agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Iunie 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  28 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: jeśli jesteś szczera to też nie ma powodu to obrażania się

jest... gdy ktos na przyklad stwierdzi, ze Twoja uroda jest groteskowa, a Ty musisz szukac w slowniku co to znaczy, zeby pozniej moc sie obrazic :Crylol:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  28 Martie 2013

*moim nie mojim :zonk: wracam na lekcje polskiego

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Paulinessa
Paulinessa
  28 Martie 2013
Ostatnio edytowany: 1 Ianuarie 1970
massacre
massacre: sugerujesz, ze poza netem jestes klotliwa? A w realu klotnie cos daja? ;)

Oprócz tego, że doprowadzę się do jeszcze większej frustracji, gniewu, płaczu i nerwicy to w zasadzie nie :rotfl: ale mam okazję wyszczekać komuś bez ogródek wszystko co myślę o nim lub danej sytuacji.

massacre
massacre: Czyli chlodna uprzejmoscia kamuflujesz swoj temperament? Wracajac do tego, co pisalam wyzej, czesto ludzie falszuja wygladem swoje cechy charakteru

Masz troche racji. Ostatnio poznałam pewnego chłopaka, który powiedział mi później, że gdy znaliśmy się tylko z widzenia, spodziewał się że jestem spokojniejsza i na pewno nie bezczelna. Dlatego nie lubię słów "Twój wygląd wskazuje że jesteś.. itp" Bo tak samo jak i mój wyglad nie wskazuje mojego charakteru, tak i na pierwszy rzut oka można powiedzieć, że jestem fanką Taylor Switf, a nie Avenged Sevenfold :D

Co do tego kamuflażu, są sytuacje że muszę być miła. W pracy, szczególnie że pracowałam też np w urzędzie, na uczelni wobec mojego pomylonego promotora itd. Ale nienawidzę włażenia komuś w tyłek, przesłodzonej uprzejmości, fałszywego uśmiechu od ucha do ucha i ciągłego potakiwania komuś.

massacre
massacre: mis-interpretuja (pol-english

:rotfl: fajne to :D

massacre
massacre: Ja z kolei jestem bardzo malo emocjonalna. Moj sie smieje, ze mojim jedynym widocznym uczuciem jest litosc Ludzie z kolei mis-interpretuja (pol-english ) moja szczerosc i prostolinijnosc, i utozsamiaja ja z emocjonalnoscia.

Bo właśnie byłam pewna (o ile można mieć pewnośc skoro nasza znajomośc jest tylko forumowa), że jesteś emocjonalna!
Paulinessa
Paulinessa
  28 Martie 2013
massacre
massacre: jest... gdy ktos na przyklad stwierdzi, ze Twoja uroda jest groteskowa, a Ty musisz szukac w slowniku co to znaczy, zeby pozniej moc sie obrazic

:Crylol:

uduszę się ze śmiechu zaraz :crylol:
styka51
styka51
  28 Martie 2013
massacre
massacre: Dosyc porad rodem z Bravo

massacre
massacre: . Seksowna

Jak dawno nic w tym kierunku nie zrobiłam :and:
Dziękuję za analizę;p

massacre
massacre: Juz wystarczajaco mi sie oberwalo za porownanie figury i twarzy Prinza do tamtego bloggera, mam dosc!

Ja tam biorę wsio na klatę;p
massacre
massacre
  28 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Oprócz tego, że doprowadzę się do jeszcze większej frustracji, gniewu, płaczu i nerwicy

wskazuje na wrazliwosc. ha! czyli mialam racje

Konto usunięte
Konto usunięte: ale mam okazję wyszczekać komuś bez ogródek wszystko co myślę o nim lub danej sytuacji

A no widzisz, ja z kolei nie czekam na okazje, ale moje "szczekanie" jest wyzute z emocji.
Konto usunięte
Konto usunięte: na pierwszy rzut oka można powiedzieć, że jestem fanką Taylor Switf

:rotfl:
Drobne blondynki zawsze sa utozsamiane ze "slodkimi" cechami charakteru, ale o archetypach pisalam wyzej.

Poza tym z osobistych doswiadczen, nigdy nie pracowalam z blondynkami, kiedys jedyna moja przelozona ktora nie byla blondynka, byla ruda. W city w ogole jakos tak malo blondynek pracuje :Woot: dopiero sobie zdalam z tego sprawe xD
Konto usunięte
Konto usunięte: Co do tego kamuflażu, są sytuacje że muszę być miła. W pracy, szczególnie że pracowałam też np w urzędzie, na uczelni wobec mojego pomylonego promotora itd

Oczywiscie, ze musimy przyjac pewne szablony zachowan i czesto ubioru (dress code) z perspektywy na srodowisko w ktorym sie znajdujemy, miejsce gdzie pracujemy.
Konto usunięte
Konto usunięte: ajne to

a no, mam mnostwo takich mutacji lingwistycznych. Dlatego zostawilam sobie fotke jako jedyne polskie miejsce do komunikacji (poza rodzina), zeby moj jezyk nie ulegl calkowitej transformacji. Zwlaszcza, ze im dluzej poza krajem, tym wiecej angielskich slow mi pasuje do wyrazenia swoich mysli
Nie chce miec tak jak moj syn "I wanna stay in majteczky only and watch telly all day long" :rotfl:
Konto usunięte
Konto usunięte: że jesteś emocjonalna

a w pracy nazywaja mnie "ice ice baby" :mrgreen:
Jestem otwarta, nie emocjonalna, co znaczy, ze potrafie rozmawiac o emocjach zachowujac przy tym zimna krew. Chyba tak bym to okreslila :)

mirra20
mirra20
  28 Martie 2013

butelkę wódki, bo spie... dzisiaj rozmowę o pracę, ale co tam show must go onXD

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  28 Martie 2013

kilka ramek na zdjęcia, opakowanie podgrzewaczy, różową bokserkę

Konto usunięte
Konto usunięte: bo spie... dzisiaj rozmowę o pracę

kurde, z kim bym ostatnio nie gadała to każdy albo pracy nie może znaleźć albo coś zwalił na rozmowie :ninja:. A byłam wczoraj u koleżanki, której matka w ciągu ostatnich trzech lat już może z pięć razy zmieniała pracę i jej to przychodzi tak o, grrr. Najpierw salon plusa, po ciąży ją wywalili, później play i też ją zwolnili, już myślała o własnym biznesie a tu nagle otworzyli wenezie i unisono razem i załapała się na kierownicze stanowisko, przez wredne przyjaciółki została zwolniona i teraz szkoli się na kierownika natury, po prostu zajebiście niektórym ludziom się w życiu układa..
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Paulinessa
Paulinessa
  28 Martie 2013
massacre
massacre: Jestem otwarta, nie emocjonalna, co znaczy, ze potrafie rozmawiac o emocjach zachowujac przy tym zimna krew. Chyba tak bym to okreslila :

Hm, całkiem trafne określenie :)

massacre
massacre: Oczywiscie, ze musimy przyjac pewne szablony zachowan i czesto ubioru (dress code) z perspektywy na srodowisko w ktorym sie znajdujemy, miejsce gdzie pracujemy.

i w takich sytuacjach włącza się moja chłodna uprzejmość :zakochany: :D

massacre
massacre: wskazuje na wrazliwosc. ha! czyli mialam racje

:crylol: no w sumie, coś w tym musi być. :)
mirra20
mirra20
  28 Martie 2013
Sylvinka
Sylvinka: kurde, z kim bym ostatnio nie gadała to każdy albo pracy nie może znaleźć albo coś zwalił na rozmowie . A byłam wczoraj u koleżanki, której matka w ciągu ostatnich trzech lat już może z pięć razy zmieniała pracę i jej to przychodzi tak o, grrr. Najpierw salon plusa, po ciąży ją wywalili, później play i też ją zwolnili, już myślała o własnym biznesie a tu nagle otworzyli wenezie i unisono razem i załapała się na kierownicze stanowisko, przez wredne przyjaciółki została zwolniona i teraz szkoli się na kierownika natury, po prostu zajebiście niektórym ludziom się w życiu układa..

nie no nie narzekam, coś się znajdzie, ale gość na rozmowie ewidentnie chciał mnie z równowagi wyprowadzić (wiem, że mają też takie metody) i jeszcze stwierdzał, że mówiłam coś czego tak naprawdę nie mówiłam- ogólnie prawie się z nim tam pokłóciłam, ale swoje powiedziałam, tak czy siak mam wrażenie, że byłam trochę za ostra, ale kij nie będzie mi nikt wciskał kitów- z trudem jednak wyszło na moje:D
pijana
pijana
  29 Martie 2013

Paulinessa ban za offtopic XD

A kupiłam sobie bluzę Reporter za 19 zł z przesyłką w outlecie internetowym i przyszedł mi zestaw kosmetyków Phenome, nie wiem czy się śmiać czy płakać :] 3 kosmetyki po 50 ml (szampon, coś do mycia twarzy i męski balsam po goleniu) 15 ml kremu do rąk i kosmetyczka. Z jednej strony za darmo, więc nie powinnam narzekać, ale te pojemności... No słabo wg mnie.

massacre
massacre
  29 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Paulinessa ban za offtopic XD

chcialam juz jej to wczoraj zasugerowac, ale balam sie, ze sama dostane :Crylol:

Paulinessa
Paulinessa
  29 Martie 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Paulinessa ban za offtopic XD

massacre
massacre: chcialam juz jej to wczoraj zasugerowac, ale balam sie, ze sama dostane

Taki ruch na forum, że dobrze, że na modzie się już gdziekolwiek nabija :rotfl:

Bo dobra, moja wina, zaraz się zbanuję xD
Paulinessa
Paulinessa
  29 Martie 2013

sh, 2 zł, podobają mi się rękawy xD

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  29 Martie 2013

lawendowa koszule debenhamsa sorry za ujowa jakosc xd

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.