare lat znowu zmienia rozmiarowke

no na minusowe rozmiary :rotfl:
massacre
massacre
  4 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tak, ale rozmiarowka zanizona zostala wszedzie, nie tylko w us.

podaj zrodla swojej wiedzy, jakem i ja podalam :ziober2:
bo nawet jesli masz racje, to nie robia to w tak dynamicznym tempie jak w USA

Oczywko vintage size to vintage size, swiat sie zmienia, ewolucja, dziwne, zebysmy teraz jak australopitki wygladali :crylol:

zobacz:

amerykanie:

bo juz nie wiem jak ci inaczej wytlumaczyc ze amerykanie to zupelnie inny gatunek :crylol:
nawet ogladajac taki glupi X Factor, albo America Got talent - juz poza tym ze tego ogladac sie nie da, jacy oni sa prymitywni !

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.