| 368212: |
| jako ze placilam 50 funtow na biala plombe |
Z NHS?
NHS dental charges
There are three NHS charge bands.
Band 1: £17 includes an examination, diagnosis and advice. If necessary, it also includes X-rays, a scale and polish and planning for further treatment.
Band 2: £47 includes all treatment covered by Band 1, plus additional treatment, such as fillings, root canal treatment and removing teeth (extractions).
Band 3: £204 includes all treatment covered by Bands 1 and 2, plus more complex procedures, such as crowns, dentures and bridges.
za plomby to ja w ogole grosze place
| Bylam w miedzyczasie na konsultacji u dentysty polaka to powiedzial ze spierniczyla robote i ze on by mi zrobil ale musi policzyc normalnie bo na gwaranci to moze zrobic tylko ten dentysta ktory sie podejmowal roboty. |
Do prywatnego w ogole bym nie chodzila - bajonskie sumy krzycza. Sluchaj, szukasz dentysty z NHS patrzysz czy ci sie podoba, odpowiada i sie pytasz czy przyjmuja nowych pacjentow - zapisujesz sie tak jak do zwyklej przychodni. Ci z NHS maja swoj cennik i od razu ci mowia co jak ile i dlaczego az tyle. NHS ma swoje stawki i zazwyczaj tylko prywatni sobie je podwajaja.
| i dlatego chcialabym sie dowiedziec jaka jest cena za calkowite uspienie w szpitalu za wyrwanie zeba? |
widzisz, ja mam za darmo bo mam ze skierowania. Z kolei wczesniej jak leczylam to bylam w ciazy, a ciezarne maja dentyste za friko i tak do dnia gdy dziecko ukonczy rok :D
| Bo boje sie isc wyrwac ze zwyklym znieczuleniem u niej bo mam uraz z dziecinstwa jak mi rwali zeba na zywca. |
kurde, jak dentysta nie zobaczy potrzeby to cie nie skieruje do szpitala - ja mam skierowanie bo mam dwa zeby tak wylamane, ze nie da sie korzenia ruszyc bez operacji... ja bym na twoim miejscu poszukala jakiegos normalnego dentysty co ma umowe z NHS - wiadomo wtedy ze nie bedzie mial wtedy stawek z uj wie skad. Ja zawsze mowie, ze sie boje i zawsze mowie, ze dalej czuje bol i strzykawka mi daja minimum dwa strzaly :D