malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: za pierwszym razem też dostałam na krótko, na 3 lata.

ale to jest wiza turystyczna na tak dlugo? :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: u nas nie jest bo nie ma żadnych wytycznych, prócz tych bardzo ogólnikowych.

tu sie zdobywa punkty - mowie o wjezdzie do UK, min Amerykanow i tych ludkow spoza Unii - dostajesz punkty za niekaralnosc, za dlugosc i balans na koncie bankowym swoim badz rodzicow (zalezy jaka wiza), wyksztalcenie, doswiadczenie zawodowe, oszczednosci czy iedykolwiek ktos mial tzw overstayed note itd itp to sa te podstawowe ktore w tej chwili mam w glowie. turystycznie sa inne wymagania...

natomiast jak my chcemy jechac do usa, turystycznie to sprawdzaja nam stan konta, akt wlasnosci mieszkania, bilet powrotny i czy mamy stala prace. zanim dadza wize, trwa to 5 minut.
do australii jest o wiele gorzej :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: niestety w jego przypadku nie pomogły.

zle zrozumialam, myslalam, ze dostal. dziwne. my chcemy do usa jechac, kupujemy bilet, stempelek, hasta la vista wio

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Aneczka17f
Aneczka17f
  18 August 2011
massacre
massacre: my chcemy do usa jechac

Nie ma po co ;) Wielkie miasto, sex, pieniądze i sława :zonk:
mmaryjka
mmaryjka
  18 August 2011
massacre
massacre: ale to jest wiza turystyczna na tak dlugo?

turystyczna. ważna jest przez 3 lata od wydania. jadąc do stanów dostajesz stempel na ile możesz wjechać. zazwyczaj do 6 miesięcy. jak jechałam raz w roku to zazwyczaj dawali mi tylko na 3, aczkolwiek i tak zawsze jechałam na miesiąc bądź dwa.

massacre
massacre: natomiast jak my chcemy jechac do usa, turystycznie to sprawdzaja nam stan konta, akt wlasnosci mieszkania, bilet powrotny i czy mamy stala prace. zanim dadza wize, trwa to 5 minut.

u nas też, aczkolwiek nie trwa to 5 minut i najczęściej mają jakieś ale.
ja akurat mam tu studia, rodzinę, mieszkanie i tak dalej więc dali mi już tą 10letnią, tym bardziej że zawsze jak jechałam to wracałam szybciej niż mi dali czas pobytu więc ewidentnie widać, że na wakacje.

massacre
massacre: zle zrozumialam, myslalam, ze dostal. dziwne. my chcemy do usa jechac, kupujemy bilet, stempelek, hasta la vista wio

u nas to trochę większa loteria.
on nie dostał, a powinien bo jego matka pojechała tam na leczenie razem z ojcem, ale on już wizy nie dostał.
massacre
massacre
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie ma po co ;) Wielkie miasto, sex, pieniądze i sława

nie wycinaj mi slow z kontekstu
massacre
massacre: natomiast jak my chcemy jechac do usa,

:)

poza tym nie zgodze sie, ze USA to:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wielkie miasto, sex, pieniądze i sława

bo do Hollywood czy Nowego Jorku mnie nie ciagnie nawet - Londyn jest wystarczajaco duzy, kipiacy zamieszkami, seksem, chorobami wenerycznymi i nie brakuje mu niczego co znalazlabys w NY :lol:

dla mnie USA to cos wiecej niz to co widzisz na codzien w hollywodzkich produkcjach czy na pudelku, dla mnie usa to min :zakochany:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

ulrich
ulrich
  18 August 2011
massacre
massacre: do Szkocji mam tyle co do Polski

Może być jeszcze Norwegia, jara mnie tamtejszy folklor :ziober2:

massacre
massacre: na kij cie tam ciagnie? do potwora z Loch Ness?

jw. : D
massacre
massacre
  18 August 2011
ulrich
ulrich: Może być jeszcze Norwegia, jara mnie tamtejszy folklor

folklor szkocki powiadasz :ziober2:
zycze zeby Ci sie udalo tam pojechac :D
w Aberdeen jest ladnie tylko zimno

ulrich
ulrich
  18 August 2011
massacre
massacre: folklor szkocki powiadasz zycze zeby Ci sie udalo tam pojechac :D w Aberdeen jest ladnie tylko zimno

Albo Norweski :D
Może kiedyś się uda, tylko albo muszę zdobyć nieco kasy na to specjalnie, albo się wkręcić w jakiś wolontariat, co jest dwa w jednym, bo pomagam i zwiedzam : )
Hm, ogólnie chciałabym wzgórza i takie tam :ninja:
massacre
massacre
  18 August 2011
ulrich
ulrich: Hm, ogólnie chciałabym wzgórza i takie tam

masz:

wiem, pewnie za mloda jestes by zaczaic :ninja:

massacre
massacre
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: on nie dostał, a powinien bo jego matka pojechała tam na leczenie razem z ojcem, ale on już wizy nie dostał.

dla mnie to brzmi jak jakis nonsens

ulrich
ulrich
  18 August 2011
massacre
massacre: wiem, pewnie za mloda jestes by zaczaic

Lubię pozytywnie zaskakiwać, ale nie tym razem, nie znam :[
mmaryjka
mmaryjka
  18 August 2011
massacre
massacre: dla mnie to brzmi jak jakis nonsens

mi tego mówić nie trzeba. rodzice wyjechali, wtedy wizę najczęściej dostaje osoba chora + opiekun. dzieciak już nie dostał, aczkolwiek z drugiej strony się nie dziwię, bo cała rodzina razem to już są potencjalni imigranci.
SoDope
SoDope
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

Niech lepiej tak powybijają tą ekipe z New Jersey ... :crylol:
mmaryjka
mmaryjka
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Niech lepiej tak powybijają tą ekipe z New Jersey .

tego to ja w ogóle nie ogarniam, daj spokój
mmaryjka
mmaryjka
  18 August 2011

swoją drogą w sephorze jest -25% przy zakupie 3 produktów ich marki i tak myślę co kupić bo muszę kupić zmywacz do paznokci i paletkę cieni i chcę coś dobrać i się zastanawiam. polecacie coś?

sylwik
sylwik
  18 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: swoją drogą w sephorze jest -25% przy zakupie 3 produktów ich marki

na akcesoria typu pedzle tez? do kiedy? :ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.