Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 228 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
w usa zawsze jest numeracja o 4 rozmiary mniejsza niz w uk, dlatego angielskie 4 to amerykanskie zero - wiec 10/12 to brytyjskie 14/16 :P
tez tak mam, jakos z 2 lata temu mi sie zmniejszyly

moze przejdz sie do lekarza czy sie da to jakos naprawic

nie powiem, dziwnie sie poczulam, tak jakbym musiala przytyc - wiec nie wiem czy zanizanie numeracji to taki dobry pomysl

ja bym zawyzala, zeby mobilizowalo do dbania o figure

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

ale to nie jest zanizanie - po prostu w usa maja taka rozmiarowke i tyle - to tak jakby powiedziec ze w uk zanizaja rozmiarowke, bo pisza np 10 zamiast 38 itd :)
ja kiedys chyba w topshopie (Ale nie jestem pewna) patrze sie rozmiar 6, mysle sobie spoko, przymierze, ale mysle sobie, cholera, to jakos wielkie jest - pozniej sie patrze a tam pisze us 6 uk 10

Dzisiaj to w ogole nie jest moj dzien, mlody wczoraj zasnal dopiero o 24:00 dzisiaj nie chcial wstac do przedszkola, marudzil, wyl, histeryzowal, wciskalam go na sile do auta - dobrze ze kumpela mnie zawiozla.
Do tego pozniej stopa mi sie wysuwala z prawego buta, zem sie o malo nie wypieprzyla i nie skrecila kostki, siedzac caly czas mam wrazenie ze mi sie ponczochy roluja, bo nie zalozylam pasa bo mnie wkuwial, bo sie tylna zaczepka zsuwala, to teraz na domiar zlego roz je blam sobie zszywaczem palca wskazujacego u prawej dloni (tak, jestem praworeczna) - szlag mnie trafi! Czas wolno leci, czekam na przerwe, a minuta trwa godzine :/.
napisalam wczesniej, ze zanizyli rozmiarowke kilka lat temu wlasnie po to
zeby dowartosciowac amerykanskie kobiety, ktore sa wiadomka sporo wieksze niz cala reszta spoleczenstwa na swiecie. juz nawet nie mowiac o wadze, ale te Amerykanki ktore znam to sa wielkie jak konie, po 185 cm to normalka
i bankowo ZANIZYLI zmieniajac numeracje, nie powiem ci kiedy dokladnie, bo nie pamietam, rece sobie dam uciac, ze prawde pisze teraz

Oczywiscie po tych paru latach mozna tak jak ty adekwantne rozmiary przekonwersowac, tak jak pisalas, UK10 to EU 38.
Trochę... bo dużo wiecej biurokracji niż w poprzedniej robocie wiec na początku pewnie ciężko mi bedzie to wszystko ogarnąć na raz
tak, ale rozmiarowka zanizona zostala wszedzie, nie tylko w us.
podaj jakiegos linka jak sobie przypomnisz, w sumie mnie to interesuje :D
z amerykanskiej stronki potwierdzenie, ze sie nie myle - wiadomka
masz CNN, wiem, ze sie brzydzisz wikipedia

American bottoms are getting bigger

http://money.cnn.com/magazines/business2/business2_archive/2006/06/01/8378500/index.htm
jak chce ci sie czytac, to tam jest nawet McDonald's source

http://www.boston.com/news/nation/articles/2006/05/05/0_is_the_new_8/?p1=email_to_a_friend
Czyli:
1. Masz racje z konwersja rozmiarow, bo sa inne w roznych czesciach swiata
2. ALE ja nie o tym pisalam, tylko o tym co wyzej

z tym, ze ty zle mnie rozumiesz.
oczywiscie, rozmiary przez ostatnie 50 lat sie zmienily - tak tu sie zgadzam.
ale zmienily sie wszedzie, nie tylko w ameryce, o to mi chodzi, ja nie zaprzeczam ze sie cala rozmiarowka ''pomniejszyla'' :D
no na minusowe rozmiary

podaj zrodla swojej wiedzy, jakem i ja podalam

bo nawet jesli masz racje, to nie robia to w tak dynamicznym tempie jak w USA
Oczywko vintage size to vintage size, swiat sie zmienia, ewolucja, dziwne, zebysmy teraz jak australopitki wygladali

zobacz:

amerykanie:

bo juz nie wiem jak ci inaczej wytlumaczyc ze amerykanie to zupelnie inny gatunek

nawet ogladajac taki glupi X Factor, albo America Got talent - juz poza tym ze tego ogladac sie nie da, jacy oni sa prymitywni !