malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
pijana
pijana
  27 Iunie 2012

Nie zdążyły jeszcze zmięknąć, a ze śmietany się już zrobił ser taki, ohydnie wyglądało :( Nie wiem czy zła śmietana, czy co... Niby do zup i sosów była :and: Nie znam się.

styka51
styka51: Nie smakowały?
SoDope
SoDope
  27 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

Jest też taki drugi domestos ... - chba domestos kamień weź tym wypróbuj.
styka51
styka51
  27 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie zdążyły jeszcze zmięknąć, a ze śmietany się już zrobił ser taki, ohydnie wyglądało :(

Oważyła się...kurde, lipa...
kedi
kedi
  27 Iunie 2012
styka51
styka51: Jutro mam konsultację z profesorkiem, ciekawe co wymyśli... A potem do rossmanna i pepco :D

ostatnio byłam w pepco i się rozczarowałam :( napisz jutro co ciekawego wyczaiłaś :)
styka51
styka51
  27 Iunie 2012
kedi
kedi: napisz jutro co ciekawego wyczaiłaś :)

Spoczko ;)
daenerys
daenerys
  27 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie zdążyły jeszcze zmięknąć, a ze śmietany się już zrobił ser taki, ohydnie wyglądało :( Nie wiem czy zła śmietana, czy co... Niby do zup i sosów była Nie znam się.

1. Śmietany nie daje się gdzieś na końcu? To jako sos, czy jakaś zupa szparagowa? (dziwi mnie zdanie "nie zdążyły zmięknąć")
2. Śmietana mogła być i dobra, ale żeby zmniejszyć ryzyko zważenia się jej, dodajesz najpierw trochę wody z gotowania do pudełka ze śmietaną, mieszasz a potem dopiero wlewasz ją :-)
Chyba, że coś źle zrozumiałam, to wybacz za wtrącenie się. :-)
mmaryja
mmaryja
  27 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a ze śmietany się już zrobił ser taki, ohydnie wyglądało

O KURDE SORRY! zapomniałam, że będziesz robiła ze zwykłej śmietany:and: SORRY SORRY SORRY
mmaryja
mmaryja
  27 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Śmietana mogła być i dobra, ale żeby zmniejszyć ryzyko zważenia się jej, dodajesz najpierw trochę wody z gotowania do pudełka ze śmietaną, mieszasz a potem dopiero wlewasz ją

piekła w piekarniku, a zapomniałam, że będzie używała zwykłej śmietany i napisałam tak jak ja robię, a ja robię z roślinnych więc nie szkodzi.
zepsułam pijanej obiad
daenerys
daenerys
  27 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: piekła w piekarniku, a zapomniałam, że będzie używała zwykłej śmietany i napisałam tak jak ja robię, a ja robię z roślinnych więc nie szkodzi. zepsułam pijanej obiad

A, bo właśnie coś mi nie pasowało. :-D
Ok, ale może wskazówka się przyda na inne okazje, bo działa.
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  27 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: pokaż swój

pokazac Ci osobiscie? :zakochany:

Konto usunięte
Konto usunięte: kibel jak kibel

fajny wlasnie, taki przytulny i wygodny się wydaje. musi się fajnie siedzieć :)

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

mmaryja
mmaryja
  27 Iunie 2012
Prinz
Prinz: pokazac Ci osobiscie?

jeszcze lepiej!
pijana
pijana
  27 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Śmietany nie daje się gdzieś na końcu? To jako sos, czy jakaś zupa szparagowa? (dziwi mnie zdanie "nie zdążyły zmięknąć") 2. Śmietana mogła być i dobra, ale żeby zmniejszyć ryzyko zważenia się jej, dodajesz najpierw trochę wody z gotowania do pudełka ze śmietaną, mieszasz a potem dopiero wlewasz ją :-)

No miały być w śmietanie, ale już wiem w czym problem ;x Zawsze jak dawałam do zupy to właśnie najpierw mieszałam z zupą w kubeczku i dopiero wlewałam do całości.
Konto usunięte
Konto usunięte: O KURDE SORRY! zapomniałam, że będziesz robiła ze zwykłej śmietany SORRY SORRY SORRY

Nie ma problemu :D Powinnam była się domyślić, ale zazwyczaj robię suche jedzenie i nie miałam wielkiego doświadczenia ze śmietaną, tak jak daenerys pisze robiłam z zupą, ale totalnie mi to nie przyszło dziś na myśl, że się zrobi ser ;d Mama zapiekanki zawsze robi na mleku, myślałam, że wyjdzie to samo, tylko gęstsze, no ale nauczę się na błędzie :-) A takiej "Twojej" śmietany chyba nie dostanę w zwykłym sklepie ?
SoDope
SoDope
  28 Iunie 2012

Dziewczyny planuje szybki spontan - Poznań albo Wrocław która dziewczyna ma blisko i miałaby czas w weekandzik na małe spotkanko ? :D

Kameleon
Kameleon
  28 Iunie 2012

Spontanu się nie planuje :zonk:

Kameleon
Kameleon
  28 Iunie 2012

Wsiądź do pociągu byle jakiego...d83cdfb6

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.