agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Iunie 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
Paulinessa
Paulinessa
  28 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: podziwiam cię, że chcesz iść w pedagogikę. ja bym nie mogła, dla mnie byłaby to strata czasu, szczególnie, że też nie lubię dzieci i wiem, że nie byłabym 'z powołania'.

Nie będzie to strata czasu, bo będę to ciągnąć albo z magisterką albo z innym kierunkiem jeszcze. Wolę się ubezpieczyć na przyszłość :)
Paulinessa
Paulinessa
  28 Martie 2013
Ostatnio edytowany: 1 Ianuarie 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: chyba największe zapotrzebowanie jest teraz na tłumaczy

Marzy mi się zawód tłumacza przysięgłego,,

Konto usunięte
Konto usunięte: też nie lubię dzieci

Ważne żebyś lubiła swoje małe Lwiątko a reszta to tam wiesz, olać :Zakochany:
agoosiaaa
agoosiaaa
  28 Martie 2013

Zamowilam sobie

mmaryja
mmaryja
  28 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Marzy mi się zawód tłumacza przysięgłego

właśnie moja koleżanka się zdecydowała na taką specjalizację, ale mówi, że to ciężka sprawa
Konto usunięte
Konto usunięte: Ważne żebyś lubiła swoje małe Lwiątko a reszta to tam wiesz, olać

moje Lwiątko już kocham całym sercem:zakochany:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  28 Martie 2013

Agoosia, zajebiste są te szminki! Nawilżają, daja aksamitne uczucie na ustach i są trwałe. Mówi to pożeraczka szminek xD

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  28 Martie 2013

Podkład z rimmela, peeling enzymatyczny i maseczkę nawilżającą.

agoosiaaa
agoosiaaa
  28 Martie 2013
massacre
massacre: Agoosia, zajebiste są te szminki! Nawilżają, daja aksamitne uczucie na ustach i są trwałe. Mówi to pożeraczka szminek xD

wlasnie czailam sie na nia juz troche i jak ostatnio dostalam kod na 15% off wszystkiego na feelunique to chec mnie w koncu przemogla xD
Mam nadzieje ze faktycznie jest tak fajna, jak mowisz xD
massacre
massacre
  28 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Raczej dziwne podejście, żeby oceniać po wyglądzie mój charakter.

Wrecz przeciwnie. Wyglad moze odzwierciedlac pewne cechy charakteru, a to dlatego, ze ludzie czesto dopasowuja swoj wyglad zewnetrzny do swojego charakteru, zainteresowan. Wystarczy byc dobrym obserwatorem by dostrzec pewne czesto pojawiajace sie tendencje. Obraz czlowieka i to jak go odczuwamy porownywany jest do archetypow w naszej podswiadomosci i zapamietanych wzorcow z naszego doswiadczenia. To te skojarzenia sprawiaja, ze czlowiek widziany jest jako dobry lub zly, jako posiadajacy jakas wyrazista ceche charakteru, jako sypatyczny lub nie, jako podobajacy sie lub nie.
Oczywiscie mozna sie pomylic, dlatego zaznaczylam, ze trzeba byc dobrym obserwatorem. Czesto tez charakter moze zostac zafalszowany wygladem. Nawet patrzac na ubranie, kto je wybiera? Czlowiek je noszacy, tak?
Oczywiscie do tej pory nasz mozg jest chyba najwieksza zagadka dla naukowcow i lekarzy, jednak wielu psychologow glowi sie nad tym jakie powiazanie ma fizycznosc z psychika.
Wiec w tej kwestii mam zupelnie odmienne zdanie. Nie uwazam aby wyglad nie mial znaczenia i aby nie mozna bylo ocenic ksiazki po okladce. Nie calkowicie, ale duzo mozna o niej powiedziec. Budowa ciala, rysy twarzy i ubior wiele mowia o nas samych, czy chcemy tego czy nie :)
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiem, że nie miałaś nic złego za myśli, ale strasznie mnie to drażni. :)

Potulnosc nie musi oznaczac osoby niestanowczej i niezdecydowanej ;) Mialam raczej na mysli osobe spokojna, potrafiaca isc na kompromis.
Dosc dlugo pracowalam zajmujac sie zarzadzaniem zasobami ludzkimi, wiec to nie zadne voo doo czy lekcje od wrozki Kasandry. Podczas procesu rekrutacji mialam czesto nie wiecej niz 15 minut na poznanie kandydata o prace i probe synchronizacji jego osobowosci do osobowosci potencjalnego przelozonego. To bardzo krotki czas, a CV w takich przypadkach to tylko papier, a papier przyjmie wszystko ;)
Nie do konca rozumiem rozdraznienie w tym temacie, chyba kazdy z nas powinien do tego przywyknac i moze wlozyc troche wiecej pracy w to jak wyglada, by jego wyglad wspolpracowal z charaterem i by nie byl mylnie odbierany. Na samym koncu dodam, ze wlasnie w tym celu pracujemy nad wlasnym wizerunkiem.
Mam w tej kwestii zdecydowanie inne podejscie, pewnie przez nature pracy :)
Konto usunięte
Konto usunięte: jak ostatnio dostalam kod na 15% off wszystkiego na feelunique to chec mnie w koncu przemogla

ja ciagle dostaje maila z feelunique na 10 albo 20% off plus 7 days trial na Dior Capture Total na zamowienia powyzej £40, ale ostatnio mi uje nie przyslali :and:
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam nadzieje ze faktycznie jest tak fajna, jak mowisz xD

Oprocz YSL moja ulubiona :tak:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  28 Martie 2013

P.S. A skad wiedzialas, ze nie mam niczego zlego na mysli? :pavarotti:

Paulinessa
Paulinessa
  28 Martie 2013
massacre
massacre: P.S. A skad wiedzialas, ze nie mam niczego zlego na mysli?

Bo tak doceniam swoją własną aparycję :pavarotti: :D
a tak serio, po prostu nie odniosłam tego jako jakiś przytyk :D

Co do ubioru się zgodzę :tak: co do rysów twarzy już mniej :)

massacre
massacre: Mialam raczej na mysli osobe spokojna, potrafiaca isc na kompromis.

Chwilami bardzo chciałabym mieć własnie taki charakter, lżej byłoby mi żyć :)
styka51
styka51
  28 Martie 2013
massacre
massacre: Wyglad moze odzwierciedlac pewne cechy charakteru, a to dlatego, ze ludzie czesto dopasowuja swoj wyglad zewnetrzny do swojego charakteru, zainteresowan.

Chciałabym w takim razie wiedzieć co sądzisz o mnie? :pavarotti:
massacre
massacre
  28 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: a tak serio, po prostu nie odniosłam tego jako jakiś przytyk :D

Bardzo mnie to cieszy. Za duzo na forumie ludzi, ktorzy niemal kazde slowo potraktuja wlasnie jako przytyk. Ale masz racje, nie mialam najmniejszego zamiaru :D
Konto usunięte
Konto usunięte: co do rysów twarzy już mniej

Tak, rysy twarzy z tego wszystkiego maja najmniejsze znaczenie.
Konto usunięte
Konto usunięte: Chwilami bardzo chciałabym mieć własnie taki charakter, lżej byłoby mi żyć

Jestes uparciuchem? d83dde31 Swietnie sie tu z tym kamuflujesz w takim razie :Ziober2:
I jestes przeciwienstwem spokojnosci?

Paulinessa
Paulinessa
  28 Martie 2013
massacre
massacre: Jestes uparciuchem? Swietnie sie tu z tym kamuflujesz w takim razie I jestes przeciwienstwem spokojnosci?

Tak, jestem wyjątkowo impulsywna i porywcza. I generalnie, nie jestem nawet miła dla ogółu. Powiedziałabym bardziej, że jest to.. chłodna uprzejmość?
A czy się kamufluje? Na forum muszę sie zachowywać jak przystało na moda, zresztą nic mi nie przyniosą kłótnie itp na necie :)

massacre
massacre: Bardzo mnie to cieszy. Za duzo na forumie ludzi, ktorzy niemal kazde slowo potraktuja wlasnie jako przytyk. Ale masz racje, nie mialam najmniejszego zamiaru :D

No wiesz, nawet jeśli gdzieś jest przytyk, to jeśli jesteś szczera to też nie ma powodu to obrażania się. Ale wiem o czym mówisz ;)
massacre
massacre
  28 Martie 2013
styka51
styka51: Chciałabym w takim razie wiedzieć co sądzisz o mnie?

I moze zaraz kolejka sie zrobi, co massacre mysli o dupeczkach z MiU? :Rotfl:
Juz wystarczajaco mi sie oberwalo za porownanie figury i twarzy Prinza do tamtego bloggera, mam dosc!
Poza tym Styczka znam Cie juz troche, wiec co ja moge powiedziec... Napisz do Bravo :jezyk2:
P.S. Ubierasz sie jak przedszkolanka. W stonowanych kolorach i bezpiecznym dla dzieci obuwiu. Seksowna wolisz byc po 22:00 tylko dla swojego faceta pokazujac przy tym Twoja przynaleznosc do niego i jego wylacznosc na Ciebie. Sugeruje to, ze jestes osoba lojalna, profesjonalna i oddana temu czym sie zajmujesz xD
Dosyc porad rodem z Bravo :rotfl:

massacre
massacre
  28 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: zresztą nic mi nie przyniosą kłótnie itp na necie :)

sugerujesz, ze poza netem jestes klotliwa? A w realu klotnie cos daja? ;)
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak, jestem wyjątkowo impulsywna i porywcza. I generalnie, nie jestem nawet miła dla ogółu. Powiedziałabym bardziej, że jest to.. chłodna uprzejmość?

Czyli chlodna uprzejmoscia kamuflujesz swoj temperament? Wracajac do tego, co pisalam wyzej, czesto ludzie falszuja wygladem swoje cechy charakteru :pavarotti:
Ja z kolei jestem bardzo malo emocjonalna. Moj sie smieje, ze mojim jedynym widocznym uczuciem jest litosc :rotfl:
Ludzie z kolei mis-interpretuja (pol-english :rotfl:) moja szczerosc i prostolinijnosc, i utozsamiaja ja z emocjonalnoscia.