malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Fieska
Fieska
  2 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Fieska,podbijam.

Chociaż jeden co mnie popiera. A już myślałam, że z tego całego stresu pójdę się pociąć. :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: Te słowa się wykluczają ;)

Na hyde kultura, to jak by w barze-mordowni siedziała elita de lux.
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  2 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Chociaż jeden co mnie popiera. A już myślałam, że z tego całego stresu pójdę się pociąć.

Nauczyłem się po prostu,że internet,forum to takie miejsce gdzie większość osób wylewa z siebie swoje gorzkie żale, narzeka,obraża, wyżywa się na innych itd. Nasze podejście do sprawy nic tak na prawdę nie zmieni, można walczyć z wiatrakami.
Fieska
Fieska
  2 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nauczyłem się po prostu,że internet,forum to takie miejsce gdzie większość osób wylewa z siebie swoje gorzkie żale, narzeka,obraża, wyżywa się na innych itd. Nasze podejście do sprawy nic tak na prawdę nie zmieni, można walczyć z wiatrakami.

Jeżeli ta osoba sama tego nie zauważy to niczego nie zmienisz.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  2 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zacytowałaś tylko pierwsze dwa zdania, przeczytaj resztę tamtej wypowiedzi i porównaj ją z tym co napisałaś.

O tym, ze dzielisz na ludzi takich jak ty i reszte ludzi, ktorzy sa zalosni? Bardzo, ale to bardzo subiektywna opinia w ktorej dodatkowo podkreslasz, ze ty niby nalezysz do tych "lepszych" ludzi...

Jestesmy tylko ludzmi i nie wierze, ze ktokolwiek potrafi zalogowac sie gdziekolwiek w sieci wylaczajac emocje, uczucia. Nie jestesmy robotami. Mozemy byc inni prywatnie, mozemy byc inni w pracy, mozemy byc tez inni w sieci. My decydujemy jaka czastke z siebie pokazujemy i gdzie. Kazdy samodzielnie dozuje jak bardzo chce sie obnazyc. Jedni obnazaja sie wiecej, drudzy mniej. Mimo to uczucia sa zalacznikiem, ktorego nie mozemy schowac do szuflady i o nim zapomniec. Skoro ludzie potrafia sie smiac do komputera, potrafia pewnie tez plakac... I to czyni ich gorszymi?
Oczywiscie warto zachowac dystans... Ale nie tylko w internecie, w calym naszym zyciu i o to chodzi. Gadanie, ze to tylko internet... Jak ktos placze w pracy to mozna wyjsc do niego z takim samym podejsciem... ejj to tylko praca, nie podoba sie, to wyjdz, zmien.... Mysle, ze z kazdego miejsca, nie tylko z sieci mozna sie tak naprawde wylogowac.

Na koniec powiem, ze nie tobie jest oceniac ludzi tak pogardliwie jak ty to robisz.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mmaryjka
mmaryjka
  3 Decembrie 2011
massacre
massacre: Chyba kazdemu stalemu bywalcowi pisala. Jasmina odstawila niezla dziecinade

ja tam nikogo nie chciałam oskarżać. od razu skojarzyłam ten profil ze znajomą już nam osobą z rozdwojeniem(kilkakrotnym) jaźni.
ale ogólnie to twierdziła, że napisała ci, że to ty.
Silencio30
Silencio30
  3 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Te słowa się wykluczają ;)

bzdura :)
massacre
massacre
  3 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: od razu skojarzyłam ten profil ze znajomą już nam osobą z rozdwojeniem(kilkakrotnym) jaźni

Pamietam, bo obie wtedy bylysmy online i obie skojarzylysmy ja z RedTea.

Konto usunięte
Konto usunięte: ale ogólnie to twierdziła, że napisała ci, że to ty.

kto? Jasmina? Nie napisala mi, ze mnie podejrzewa. Stad moj bulwers ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  3 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: bzdura :)

Podbijam.
Wczoraj klikalismy sobie z kilkoma osobami bardzo kulturalnie.

Silencio30
Silencio30
  3 Decembrie 2011
massacre
massacre: Podbijam. Wczoraj klikalismy sobie z kilkoma osobami bardzo kulturalnie.

Zresztą sama wiesz jakie kiedyś bywały tam rozmowy, czasem bywają nadal a ze iles tam osób dąży jedynie do tego aby hajd ogarnęło dno to już inna sprawa, dla mnie ktoś kto wypowiada słowa że hyde z kulturą się wyklucza ma jednak małe pojęcie o tamtym dziale i ludziach którzy tam byli, bywają czasem obecnie.
mmaryjka
mmaryjka
  3 Decembrie 2011

to, że ktoś traktuje to jako 'tylko' internet to super.
ale chyba większość ludzi zapomina, ŻE jeśli podaje miejscowość w której mieszka, do tego miejsce w którym się uczy i konkretniejsze informacje to dla ZWYKŁEGO, PRZECIĘTNEGO człowieka, choć trochę znającego się na komputerach znalezienie takiej osoby w promieniu kilometra to żaden problem:].
zwykłe naiwne myślenie, aczkolwiek oczywiście jest to trochę wyolbrzymianie z mojej strony, choć jak najbardziej realne. jak widać na załączonym obrazku, na przykładzie pani redtea ludzie z obsesjami, wszelakimi są wszędzie.
mnie sama myśl o tym, że jakaś wariatka/wariat ma moje zdjęcia na dysku przyprawia o rzygi, także też pozdrawiam ludzi z milionem zdjęć, w domu, pracy, szkole i tak dalej.

mmaryjka
mmaryjka
  3 Decembrie 2011
massacre
massacre: kto? Jasmina? Nie napisala mi, ze mnie podejrzewa.

aaaHA, mi napisała, że to właśnie potwierdziło już całkowicie jej podejrzenia bo jej nie odpisałaś na wiadomość, że to ty.
massacre
massacre
  3 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zresztą sama wiesz jakie kiedyś bywały tam rozmowy

Przestan... Masz na mysli te rozmowy do 5 rano? Musialam o 7 wstawac do pracy... O matko :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: czasem bywają nadal

Wczoraj bylo kilka osob, klikalo sie milo i sympatycznie, czas lecial blyskawicznie. Trole chyba byly na piatkowych szkolnych dyskotekach :lol:
Konto usunięte
Konto usunięte: a ze iles tam osób dąży jedynie do tego aby hajd ogarnęło dno

Zazwyczaj opinie tworza cechy negatywne, nie pozytywne. To co szokujace lepiej sie sprzedaje.

massacre
massacre
  3 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mnie sama myśl o tym, że jakaś wariatka/wariat ma moje zdjęcia na dysku przyprawia o rzygi, także też pozdrawiam ludzi z milionem zdjęć, w domu, pracy, szkole i tak dalej.

Racja. Dlatego tez nie mam zadnych zdjec z dzieckiem. Mialam i zaluje. Kazdy popelnia bledy.

Konto usunięte
Konto usunięte: to, że ktoś traktuje to jako 'tylko' internet to super.

A dla mnie to zwykla poza. Odwrocenie uwagi od wlasnych emocji.
Teksty typu: "nie szukam przyjaciol, milosci" A dzieci w sieci szukaja pedofili? Tez nie... Po prostu czasem niektore sprawy wymykaja sie spod kontroli. Tez nie szukalam przyjazni/ milosci w sieci. Nie planowalam, a poznalam kilka naprawde fajnych wartosciowych osob. Nie rozumiem tego, ze ktos nie ma prawa plakac przez TYLKO internet, a ma prawo sie smiac czy zloscic - a to akurat tu czeste i nie da sie tego wyprzec.

massacre
massacre
  3 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: aaaHA, mi napisała, że to właśnie potwierdziło już całkowicie jej podejrzenia

:crylol:
bo nie odpisalam? slabe potwierdzenie...

Konto usunięte
Konto usunięte: bo jej nie odpisałaś na wiadomość, że to ty.

ja:
Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz kto to jest? jestem ciekawa jesli mozna :) 7 dni temu o 13:19

Jasmina:
Konto usunięte
Konto usunięte: Spytaj modów ;) 7 dni temu o 13:21

Ja:
Konto usunięte
Konto usunięte: czyli blefowalas? twierdzi, ze nie jest redtea :D 7 dni temu o 13:23

Jasmina:
Konto usunięte
Konto usunięte: FT pewnie mogą wiedzieć, a jak nie, to ważne, ze ja wiem. I inni się dowiedzą. 7 dni temu o 13:27

Ja:
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale po co pisalas, by pisac do Ciebie na PW to powiesz kim jest ta osoba. Wiesz dobrze, ze FT nie wyjawi tego. Ochrona danych osobowych. Nam zwyklym uzytkownikom tylko powiedziano, ze jesli Redtea sie pojawi to trzeba to zglaszac, bo ona ma dozywocie na fotce i kazde konto bedzie blokowane. Ale tej pewnosci tutaj nie ma. A Ty skad wiesz kto to jest? 7 dni temu o 13:32

Jasmina:
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiem i Ty też wiesz. Nic więcej Tobie pisać nie będę :] Żegnam. 7 dni temu o 13:35

Nie widze, by mi napisala, ze to jestem ja. Nie widze tez pytania, czy abym to byla ja. Mozna to czytac i interpretowac. Jako, ze nie jestem kotem kaczynskiego nawet nie probowalam sie doczytywac jakichkolwiek sugestii miedzy wierszami.
Jasmina zaczyna mnie przerazac. Na hajdzie stala sie posmiewiskiem przez zakladanie tyle kont. Sama moze byc fejkiem. RedTea moze byc fejkiem. Obstawiam Marcina S. On byl mocno powiazany z obydwoma paniami.

mmaryjka
mmaryjka
  3 Decembrie 2011
massacre
massacre: Racja. Dlatego tez nie mam zadnych zdjec z dzieckiem. Mialam i zaluje. Kazdy popelnia bledy.

też miałam więcej zdjęć, ale usunęłam. usunęłam w chwili kiedy wyszło, że na forum nawet 'stali' bywalcy bawią się w śledzenie, zapisywanie zdjęć na dysku etc:wtf:

massacre
massacre: A dla mnie to zwykla poza. Odwrocenie uwagi od wlasnych emocji. Teksty typu: "nie szukam przyjaciol, milosci" A dzieci w sieci szukaja pedofili? Tez nie... Po prostu czasem niektore sprawy wymykaja sie spod kontroli. Tez nie szukalam przyjazni/ milosci w sieci. Nie planowalam, a poznalam kilka naprawde fajnych wartosciowych osob. Nie rozumiem tego, ze ktos nie ma prawa plakac przez TYLKO internet, a ma prawo sie smiac czy zloscic - a to akurat tu czeste i nie da sie tego wyprzec.

zagrożenia wynikające z korzystania z internetu, wypowiadania się na forum i dzielenia się swoim życiem są oczywiste. dziwne, że dzieci mają o nich wiedzieć i się przed nimi bronić skoro osoby prawie dorosłe nie zdają sobie z tego sprawy.
pewnie, że teraz trochę wyolbrzymiamy i popadamy w lekką skrajność, ale takie są fakty.
a swoją drogą, jeśli chodzi o pieprzenie, że tylko aspołecznicy wchodzą w życie forum i tak dalej - gówno prawda. oczywiście, część z osób to ewidentnie ma jakieś tam problemy, ale część jest tu bo zwyczajnie to lubi.
ja jestem na forum bo je lubię. można się dowiedzieć fajnych rzeczy, obejrzeć ładne ciuchy od agosi;) podzielić się doświadczeniami, wiedzą, poplotkować i takie tam. do tego forum jest zajebistą metodą autoterapii o czym dużo ludzi zapomina/nie wiem.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.