malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
sylwik
sylwik
  28 Iunie 2012
styka51
styka51: W głębi duszy chciałąbym by sprzedał to gospodarstwo, bo w sumie i tak nic na nim nie zarabia, tylko tyle, że jest. No ale on ojcowizny nie sprzeda
nie ma przyszlosci dla rolnictwa. tylko bedac dobrze wyspecjalizowanym ma sie szanse... moi rodzice maja gospodarstwo. jeszcze rok-dwa do przyspieszonej emerytury. wychodzi ze trzeba bedzie to na mnie przepisac:nie: ale w niedlugim czasie sprzedac. nie ma sensu, coraz gorzej, zaraz twoj facet bedzie do tego dokladal:nie:
styka51
styka51: Ostatnio babka w radio zet wygrała 500 tys Tyle pieniędzy..a jeszcze dom wybudować...O losie.
za 500tys to juz swietny dom mozna wybudowac, ze wszystkim:w00t: szczegolnie jesli macie dzialke:rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: czekam az z allegro przyjda
masz identyczny gust firankowy co moja matka, w kuchni takie same ma:lol:
styka51
styka51
  28 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie ma przyszlosci dla rolnictwa. tylko bedac dobrze wyspecjalizowanym ma sie szanse... moi rodzice maja gospodarstwo. jeszcze rok-dwa do przyspieszonej emerytury. wychodzi ze trzeba bedzie to na mnie przepisac ale w niedlugim czasie sprzedac. nie ma sensu, coraz gorzej, zaraz twoj facet bedzie do tego dokladal

Wiem właśnie... Z samej ziemi nie da się żyć. Niby zawsze to jakieś zabezpieczenie ale co to jest...Już teraz musi do świń dokładać. Ja mu to tłumaczę, a on swoje... Ech :and: Na niego przepisane i nie sprzeda.

Konto usunięte
Konto usunięte: za 500tys to juz swietny dom mozna wybudowac, ze wszystkim szczegolnie jesli macie dzialke

Jakbym tyle miała, to nawet bym się nie oglądała, kupiłabym z pół hektara i pobudowałą coś...już nawet mam wizję w głowie :lol:
pijana
pijana
  28 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: sojową na pewno dostaniesz w piotrze i pawle/almie. przynajmniej w tych moich.

O to przejdę się jutro, szparagi zresztą też kupiłam w Almie (białe), obok domu mam ryneczek owocowo-warzywno-ciuchowy, ale nie było w żadnej z budek -.-
Konto usunięte
Konto usunięte: Od razu sprecyzuje moje potrzeby - chciałam jechać na zakupy :D

Łódzka Manufaktura jest cudowna ! :zakochany:
kedi
kedi
  28 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja piernicze, to material najczesciej wykorzystywany na firany nawet te sklepowe, organdyna albo woal o co Ci chodzi, wolisz takie?:

wyraźnie pokazałam jakie wole, nie wiem w czym masz problem, nie każdemu muszą się podobać Twoje tandety.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ktoś kto się zna na firanach i aranżacji wnętrz właśnie o tych pomyśli, że są tanie a kto się nie zna to...

wydaje mi się raczej że to kwestia wysublimowanego gustu lub też jego totalny brak.

styka51
styka51: Liczę, że za rok jakąs pracę znajde, bo ileż można być na garnuszku rodziców. Poza tym chciałabym ślub wziąć, a to wszystko są koszta, ech... Mnie te meble irytują, bo są za duże, poza tym zmienił mi się pomysł na gospodarowanie przestrzenią i czuję, że pokój jest zagracony

no tak, ślub plus średniej wielkości przyjęcie weselne to niestety sporo kosztuje :and:
wywal trochę, dokup jakieś fajne duże łóżko , puść wodze fantazji i coś ulep :)

styka51
styka51: No ale on ojcowizny nie sprzeda

sama mam sporo działek, lasów itp i też będzie mi bardzo ciężko to sprzedać kiedyś wiem znam to uczucie.
SoDope
SoDope
  28 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Łódzka Manufaktura jest cudowna !

wierze w to ;)
Paulinessa
Paulinessa
  28 Iunie 2012

Dżizys, o firanki się kłócą :and:

styka51
styka51
  28 Iunie 2012
kedi
kedi: no tak, ślub plus średniej wielkości przyjęcie weselne to niestety sporo kosztuje wywal trochę, dokup jakieś fajne duże łóżko , puść wodze fantazji i coś ulep :)

Tym bardziej, że nie chcę brać kasy od rodziców.
Muszę wynieść drukarkę, która nie drukuje od dwóch lat :zonk:, odkręcić półkę, na której stoi. Wyniosłabym biurko, ale na czym postawię lapka i głośniki? O ja biedna... A łóżko, mam juz fajne duże :zakochany:

kedi
kedi: sama mam sporo działek, lasów itp i też będzie mi bardzo ciężko to sprzedać kiedyś wiem znam to uczucie.

No właśnie. Cięzko myśleć o przyszłości, jak nic nie wiadomo.

Konto usunięte
Konto usunięte: Łódzka Manufaktura jest cudowna !

Podbijam :tak:
SoDope
SoDope
  28 Iunie 2012
styka51
styka51:

ja bym mogła jechać do Łodzi tylko ja tam nigdy nie byłam ... O_o
kedi
kedi
  28 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Dżizys, o firanki się kłócą

a kto się kłóci :rotfl:
zarzuć lepiej jakiś ciekawy temat a nie marudzisz :mrgreen: po sesji juz?

styka51
styka51: Muszę wynieść drukarkę, która nie drukuje od dwóch lat , odkręcić półkę, na której stoi. Wyniosłabym biurko, ale na czym postawię lapka i głośniki? O ja biedna... A łóżko, mam juz fajne duże

kup nowe zasłony, narzutę na łóżko, dywaniki, postaw jakieś kwiatki, takie rzeczy są tańsze a nadają charakteru:)

styka51
styka51: Podbijam

ja również!
styka51
styka51
  28 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja bym mogła jechać do Łodzi tylko ja tam nigdy nie byłam ... O_o

Ja byłam kilka razy, bo familję tam mam. Ogólnie ode mnie cięzko pociągiem dojechać, nie wiem jak od Ciebie ;) Miasto samo w sobie bez szału, strasznie brudne ( w porównaniu z Poznaniem). Ale Manu z Elektrownią im się udała :D
kedi
kedi
  28 Iunie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja bym mogła jechać do Łodzi tylko ja tam nigdy nie byłam ... O_o

zaproponowałabym Lublin ale skoro chcesz na zakupy to odradzam :mrgreen: a Łódź specyficzne miasto, albo sie je kocha albo nienawidzi.
styka51
styka51
  28 Iunie 2012
kedi
kedi: kup nowe zasłony, narzutę na łóżko, dywaniki, postaw jakieś kwiatki, takie rzeczy są tańsze a nadają charakteru:)

Kwiatków nie mam w ogóle, dywanika też nie, zasłony niedawno kupowałam. Musze pomyśleć...w ogóle podoba mi się coś takiego :

i na parapecie wieczorkiem :w00t:
kedi
kedi
  28 Iunie 2012
styka51
styka51: Kwiatków nie mam w ogóle, dywanika też nie, zasłony niedawno kupowałam. Musze pomyśleć...w ogóle podoba mi się coś takiego :

bez kitu, całkiem dobre. i niedrogie :tak:
Paulinessa
Paulinessa
  28 Iunie 2012
kedi
kedi: a kto się kłóci zarzuć lepiej jakiś ciekawy temat a nie marudzisz po sesji juz?

No właśnie nie, w sobote mam ostatni egzamin z filozofii. :and: dni zajęte, uczę się nocami, zdechnęęęę... :(
moonlight30
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 22
moonlight30
  28 Iunie 2012
styka51
styka51:

Fajne to, podoba mi się, ja zamierzam porobić jak moja kumpela, jak masz te wazoniki różne szklane , niedrogie, o przeróżnych kształtach kuli, czy prostokątne, to wziąć to obkleić czarną koronką, swietnie to wyglada też.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.