malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  16 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: w Polsce ogólnie trafić na fajną promocje to trzeba cudu

w Londynie nie tak trudno, trzeba miec czas... wystarczy pojechac wlasnie na takie bogate dzielnice typu Chelsea czy Notting Hill i sie po tamtejszych lumpeksach przejsc - w rzeczy samej nie sa nawet lumpeksami - dziane paniusie ida do sklepu bez przymierzania robia zakupy na kilkanascie tysiecy funtow, w domu przymierzaja, co nie pasuje, to z metkami oddaja...

wiem, ze tak robia bo moja kolezanka pracuje w Harvey Nichols - designerskim sklepie - mowi, ze to codzienna sytuacja, kobiety wchodza, biora co im sie spodoba, nie ida do przymierzalni tylko od razu do kasy...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  16 Septembrie 2011
massacre
massacre: w Londynie nie tak trudno, trzeba miec czas... wystarczy pojechac wlasnie na takie bogate dzielnice typu Chelsea czy Notting Hill i sie po tamtejszych lumpeksach przejsc - w rzeczy samej nie sa nawet lumpeksami - dziane paniusie ida do sklepu bez przymierzania robia zakupy na kilkanascie tysiecy funtow, w domu przymierzaja, co nie pasuje, to z metkami oddaja... wiem, ze tak robia bo moja kolezanka pracuje w Harvey Nichols - designerskim sklepie - mowi, ze to codzienna sytuacja, kobiety wchodza, biora co im sie spodoba, nie ida do przymierzalni tylko od razu do kasy...

tutaj nie ma tak dobrze:nie:
368212
368212
  16 Septembrie 2011

Asia, wiesz może ile kosztuje całkowite znieczulenie u dentysty w szpitalu?

massacre
massacre
  16 Septembrie 2011
368212:
Asia, wiesz może ile kosztuje całkowite znieczulenie u dentysty w szpitalu?

bylam dzisiaj w szpitalu na konsultacji, mialam tylko rentgen robiony, operacja jakos za 2-3 miesiace, dostane list z data. ja nic nie place bo mam skierowanie z NHS-u... wiem, ze bede uspiona
u prywatnego dentysty za sama wizyte ze znieczuleniem i antybiotykiem bulilam 80 funtow, u dentysty z NHS nie wiecej jak 40 funtow :woot:
o jakie calkowite ci chodzi? do wyrywania czy jak?
ja zawsze blagam o znieczulenie i zawsze mi daja z dwa zastrzyki conajmniej zebym faze miala - nigdy nic nie doliczaja za to :woot:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

368212
368212
  16 Septembrie 2011
massacre
massacre: do wyrywania czy jak?

tak do wyrwania, bo chodze juz zebem w uj czasu do jakiejs dentystki z jakiejs dziury w Somalii.
Zlamala mi sie 7, polazlam do niej to nie zrobila mi nawet rentgena tylko od razu wyczyscila i zalozyla plombe.
Pieknie ladnie, za jakis miesiac mi wypadla plomba wiec polazlam do niej znowu, jako ze placilam 50 funtow na biala plombe to zrobila mi to na gwarancji za darmo, oczywiscie znow nie zrobila rtg i stwierdzila, ze jak znowu mi wypadnie to bedziemy robic kanalowe bo zab jest zlamany zbyt gleboko i zbyt blisko nerwow, zas minely dwa miesiace i dzisiaj mi sie zlamala i wypadla plomba, dziure mam na pol ryja , boli tak ze idzie nasrac w majtki.
Bylam w miedzyczasie na konsultacji u dentysty polaka to powiedzial ze spierniczyla robote i ze on by mi zrobil ale musi policzyc normalnie bo na gwaranci to moze zrobic tylko ten dentysta ktory sie podejmowal roboty.
Nie chce znowu do niej isc bo mnie przeraza, nie chce tego kanalowego, ale musze do niej isc zeby dala skierowanie do szpitala?
Bo wole juz to wyrwac niz chodzic teraz pol zycia i leczyc zebya kanalowo co tez niemalo kosztuje i dlatego chcialabym sie dowiedziec jaka jest cena za calkowite uspienie w szpitalu za wyrwanie zeba?
Bo boje sie isc wyrwac ze zwyklym znieczuleniem u niej bo mam uraz z dziecinstwa jak mi rwali zeba na zywca.
massacre
massacre
  16 Septembrie 2011
368212:
jako ze placilam 50 funtow na biala plombe

Z NHS?

NHS dental charges

There are three NHS charge bands.

Band 1: £17 includes an examination, diagnosis and advice. If necessary, it also includes X-rays, a scale and polish and planning for further treatment.
Band 2: £47 includes all treatment covered by Band 1, plus additional treatment, such as fillings, root canal treatment and removing teeth (extractions).
Band 3: £204 includes all treatment covered by Bands 1 and 2, plus more complex procedures, such as crowns, dentures and bridges.

za plomby to ja w ogole grosze place

368212:
Bylam w miedzyczasie na konsultacji u dentysty polaka to powiedzial ze spierniczyla robote i ze on by mi zrobil ale musi policzyc normalnie bo na gwaranci to moze zrobic tylko ten dentysta ktory sie podejmowal roboty.

Do prywatnego w ogole bym nie chodzila - bajonskie sumy krzycza. Sluchaj, szukasz dentysty z NHS patrzysz czy ci sie podoba, odpowiada i sie pytasz czy przyjmuja nowych pacjentow - zapisujesz sie tak jak do zwyklej przychodni. Ci z NHS maja swoj cennik i od razu ci mowia co jak ile i dlaczego az tyle. NHS ma swoje stawki i zazwyczaj tylko prywatni sobie je podwajaja.

368212:
i dlatego chcialabym sie dowiedziec jaka jest cena za calkowite uspienie w szpitalu za wyrwanie zeba?

widzisz, ja mam za darmo bo mam ze skierowania. Z kolei wczesniej jak leczylam to bylam w ciazy, a ciezarne maja dentyste za friko i tak do dnia gdy dziecko ukonczy rok :D

368212:
Bo boje sie isc wyrwac ze zwyklym znieczuleniem u niej bo mam uraz z dziecinstwa jak mi rwali zeba na zywca.

kurde, jak dentysta nie zobaczy potrzeby to cie nie skieruje do szpitala - ja mam skierowanie bo mam dwa zeby tak wylamane, ze nie da sie korzenia ruszyc bez operacji... ja bym na twoim miejscu poszukala jakiegos normalnego dentysty co ma umowe z NHS - wiadomo wtedy ze nie bedzie mial wtedy stawek z uj wie skad. Ja zawsze mowie, ze sie boje i zawsze mowie, ze dalej czuje bol i strzykawka mi daja minimum dwa strzaly :D

368212
368212
  16 Septembrie 2011
massacre
massacre: Z NHS?

prywatnie. tzn jest to przychodnia dentystyczna nhs ale jezeli chcesz biale plomby czy jakies sztuczne szczeki to wtedy licza prywatnie.
z nhs za wizyte jest 17 funtow, jezeli wynajdzie ci cos w ryju do zrobienia doplacasz do 46 funtow jezeli nie to tylko placi sie 17.
chciala mi wcisnac amalgam ale nie podoba mi sie, wyglada jak dziura w zebie dlatego prywatnie policzyla 50 za biala plombe swiatloutwardzalna.
massacre
massacre
  16 Septembrie 2011

Paula, masz strone NHS

http://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcosts/Pages/Dentalcosts.aspx

tych cen masz prawo wymagac od kazdego stomatologa oferujacego uslugi NHS
jak widac x raya MUSZA ci zrobic w cenie

massacre
massacre
  16 Septembrie 2011
368212:
policzyla 50 za biala plombe swiatloutwardzalna.

:-O
mam biale plomby, ale to gowno mi wypada, dlatego jestem czestym gosciem :zonk:
nie wiem, mi sie plomby nie trzymaja, ktokolwiek by mi nie zakladal... a bylam u paru dentystow tutaj

massacre
massacre
  16 Septembrie 2011

mi by liczyli prywatnie tylko za zabiegi kosmetyczne typu wybielanie - dziwne..

zajdz w ciaze, albo sie zglos ze jestes na low income

368212
368212
  16 Septembrie 2011
massacre
massacre: mam biale plomby, ale to gowno mi wypada, dlatego jestem czestym gosciem nie wiem, mi sie plomby nie trzymaja, ktokolwiek by mi nie zakladal... a bylam u paru dentystow tutaj

w innych zebach tez mam biale plomby i nie wypadaja tylko ta 7 taka felerna :C
boje sie tego kanalowego bo nie dosc ze dlugo trwa to jeszcze sporo kosztuje.
368212
368212
  16 Septembrie 2011

aaaa jednak root canal w cenie 47.
ale ta dentystka i tak jest kiepsczawa, nie zrobila rtg i nie wiadomo czy korzenie zdrowe czy co, eh.

massacre
massacre
  16 Septembrie 2011
368212:
boje sie tego kanalowego bo nie dosc ze dlugo trwa to jeszcze sporo kosztuje.

massacre
massacre: Band 2: £47 includes all treatment covered by Band 1, plus additional treatment, such as fillings, root canal treatment and removing teeth (extractions).

caly TREATMENT kosztuje £47 - to sa ceny ktore weszly w kwietniu 2011 - wiec aktualne. w tej cenie masz jak wyzej wliczony caly band 1 wiec x ray tez. placisz £47 za cale leczenie, a nie za kazda wizyte.

massacre
massacre
  17 Septembrie 2011
368212:
aaaa jednak root canal w cenie 47.
ale ta dentystka i tak jest kiepsczawa, nie zrobila rtg i nie wiadomo czy korzenie zdrowe czy co, eh.

ja sie nie piedole i zazwyczaj robie afery, wiec wiesz... placisz i wymagasz to co pokrywa NHS. zmien dentystke, jak cie buli wiecej niz to zapisane w ksiegach

368212
368212
  17 Septembrie 2011
massacre
massacre: caly TREATMENT kosztuje £47 - to sa ceny ktore weszly w kwietniu 2011 - wiec aktualne. w tej cenie masz jak wyzej wliczony caly band 1 wiec x ray tez. placisz £47 za cale leczenie, a nie za kazda wizyte.

dzieki za pomoc Asiula, ja spadam, dobranoc. :*
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.