Konto usunięte: No 70 B jest większe niż 75 B?
Konto usunięte: C więc 70C jest większe niż 75C?
nie, nie, nie.
zacznę od tego, iż od groma ludzi uparcie twierdzi, że rozmiar miseczki określony literką jest stały dla każdego z obwodów pod biustem, czyli np. jeśli kobieta nosi 65D a jej koleżanka 80D to mają takie same piersi, tyle, że kobieta nr 2 jest po prostu grubsza - NIE JEST TO PRAWDA, kuva mać.
rozmiar miseczki okresla się jako rożniecę między obwodem w biuście a tym pod biustem, czyli np. roznica 13 cm ti miseczka A, 15 - B, 17 - C, 19- D, itd... Nalezy jeszcze mieć na uwadze to, że jeśli zmierzymy się pod biustem to trzeba ten wynik ZANIŻYĆ (jeśli wyjdzie nam np. 71 cm to w sklepie szukamy stanika o rozm. 65 coś.
Zatem jeśli ktoś nosi przykładowo 70D, a inna kobieta 80B to ich piersi mogą być tej samej wielkości, jedna jest po prostu szczuplejsza więc nosi biustonosz z miską D czyli niby większą, która jest tak naprawdę taka sama jak B przy obw. 80 cm.
co do pytania czy 70C jest większe niż 75C - nie, bo literka ta sama, ale obwód pod biustem równy 75 jest większy
mogłabyś zapytać czy np. 70D jest wieksze niż 75C, bo niby D jest dalej w alfabecie, ale będzie to mniej więcej podobna wielkość miseczek
Zazwyczaj ludzie ignorują obwod pod biustem przy okreslaniu rozmiaru biustonosza co jest wielkim błędem, gdyż jest on tak samo ważny jak obwód w biuście, bierze udział w wyliczaniu odpowiedniego rozmiaru i nie można tego rozdzielać.
Kupując stanik nie pytaj w sklepie o rozmiar 70C - weź jeden taki i dla porównania np. 65D, podejrzewam, że drugi będzie lepszy boś szczupła, nie wiem jakie masz wymiary ale pewnie mogłabyś pokusić się nawet na 60, ale pamiętaj, że wówczas i miseczkę musisz wziąć większą.
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałam

:)