malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
sylwik
sylwik
  2 Iunie 2012
Babsy
Babsy: marza mi sie rozmiary od 60, ba, 55 i od A do K, L w kazdym sklepie na rogu ::

i to za 50zl, nie 200:ninja:

Babsy
Babsy: a juz obwisle od tych bazarowych staniczkow za dyche.

najlepsze, ze zmiany widac nawet na malutkich cyckach juz w ciagu kilku tygodni. jak jednego lata z lenistwa uzywalam gor od bikini jako stanikow - az sie przerazilam jak sie w lustrze zobaczylam:rotfl: na szczescie szybko wrocily do normy:tak:
a ja nawet nie nosze wlasciwego rozmiaru, wlasnie przez cene 65ek:)
sylwik
sylwik
  2 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Bo ja zawsze nosiłam 70B i nie uważam, abym miała super mały biust jak to mmaryjka określiła przy 75B. A okazało się, że mam 70 C więc 70C jest większe niż 75C? Czy jak to jest bo nie ogar

okresle to tak: na moich cyckach mozna nosic 75a, 70c, 65d/dd.
ze zmniejszeniem obwodu miska idzie o srednio 2 literki w gore:tak:
styka51
styka51
  3 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: taaa, 75 na szczuplutkiej. 75 nie na grubej, ale na szczuplutkiej tym bardziej

Ile lat nosiłam takie staniki, to głowa mała. Od początku liceum nic się urosły, ani nic, a ja ciągle 75D.
Jaki przeżyłam szok, jak poszłam do brafitterki a tu 60G. Tylko, że w mojej mieścinie nie ma 60, a o G, to nie mam co marzyć, Więc cierpliwie składam 200 zł na kolejny porządny stanik.

Babsy
Babsy: marza mi sie rozmiary od 60, ba, 55 i od A do K, L w kazdym sklepie na rogu ::

O jaaaa... ale bym wybierała. I żeby nie były w babciowych kolorach, tylko fajne młodzieżowe :tak:

Konto usunięte
Konto usunięte: to za 50zl, nie 200

Ja ostatnio na internetach kupiłam za 29.99 plus 13 zł przesyłka. Rozmiar większy niż ten Panache i się uj za mały okazał :and:
Soł szukam dalej...

Konto usunięte
Konto usunięte: a ja nawet nie nosze wlasciwego rozmiaru, wlasnie przez cene 65ek:)

Jak kupiłam sobie ten "lepsiejszy" to mam zajebiste cycki, mogłabym w nim codziennie chodzić. Ale przecież prać też kiedyś trzeba, no i jeden kolor to trochę mało. Soł zbieram na czarny....ale tyle pieniędzy :and:
Pszystojniaczek695
Pszystojniaczek695
  3 Iunie 2012

pokażcie w koncu te piersi a nie ciagle o nich gadacie:(

Babsy
Babsy
  3 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: i to za 50zl, nie 200

ojojoj ::zakochany::

Konto usunięte
Konto usunięte: okresle to tak: na moich cyckach mozna nosic 75a, 70c, 65d/dd.

miska jest i tej samej wielkosci, tylko obwod coraz mniejszy:)
styka51
styka51
  3 Iunie 2012
Babsy
Babsy: miska jest i tej samej wielkosci, tylko obwod coraz mniejszy:)

No i miska zmienia kształt ;)
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  3 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: No 70 B jest większe niż 75 B?

Konto usunięte
Konto usunięte: C więc 70C jest większe niż 75C?

nie, nie, nie.
zacznę od tego, iż od groma ludzi uparcie twierdzi, że rozmiar miseczki określony literką jest stały dla każdego z obwodów pod biustem, czyli np. jeśli kobieta nosi 65D a jej koleżanka 80D to mają takie same piersi, tyle, że kobieta nr 2 jest po prostu grubsza - NIE JEST TO PRAWDA, kuva mać.
rozmiar miseczki okresla się jako rożniecę między obwodem w biuście a tym pod biustem, czyli np. roznica 13 cm ti miseczka A, 15 - B, 17 - C, 19- D, itd... Nalezy jeszcze mieć na uwadze to, że jeśli zmierzymy się pod biustem to trzeba ten wynik ZANIŻYĆ (jeśli wyjdzie nam np. 71 cm to w sklepie szukamy stanika o rozm. 65 coś.
Zatem jeśli ktoś nosi przykładowo 70D, a inna kobieta 80B to ich piersi mogą być tej samej wielkości, jedna jest po prostu szczuplejsza więc nosi biustonosz z miską D czyli niby większą, która jest tak naprawdę taka sama jak B przy obw. 80 cm.

co do pytania czy 70C jest większe niż 75C - nie, bo literka ta sama, ale obwód pod biustem równy 75 jest większy
mogłabyś zapytać czy np. 70D jest wieksze niż 75C, bo niby D jest dalej w alfabecie, ale będzie to mniej więcej podobna wielkość miseczek

Zazwyczaj ludzie ignorują obwod pod biustem przy okreslaniu rozmiaru biustonosza co jest wielkim błędem, gdyż jest on tak samo ważny jak obwód w biuście, bierze udział w wyliczaniu odpowiedniego rozmiaru i nie można tego rozdzielać.
Kupując stanik nie pytaj w sklepie o rozmiar 70C - weź jeden taki i dla porównania np. 65D, podejrzewam, że drugi będzie lepszy boś szczupła, nie wiem jakie masz wymiary ale pewnie mogłabyś pokusić się nawet na 60, ale pamiętaj, że wówczas i miseczkę musisz wziąć większą.

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałam :ninja:
:)
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  3 Iunie 2012
styka51
styka51: Ja ostatnio na internetach kupiłam za 29.99 plus 13 zł przesyłka. Rozmiar większy niż ten Panache i się uj za mały okazał Soł szukam dalej...

każda firma ma inny rozmiar, ba, nawet poszczególne modele sie różnią także nie trzymaj się kurczowo rozmiaru, kupilaś 60 i pasuje, ale może Ci się trafić stanik 65, którego nie będziesz mogła dopiąć ;/ obwod niby powinien zawsze pasowac, w koncu jest okreslony w cm i niby kazde 60 to jest 60 ale sama sie przekonalam, ze roznie z tym bywa :ninja: z miseczkami to już w ogóle jest hardkor, freya i panache to u mnie zazwyczaj miska h ale tez nie zawsze, z innych firm I okazywalo sie duzo za male takze nie polecam kupowania w ciemno biustonoszy firm, z ktorymi nie mialas jeszcze stycznosci :)
SoDope
SoDope
  3 Iunie 2012

Kupiłam wczoraj buty ale je oddałam :crylol:

kedi
kedi
  3 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Kupiłam wczoraj buty ale je oddałam

co z nimi było nie tak?
SoDope
SoDope
  3 Iunie 2012
kedi
kedi: co z nimi było nie tak?

miały tak piętę dziwnie zrobioną, że jak przeleciałam na bosej nodze (a przymierzałam na skarpetke rajstopową) to miałam całe obtarte pięty ...
SoDope
SoDope
  3 Iunie 2012

miałam czerwoną pietę .. ale i tak do obtarcia by zeszlo po godzinie a gdzie ja się przeleciałam aby 20 metrów po dywanie XD

kedi
kedi
  3 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: miałam czerwoną pietę .. ale i tak do obtarcia by zeszlo po godzinie a gdzie ja się przeleciałam aby 20 metrów po dywanie XD

kurde, mam tak po koturnach które kupiłam w hm :ninja: ale je stuninguje , jak nie to sprzedam. ledwo wyszłam z bloku i musiałam się wracać i zmieniać :and:
SoDope
SoDope
  3 Iunie 2012

Dla zainteresowanych - zdjęcie dodaję.

SoDope
SoDope
  3 Iunie 2012

Zresztą dzisiaj .... takie miałam przeżycia ..., że wole nawet nie pisać.

Ogólnie to pozytywnie dzień zakończony ale dużo się naoglądałam.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.