malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
kedi
kedi
  17 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ugotowałam zupę chrzanową wczoraj wieczorem i w tej chwili właśnie dopijam ostatni kubek

jak ją robisz? kocham chrzan i uwielbiam zupy, musi być niezła.
mmaryja
mmaryja
  17 Iulie 2012
Prinz
Prinz: mialem juz nic nie kupowac, nie wiem jak ja to wszystko spakuję i dojade na lazurowe

kup jedną na spróbowanie, bo zdania na jej temat są bardzo podzielone.

kedi
kedi: jak ją robisz? kocham chrzan i uwielbiam zupy, musi być niezła.

najprostsza zupa na świecie;)
podsmażam trochę cebuli na patelni, kroję ziemniaki w kostkę, rzucam na gotującą wodę, dodaję zeszkloną cebulę i dodaję eko rosołek warzywny(najlepszy podobno wołowy). do miseczki wlewam jogurt sojowy/śmietanę ryżową, ale w wersji normalnej najlepszy będzie jogurt grecki i mieszam ze słoiczkiem chrzanu, dodaję pieprzu i szczypte soli. zestawiam z gazu zupę, dodaję chrzań i mieszam. najczęściej ją też wtedy odrobinę blenduję bo lubię ją pić z kubka, ale nie robię też zupełnego kremu.
chrzan - dodaję śmietankowy, wtedy zupa jest bardziej delikatna. jak mam ochotę na ostrzejszy to zwykły i do tego trę trochę korzenia chrzanu.
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  17 Iulie 2012

mmaryjka kupuje chrzan od chanel, nalewa do złotego garnka wodę evian i łyżką z białego złota od givenchy miesza ;)
prawda maryjo?:D

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Babsy
Babsy
  17 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to nie duzo moja mama przytyla chyba z 49 jak sie nie myle ^^ pewnie po ciazy szybko zrzucisz :)

:wtf: ile?? 14 to ja mialam nadzieje przytyc do konca ciazy- prawidlowo wlasnie kilkanascie kg powinno sie przytyc, a 8kg podobno przynajmniej.
mam nadzieje, w czerwcu weselicho :swir:
sylwik
sylwik
  17 Iulie 2012

miala ktoras?
zachcialo mi sie kremu koloryzujacego na lato...
...albo mozecie polecic jakis fajny?
sylwik
sylwik
  17 Iulie 2012
Babsy
Babsy: prawidlowo wlasnie kilkanascie kg powinno sie przytyc, a 8kg podobno przynajmniej.

a noworodek+wody+lozysko to ile? z 8 wlasnie? :)
madzia2143
madzia2143
  17 Iulie 2012
Babsy
Babsy: ile?? 14 to ja mialam nadzieje przytyc do konca ciazy- prawidlowo wlasnie kilkanascie kg powinno sie przytyc, a 8kg podobno przynajmniej. mam nadzieje, w czerwcu weselicho

ok 12-15kg wynosi prawidłowy przyrost masy ciała kobiety w ciąży. ;)
Babsy
Babsy
  17 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a noworodek+wody+lozysko to ile? z 8 wlasnie? :)

cos takiego, do 10 podobniez po porodzie moze spasc :woot: ale pewnie lepiej wiedza Madzia i Maryjka:D
Konto usunięte
Konto usunięte: ok 12-15kg wynosi prawidłowy przyrost masy ciała kobiety w ciąży. ;)

no wlacha :and:
SoDope
SoDope
  17 Iulie 2012

znowu byłam na kebabie ... tym razem było pół na pół ...

Paulinessa
Paulinessa
  17 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: znowu byłam na kebabie ... tym razem było pół na pół ...

ja bylam w niedziele. rzadko chodze, nie przepadam za takowym żarciem.
SoDope
SoDope
  17 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja bylam w niedziele. rzadko chodze, nie przepadam za takowym żarciem.

powiem Ci, że byłam w tamtym tygodniu .. i dzisiaj, dodatkowo w różnych miejscach ... wiec nie mam już gdzie iść wiec nie pójde po raz kolejny.
kedi
kedi
  17 Iulie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: najprostsza zupa na świecie;) podsmażam trochę cebuli na patelni, kroję ziemniaki w kostkę, rzucam na gotującą wodę, dodaję zeszkloną cebulę i dodaję eko rosołek warzywny(najlepszy podobno wołowy). do miseczki wlewam jogurt sojowy/śmietanę ryżową, ale w wersji normalnej najlepszy będzie jogurt grecki i mieszam ze słoiczkiem chrzanu, dodaję pieprzu i szczypte soli. zestawiam z gazu zupę, dodaję chrzań i mieszam. najczęściej ją też wtedy odrobinę blenduję bo lubię ją pić z kubka, ale nie robię też zupełnego kremu. chrzan - dodaję śmietankowy, wtedy zupa jest bardziej delikatna. jak mam ochotę na ostrzejszy to zwykły i do tego trę trochę korzenia chrzanu.

rzeczywiście mega prosta, muszę ja zrobic!
kedi
kedi
  17 Iulie 2012

nie wiem czy widzieliście, ale wklejam ku przestrodze:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xeBPv4nuws4
właśnie dlatego nie jadam w takich miejscach.

pijana
pijana
  17 Iulie 2012
kedi
kedi: 5 minut temuCytuj fragment | Cytuj całośćnie wiem czy widzieliście, ale wklejam ku przestrodze: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xeBPv4nuws4 właśnie dlatego nie jadam w takich miejscach.

Widziałam, dlatego nawet nad morzem i tak codziennie chodziłam do Sphinxa, ewentualnie jakiejś jednej upatrzonej knajpy, nie najtańszej i nie będącej smażalnią ryb. Wolę żreć codziennie to samo niż się narażać :ninja: Ale nad polskie morze i tak już nie jeżdżę, syf, malaria, brzydka pogoda i wysokie ceny.
SoDope
SoDope
  17 Iulie 2012

Ależ dziękuje:D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.