Konto usunięte: wiec takie pytanie
cyganie maja wszy czy pchły?
A skąd ja mam wiedzieć co po nich łazi? Bardzo możliwe że bezdomni też mają w pewnym sensie pchły. Tylko różnica polega na tym że wesz głowowa żyje na człowieku - w jego włosach żyje i składa jaja a pchła wchodzi na człowieka/psa/kota tylko po to aby się napić i schodzi. Ew składa jaja ale nie żyje ciągle na człowieku.
Konto usunięte: nie lepiej było jakiegoś pełnowymiarowego psa? labradory sa takie wspaniałe lub jakis malamut
A dlaczego miałabym kupować dużego psa, który mi się nie podoba? Mamy małe mieszkanie to raz, dwa mieszkamy na drugim pietrze - psy wszystkich ras nie powinny schodzic po schodach. Yorka czy innego małego psa mogę znosić nawet jak dorośnie, a wyobrażasz sobie targać dorosłego labradora? ... Nie mam warunków na trzymanie takiego bydlaka a nie kupiłabym psa dla swojej przyjemnosci a on by się męczył w małym mieszkaniu bez mozliwosci wybiegania sie, bo nie mam tez czasu chodzic 3 razy dziennie na godzinne spacery, a York wybiega się w 30 min w ogródku pod domem

albo nawet w mieszkaniu zapiernicza swobodnie
A w ogóle York to moja ulubiona rasa, są małe, mądre i bystre, szybko się uczą i nie ma z nimi kłopotu, wszędzie mogę ją zabrać. Gdybym kiedyś miała kupić psa to tylko Yorka. I kropka. :-) i zapewniam, że jest 'pełnowymiarowa' wg swojej rasy, niedługo wyrabiam rodowód i będzie chodzić na wystawy.