malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie rób smaków, jestem aktualnie w celibacie i to jakieś 8msc

Nigdy nie miałam tak dlugiego celibatu ^^

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  2 Noiembrie 2011
massacre
massacre:

Czujesz to? :
Ten fotograf co był u nas na weselu do teraz nam zdjęć nie oddał! Ani zdjęć, ani albumu, ani płyty wszystko miał zrobić do 19.09 a jest 2 listopad i 2 miesiace po slubie! Od miesiaca ciagle termin przeklada, dam w piatek, dam w poniedzialek, dam w czwartek, dam w poniedzialek, dam znac a nigdy nie dzwonil, ostatnio bajke wymyslil ze jegoo rodzice zmarli a okazalo sie dzisiaj ze to rodzice jego DZIEWCZYNY (nawet nie narzeczonej), do piatku zadeklarował sie kase zwrócić 1380 zł i przelewu nie ma, dzwoniłam do prawnika to powiedzial ze w tej sytuacji mam wysłać mu pismo informujące że za każdy dzień zwłoki naliczam mu 13% odsetek (ustawowo tyle jeest), czyli 10% to jest 138 zł a 13%... :rotfl: razy 6 dni, jutro 7.. :] kuwa jak mozna tak ludzi oszukiwac i to jeszcze nasz dobry znajomy!
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 Noiembrie 2011
massacre
massacre: Ja teoretycznie tez mam wszędzie dojazd, chodzi właśnie o wieczne korki. Paradoks w tym taki, ze pociągiem do Paryża mam szybciej niż do pracy

Wniosek z tego jeden, poszukaj pracy w Paryżu :rotfl:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mam wysłać mu pismo informujące że za każdy dzień zwłoki naliczam mu 13% odsetek

teraz sie dowiedzialam ze to nie w skali dnia tylko w skali roku, to ale mi to wyjdzie :rotfl: a juz myslalam :and:
sylwik
sylwik
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: noo zapomniałam, u mnie co 2 kobieta ma te botki z futerkiem, które z tego co wiem są w co drugim sklepie jak trudno być oryginalnym w tych czasach

nawet nie wkurzaj, mi sie tak spodobaly ze kupilam niedawno ale mnie az strzela jak w autobusie 10 lasek pomyka w podobnych:rotfl:
madzia2143
madzia2143
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nawet nie wkurzaj, mi sie tak spodobaly ze kupilam niedawno ale mnie az strzela jak w autobusie 10 lasek pomyka w podobnych

no bo ładne są, ale to już przesada żeby tyle kobiet w nich chodziło :wtf: tak jak kiedyś była moda na te kurtki skóropodobne ze ściągaczami.. :and:
styka51
styka51
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to jeszcze nasz dobry znajomy!

Łącze się w bólu. Niestety na znajomych często się wychodzi tak, a nie inaczej. Ale umowę mieliście spisaną?
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  2 Noiembrie 2011
styka51
styka51: Łącze się w bólu. Niestety na znajomych często się wychodzi tak, a nie inaczej. Ale umowę mieliście spisaną?

Teraz to wiem. Tak mieliśmy, umowę o dzieło. On sobie kompletnie nic nie robi, zresztą napisałam, że ma nie robić już tego przelewu a sprawa idzie do sądu, dzisiaj jedziemy do rzecznika praw konsumenta i on nam powie co zrobić. :-) gdyby to było faktyczne 13% na dzien to wtedy jest to opłacalne, ale ja wysle mu pismo i 13% w skali roku to daje 50 gr dziennie :wtf: to on mi przelew zrobi za 3 mies i zapłaci parenaście złotych za tyle zwłoki :crylol: i będę się domagać dodatkowo odszkodowania, zastanawiam się ile ale chyba 10 tys.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: i będę się domagać dodatkowo odszkodowania, zastanawiam się ile ale chyba 10 tys.

*zadośćuczynienia bardziej, oczywiście mamy straty nie materialne, tego dnia już nam nic nie wróci :and:
styka51
styka51
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Teraz to wiem. Tak mieliśmy, umowę o dzieło. On sobie kompletnie nic nie robi, zresztą napisałam, że ma nie robić już tego przelewu a sprawa idzie do sądu, dzisiaj jedziemy do rzecznika praw konsumenta i on nam powie co zrobić. :-) gdyby to było faktyczne 13% na dzien to wtedy jest to opłacalne, ale ja wysle mu pismo i 13% w skali roku to daje 50 gr dziennie to on mi przelew zrobi za 3 mies i zapłaci parenaście złotych za tyle zwłoki i będę się domagać dodatkowo odszkodowania, zastanawiam się ile ale chyba 10 tys.

Kurde zatłukłabym dziada. Nie dość, że wziął kasę, perfidnie kłamie o zgonach połowy swojej rodziny, to jeszcze ciężko mu oddzwonić i umówić się na konkretny termin.Dobrze z tym rzecznikiem robicie, ja często dzwoniłam do nich i upewniałam się, a potem telefon i zawsze dało się jakoś to rozwiązać bez drogi sądowej. No ale facet cienko pogrywa. No i szkoda tych zdjęć :and: Niech w ramach zadośćuczynienia odda Wam kartę pamięci ze zdjęciami chociaż...? To sami moglibyście sobie je wywołać.

Konto usunięte
Konto usunięte: oczywiście mamy straty nie materialne

Za straty moralne niech płaci.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  2 Noiembrie 2011
styka51
styka51: Kurde zatłukłabym dziada. Nie dość, że wziął kasę, perfidnie kłamie o zgonach połowy swojej rodziny, to jeszcze ciężko mu oddzwonić i umówić się na konkretny termin.Dobrze z tym rzecznikiem robicie, ja często dzwoniłam do nich i upewniałam się, a potem telefon i zawsze dało się jakoś to rozwiązać bez drogi sądowej. No ale facet cienko pogrywa. No i szkoda tych zdjęć Niech w ramach zadośćuczynienia odda Wam kartę pamięci ze zdjęciami chociaż...? To sami moglibyście sobie je wywołać.

Bo to było tak, do 19 miał czas żeby to zrobić. Nie zrobił, ale wiadomo miesiąc po to jeszcze czekaliśmy, ale jak już w połowie pazdziernika zwlekał to sie wkurzylismy, najpierw mówił, że oddał to gdzies tam do zalaminowania czy jakos tak, mial oddzwonic zeby sie umowic, nie zadzwonil, my dzwonilismy to przelozyl termin i tak pare raz a najbardziej wkuwia nas to ze to olewa bo wyznacza termin my czekamy i nawet nie zadzwoni :wtf: wkurzylismy sie i bylo do zaplaty 1700 to mu napisalismy ze dajemy mu czas do ktoregos tam piatku i rzadamy obnizenia kosztow o 500 zl skoro nie wywiazuje sie z umowy zawartej na pismie ani z tych zawartych slownie, nie zrobil tego i wtedy tego wała pocisnął o tej smierci, wiec napisalismy mu ze rozumiemy jego sytuacje ale do kuwy nedzy wystarczy zadzwonic powiedziec ze masz taka sytuacje cokolwiek a nie, ani nie napisal ani nie zadzwonil kompletnie nic, to bylo w zeszla srode dalam mu 1,5 tyg zeby zwrocil pieniadze, do tego piatku mial czas, pisalam mu w czwartek ze przypominam ze do jutra kasa ma byc poprosil o nr konta i gadal ze kase wysle, w piatek o 19 kasy nie bylo dzwonie to gada ze o 17 przelew robił :and: do dzisiaj pieniedzy nie ma i jeszcze sie dowiedzielismy ze nas okłamał :wtf:
Dał nam zdjęcia poglądowe - kiepskiej jakości dosyć, w ogóle zdjecia zostawiaja wiele do zyczenia :/ trudno, teraz przegiął pałę oddałby kase i po sprawie ale za to ze tak nas oszukuje ide do sądu i niech płaci zadoscuczynienie, nie popuszcze tego :and:
no i jade dzisiaj zalatwic sprawe naszego forum :rock:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  2 Noiembrie 2011

No. Teraz to już nawet płci na forum nie widać.

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No. Teraz to już nawet płci na forum nie widać.

Coooo?:> :woot:
Babsy
Babsy
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No. Teraz to już nawet płci na forum nie widać.

do bani z tym:nie: mial byc zwiekszony rozmiar zdjec na profilach po wakacjach, to tego tez nie widac... ale w sumie nie powiedzieli, po ktorych wakacjach:zonk:
styka51
styka51
  2 Noiembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dał nam zdjęcia poglądowe - kiepskiej jakości dosyć, w ogóle zdjecia zostawiaja wiele do zyczenia :/ trudno, teraz przegiął pałę oddałby kase i po sprawie ale za to ze tak nas oszukuje ide do sądu i niech płaci zadoscuczynienie, nie popuszcze tego no i jade dzisiaj zalatwic sprawe naszego forum

O ile dobrze wiem, to ze zdjęciami ślubnymi jest tak, że fotograf strzela ich milion500 a potem para młoda wybiera sobie te najlepsze wg. nich i za nie płaci. U Was też tak było? No i te 1700 to całość jest czy zadatek tylko (nie znam się na kosztach)? W sumie lipa, że tak pogrywa. No i tym bardziej jak piszesz, że zdjęcia są bez szału...
A teraz takie pytanie: kamerzystę mieliście czy tylko fotografa?

A no i życzę powodzenia w sprawie forum ;)

A dziś jak się wkuwiłąm! Maniek mój w marcu sprzedał samochód, który był zarejestrowany na jego brata. Zawiózł swojemu bratu umowę kupna - sprzedaży, żeby ten to auto wyrejestrował. Ale jego brat zapomniał/nie chciało mu się i w zeszłym tygodniu przyszło pismo, że ileś tam jest do zapłaty. Maniek dzwoni do brata, a ten, że wyrejestrowane jest... kłócili się z 15 minut przez ten telefon. Z Mańka mamą szukałam tej umowy i nie było... Po dwóch godzinach dzwoni brat i cudowne umowa się znalazła u niego w domu :zly:

A i jeszcze jedna historia. Manka mama zatrudniła jakichś dwóch murarzy/dekarzy/tynkarzy/płytkarzy (panów od wszystkiego), żeby poprawili komin w domu i otynkowali fundament wokół. Ja przyjeżdżam a ci ledwo skuli ten stary tynk i od nowa zaprawę kładą :lol: To się ich pytam czemu do końca nie jest skute. A oni, że specjalną maszyną skuwali i już bardziej się nie da. To ja się nachylam, pukam i mówię, że tak przecież przestrzeń wolna jest między tynkiem a cegłą i za 1,5 roku znowu zacznie odpadać. A on, że nic nie odpadnie...To ja nerwa, młotek puk i odleciało... dziad czerwony się zrobił i mówi, że wiadomo, że zaraz poprawią. Poszłam do Mańka mamy i tłumacze jak sprawa wygląda, ta wyszła, opieprzyła i zaczęli porządnie skuwać od nowa. A ja wredna stałam i non stop się patrzyłam. Coś tam znowu źle zrobili, to im powiedziałam, że z córką MURARZA się nie zaczyna :rotfl: I robią ładnie już :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.