malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Aneczka17f
Aneczka17f
  17 August 2011
Prinz
Prinz: znaczy polak jak chce jechac do us to musi zlozyc wniosek o wize, chyba 120 dolcow czy cos takiego, powiedziec konsulowi dlactego chce leciec, po co, gdzie bedzie mieszkac, co bedzie robic, jakie ma wyksztalcenie, co robia rodzice, ile maja kasy, jaka jest znajomosc angielskiego. znajoma mowi swietnie poi angielsku, jest z klasy sredniej. odrzucili ja za angielski, bo uznali ze jedzie pracy szukac.

Byłam po wizę i nic takiego mnie nie pytał konsul, zapytał tylko po co jadę, do kogo i ogólnie co teraz robię w Polsce czy jeszcze zamierzam się uczyć. Ale nikt nie sprawdzał mojej znajomości angielskiego.
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  17 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Muszę kupić prezent na 18 koleżance i nie wiem co kupić. Wszelkie erotyczne sprzęty nie wchodzą w grę..

Ja ostatnio kupiłam jej dużego, białego misia, dołożyłam butelkę żubrówki a wszystko zapakowałam w przezroczystą folię a na górze związałam wstążeczką co by pasowała do wstążeczki na misiu :)
inni zazwyczaj kupują samą wódkę, ale jak dla mnie to najgorszy prezent jaki można dostac no i biżuteria też jest dobrym pomysłem + jakaś butelka dobrego wina, albo albo jakaś niedroga whisky czy coś w ten deseń ale niech wygląda na drogą :D :D
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  17 August 2011
Prinz
Prinz: no swiadectwo liceum bede mial, AZ tyle

Prinz
Prinz: no bogatsza od polski, ale wkuwia mnie myslenie ze na zachodzie, za oceanem to wszyscy bogaci i zycie jak z bajki pewnie jak ktos chce to mu sie uda zagranica, na pewno wieksze szanse niz w polandzie, ale na tacy nic nie ma.

nie wiem... mi sie wydaje jak ktos jest w Polsce przegrany, to wszedzie bedzie przegrany. wszedzie musisz miec sile przebicia i rozum. w polsce moze to dluzej zajac... choc nie wiem, ponad rok (jak ten czas leci) jak bylam w polandii, pamietasz? szybciutko dostalam prace, w prywatnym przedszkolu (o kuwa, zapomnialam i teraz wyjde na klamce klamce, bo agoosi napisalam, ze w TYM zawodzie nigdy nie pracowalam :and: z reszta i tak pewnie tego nie przeczytala - niewazne) no zaczelam od dwoch dni w tygodniu na umowe zlecenie czy jakos tak, potem 5 dni w tygodniu. bylam zalapana jeszcze 2 dni jako lektor w prywatnej szkole angielskiego a jak rzucilam to bo juz wiedzialam, ze anglia mnie wzywa i pojechalam do mamusi, to tez dla beki wysylalam CV - oferty pracy za 5 kola na poczatek moglam wybierac - dlatego mowie, jak powrot do polski to tylko Poznan. Jak pierwszy telefon dostalam z oferta, to mojej matce oczy wylazly na wierzch i do mojego rodzenstwa z tak
Patrishia
Patrishia: Poza tym, Ty swoją TV rozumiesz,

Patrishia
Patrishia: a ja się męczyłam z ciekawymi programami z których nic nie mogłam zrozumieć, ostatnio

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  17 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Byłam po wizę i nic takiego mnie nie pytał konsul, zapytał tylko po co jadę, do kogo i ogólnie co teraz robię w Polsce czy jeszcze zamierzam się uczyć. Ale nikt nie sprawdzał mojej znajomości angielskiego.

to moze wyrywkowo sprawdzaja... nie wiem czemu ja o angielski pytali..
a z konsulem po angielsku czy polsku rozmawialas? to przeciez amerykanin.

massacre
massacre: nie wiem... mi sie wydaje jak ktos jest w Polsce przegrany, to wszedzie bedzie przegrany. wszedzie musisz miec sile przebicia i rozum. w polsce moze to dluzej zajac... choc nie wiem, ponad rok (jak ten czas leci) jak bylam w polandii, pamietasz? szybciutko dostalam prace, w prywatnym przedszkolu (o kuwa, zapomnialam i teraz wyjde na klamce klamce, bo agoosi napisalam, ze w TYM zawodzie nigdy nie pracowalam z reszta i tak pewnie tego nie przeczytala - niewazne) no zaczelam od dwoch dni w tygodniu na umowe zlecenie czy jakos tak, potem 5 dni w tygodniu. bylam zalapana jeszcze 2 dni jako lektor w prywatnej szkole angielskiego a jak rzucilam to bo juz wiedzialam, ze anglia mnie wzywa i pojechalam do mamusi, to tez dla beki wysylalam CV - oferty pracy za 5 kola na poczatek moglam wybierac - dlatego mowie, jak powrot do polski to tylko Poznan. Jak pierwszy telefon dostalam z oferta, to mojej matce oczy wylazly na wierzch i do mojego rodzenstwa z tak

w polsce to dluzej zajmuje, pewnie ze ambicje i rozum trzeba miec wszedzie, ale bedac zagranica i porownujac sobie, to nadal jestesmy 30 lat za zachodem jak nie lepiej. i w polsce chyba sie robi wszystko by utrudnic ludziom zycie..:and:

ja w polsce w wawie moglbym tylko mieszkac, rodzine mam prawie cala w poznaniu...trojmiasto jeszcze mnie korci, a i tak pewnie wyladuje w szczecinie :rotfl:

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

massacre
massacre
  17 August 2011
massacre
massacre: to mojej matce oczy wylazly na wierzch i do mojego rodzenstwa z tak

nie skonczylam !

tak powiada: widzicie dzieci! uczcie sie tak jak wasza najstarsza siostra :rotfl:

to w sumie wszystko bo zapomnialam, do czego dazylam tym wypotem :rotfl:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  17 August 2011
Prinz
Prinz: no swiadectwo liceum bede mial, AZ tyle

o wlasnie, tym to faktycznie mozesz co najwyzej sobie dupe podetrzec - unfortunately

massacre
massacre
  17 August 2011
Patrishia
Patrishia: Poza tym, Ty swoją TV rozumiesz,

kuwa Top Gear i wyscigi policyjne, zadymy i jakies tam zakazane tasmy policyjne... prosze cie u mnie w domu tv jest zmonopolizowany przez meska czesc rodziny :and:

Patrishia
Patrishia: a ja się męczyłam z ciekawymi programami z których nic nie mogłam zrozumieć, ostatnio

a co ogladalas?

iffy
iffy
  17 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Wszelkie osiemnastkowe i inne tego typu gotowe 'prezenty', śmieszne gadżety, uważam za nieporozumienie.

a dzięki tym, którzy uważają inaczej mam dwa wibratory, kapcie z penisami (te ze zdjęcia wyżej), kajdanki, rozbierane gry, alkoholowe gry i inne nieprzydatne rzeczy. :and:
massacre
massacre
  17 August 2011
Prinz
Prinz: w polsce to dluzej zajmuje, pewnie ze ambicje i rozum trzeba miec wszedzie, ale bedac zagranica i porownujac sobie, to nadal jestesmy 30 lat za zachodem jak nie lepiej. i w polsce chyba sie robi wszystko by utrudnic ludziom zycie..

nie wiem, nie wiem... ja sprawdzilam i nie moge tego powiedziec na wlasnej skorze, ze tak jest... ale fakt, doswiadczenie, ktorym w Polsce sie tak zachwycali i srali zdobylam NIE W POLSCE - wiesz, jak juz masz to wszystko zdobyte poza granicami kraju, ktory sie wypial na poczatku a potem wyciaga raczki to ja moge nasrac na taki kraj i zostac tam, gdzie zechcieli docenic moje kwalifikacje bez doswiadczenia :D

massacre
massacre
  17 August 2011
iffy
iffy: a dzięki tym, którzy uważają inaczej mam dwa wibratory, kapcie z penisami (te ze zdjęcia wyżej), kajdanki, rozbierane gry, alkoholowe gry i inne nieprzydatne rzeczy.

ja na szczescie mialam normalnych znajomych :rotfl:

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  17 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie masz innego wyjścia

Cytując naszego Piotrusia per Czapek '' zawsze jest jakies wyjście, chociażby wyjście na wódkę'' , moje ulubione powiedzenie ostatnimi czasy :mrgreen:.

Konto usunięte
Konto usunięte: no drogie.. ale to raz w zyciu, probuje zagluszyc wyrzuty sumienia ;d

E tam, żadnych wyrzutów nie powinnaś mieć, nawet jakby miała kosztować 10 tysięcy:ziober2:.

Konto usunięte
Konto usunięte: no duzo zalatwiania, gdybym ja wiedziala zde tyle jest latania to tez nie wiem czy nie przesunelabym daty slubu jeszcze o rok lub dwa.

Przynajmniej będziesz miała z glowy;).
:ziober2:
iffy
iffy
  17 August 2011
massacre
massacre: ja na szczescie mialam normalnych znajomych

i może nawet gdyby naszła mnie ochota, wykorzystałabym chociaż te kajdanki, ale niestety są tak ujowe, że nawet dziecka by nie utrzymały, a co dopiero faceta. :wtf:
Aneczka17f
Aneczka17f
  17 August 2011
Prinz
Prinz: a z konsulem po angielsku czy polsku rozmawialas? to przeciez amerykanin.

Pewnie że po polsku ale miał amerykański akcent.
Patrishia
Patrishia
  17 August 2011
massacre
massacre: kuwa Top Gear i wyscigi policyjne, zadymy i jakies tam zakazane tasmy policyjne... prosze cie u mnie w domu tv jest zmonopolizowany przez meska czesc rodziny

Top gear jest akurat fajny, Clarkson jest zabawny, chociaż jak oglądam oryginał to nie mogę zrozumieć jego bulgotania :ninja:

massacre
massacre: a co ogladalas?

Jakieś filmy i programy. Spodobał mi się... top chef :ninja: :ziober2:
Anyway, czy wszystko musi być top? Top gear, top chef, top model.
mmaryjka
mmaryjka
  17 August 2011

wszystkie pytania konsula są uzależnione od tego czy z góry wie, że puści czy nie. kiedy pierwszy raz starałam się o wizę zostałam zapytana o dane i czy zamierzam dalej się uczyć i od razu siema.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.