malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Aneczka17f
Aneczka17f
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

W aptece:0 za jakieś 50-60 zł, jest naprawdę zajebisty, przynajmniej jak dla mnie. Ale może najpierw poproś o próbkę bo jak Ci nie spasuje to głupio tyle kasy w błoto.
iffy
iffy
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja juz sie jednak nie skusze i nie dam pomalowac nikomu, sama zrobie to najlepiej, znam swoją skórę i wiem gdzie mam wady i jak je ukryc

ja generalnie też nie lubie jak ktoś mnie maluje, zawsze musze coś poprawić. :ninja:
wrzuć foty jak wyszło. :)
iFeelSoLost
iFeelSoLost
  18 August 2011
styka51
styka51: Jak nie zarobię? Babka od Ciebie 50 zł za takie coś wzięła, to ja będę ślubny za 50 zł robić i umiem pryszcze ukrywać ( na sobie się uczyłam ^^). Ale se biznes wymyśliłam

tak, ale przyjdzie pare klientek jedna powie drugiej ze ujowo malujesz i nie przyjda wiecej, a ten makijaz jest ujowy :D

Martitta
Martitta: Ten makijaż co Ci zrobiła to chyba jakaś jej zemsta, że komuś się powodzi a jej nie To ja lepszy sama bym zrobiła niż ta "wizażystka" Też mi się wydaje, że sama byś się lepiej pomalowała.

moze masz racje :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Mam, używam. Mam skłonność do zaczerwienień - pomaga. Nie czuć go na buzi, wydajny. Kupiłam jak była promocja w rossmanie, za około 40 zł, tak mi przypadł do gustu, że wzięłam jeszcze jeden na zapas. Plusem jest też pokaźna liczba odcieni :)

Mocno kryje? Wiesz, ja mam tradzik
styka51
styka51
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tak, ale przyjdzie pare klientek jedna powie drugiej ze ujowo malujesz i nie przyjda wiecej, a ten makijaz jest ujowy :D

Ale z 2 / 3 przyjdą... a 150 zł piechotą nie chodzi.. A i wezmę se zainwestuje i kupie utrwalacz ten w sprayu, żeby nie narzekały, że spływa...

Ololololol :lol2:
iFeelSoLost
iFeelSoLost
  18 August 2011
styka51
styka51: Ale z 2 / 3 przyjdą... a 150 zł piechotą nie chodzi.. A i wezmę se zainwestuje i kupie utrwalacz ten w sprayu, żeby nie narzekały, że spływa... Ololololol

Ta a 350 masz zusu :crylol: to jeszcze doplacic bedziesz musiala, chyba, ze nie zarejestrujesz firmy ale to akurat przestepstwo, wiec jak urzad skarbowy Cie dopadnie to sie nie wyplacisz :D
Martitta
Martitta
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: moze masz racje :D

No mówię Ci, że coś w tym musi być :rotfl:

styka51
styka51: Ale z 2 / 3 przyjdą... a 150 zł piechotą nie chodzi.. A i wezmę se zainwestuje i kupie utrwalacz ten w sprayu, żeby nie narzekały, że spływa...

Ty... to teraz podsunęłaś mi pomysł na biznes :ziober2:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mocno kryje? Wiesz, ja mam tradzik

Jest krycie i krycie.
Nie wiem jak w przypadku trądziku itd, bo nie mam z tym problemu.
Ale naprawdę - zaczerwienienia porządne, cerę wrażliwą, naczynkową nawet spokojnie ujarzmia. A wydaje mi się, że skoro pomaga w kolorystyce ( a wiadomo, że taka lubi wyłazić nawet z pod podkładu) to myślę, że i z resztą powinien dać sobie radę.
Jest dosyć płynny, więc nie powinien podkreslać, jak niektóre.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jest krycie i krycie. Nie wiem jak w przypadku trądziku itd, bo nie mam z tym problemu. Ale naprawdę - zaczerwienienia porządne, cerę wrażliwą, naczynkową nawet spokojnie ujarzmia. A wydaje mi się, że skoro pomaga w kolorystyce ( a wiadomo, że taka lubi wyłazić nawet z pod podkładu) to myślę, że i z resztą powinien dać sobie radę. Jest dosyć płynny, więc nie powinien podkreslać, jak niektóre.

hmm.. nie wiem, najlepiej przydaloby mi sie cos scenicznego.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: hmm.. nie wiem, najlepiej przydaloby mi sie cos scenicznego.

Szkoda, że tak wyszło.
No ale jednak masz jeszcze chwilkę by czegoś poszukać. Dobrze by było zdobyć próbki kilku.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Szkoda, że tak wyszło. No ale jednak masz jeszcze chwilkę by czegoś poszukać. Dobrze by było zdobyć próbki kilku.

nie mam chyba juz czasu na próbki, założyłam temat o podkładzie i zobaczymy, ja mialam dream satin liquid i dosyc mocno krył, ale moze bedzie cos lepszego.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  18 August 2011

załamałam się tym makijażem ;/

iffy
iffy
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: cos scenicznego.

w teatrze używamy dermacolu + jakiś lekki podkład i puder, ale myślę, że powinnaś to potraktować jako ostateczność, dermacol znaczy.
moonlight28
moonlight28
  18 August 2011
iffy
iffy: dermacolu

do zdjęć to jeszcze tak, ale na ślub.... raczej bym nie radziła
iffy
iffy
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: do zdjęć to jeszcze tak, ale na ślub....

miałam okazję testować tylko na scenie, tam się sprawdził.
Konto usunięte
Konto usunięte: raczej bym nie radziła

no jest ciężki, na pewno zapycha wszystko co tylko możliwe. :ninja:
moonlight28
moonlight28
  18 August 2011
iffy
iffy:

Kiedyś mieszałąm z innym podkładem, brałam dosłownie ociupinkę dermacolu a i tak wydawało mi się ze mam maskę jak cholera, ale trzeba przyznać ze krycie to ma mega
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.