malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: raczej nie. ogólnie mianem bezpłodnej najczęściej określa się osoby które nie posiadają jakiegoś elementu w układzie rozrodczym lub takie u których układ nie wykazuje żadnej pracy, choć mimo wszystko takim osobom zawsze pozostawia się nadzieję

Wiadomo, troszke kiepsko byłoby odebrać ją do końca.

Konto usunięte
Konto usunięte: teraz tarczyca sieje żniwo u kobiet w każdym wieku. warto to zbadać.

Podbijam, sama mam 21 lat i muszę biegać co 3 miesiące do endokrynologa. Upierdliwa sprawa z tą tarczycą :nie:
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
styka51
styka51: U mnie na roku, dziewczyny młode, po 25 lat najstarsza.... a pełno ma problemy z tarczycą I non stop po endokrynologach latają.

W ogóle masakra :ninja: ja mam koleżankę jedną 17 lat, która ma guza tarczycy i na biopsje musi jeździć i inne badania co jakiś czas.
styka51
styka51
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: masz naturalne?

Nie.

:ninja:
RobertoSolozabal
RobertoSolozabal
  17 Septembrie 2012

TylkoMnieOlej-pracuje nad tym,moze w koncu przekrocze te magiczne 3 cm hehehehe

TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: TylkoMnieOlej-pracuje nad tym,moze w koncu przekrocze te magiczne 3 cm hehehehe

wątpie :tak:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: teraz tarczyca sieje żniwo u kobiet w każdym wieku. warto to zbadać. tak samo np. czy nie masz cukrzycy - proste, szybko i już masz jedną przyczynę wykreśloną

dzieki, tak zrobie :)
Konto usunięte
Konto usunięte: ten kot jest fenomenalny

dzieki :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

RobertoSolozabal
RobertoSolozabal
  17 Septembrie 2012

Probowalem rozciagac pena o drzewo napodworzu,ale niestety weszlo mi tylko w brzuch i teraz mam -0,5 cm hehehe

styka51
styka51
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: W ogóle masakra ja mam koleżankę jedną 17 lat, która ma guza tarczycy i na biopsje musi jeździć i inne badania co jakiś czas.

Moja babcia stwierdziła, że to przez Czarnobyl :ninja:
Bo jak tak pomyślę, to znam mniej kobiet w wieku 3+, które mają problemy z tarczycą, niż tych 30-.
TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Probowalem rozciagac pena o drzewo napodworzu,ale niestety weszlo mi tylko w brzuch i teraz mam -0,5 cm hehehe

wzruszające..
RobertoSolozabal
RobertoSolozabal
  17 Septembrie 2012

Ale mam w zanadrzu moj dynamiczny jak Babangida jezor,ktory niestety zaczal pokrywac sie jakims bialym nalotem.Ktoras chce sprobowac sil mojego dżęzora?

massacre
massacre
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Podbijam, sama mam 21 lat i muszę biegać co 3 miesiące do endokrynologa. Upierdliwa sprawa z tą tarczycą

moja kuzynka ma tarczyce i jest faszerowana takimi silnymi kormonami, ze tez "nie moze" miec dzieci, a nawet jakby sie zdecydowala to jest wysokie prawdopodobienstwo uposledzenia plodu - tak wiec, zrezygnowala z dzieci totalnie :(

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
styka51
styka51: Moja babcia stwierdziła, że to przez Czarnobyl Bo jak tak pomyślę, to znam mniej kobiet w wieku 3+, które mają problemy z tarczycą, niż tych 30-.

Czytałam kiedyś na ten temat i w sumie się może być true, większość tych starszych osób też zaczęła mieć problemy z tarczycą po czarnobylu. Moja babcia np, całe życie zdrowa była, a po czarnobylu oczywiście guza ma i niedoczynność. :ninja: a takie z tym problemy że masakra, przez tarczyce życie może zatrzymać się miejscu na jakiś czas, ja ze studiów zrezygnowałam, bo przez 2 tygodnie tak się źle czułam że tylko w domu leżałam.
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
massacre
massacre: moja kuzynka ma tarczyce i jest faszerowana takimi silnymi kormonami, ze tez "nie moze" miec dzieci, a nawet jakby sie zdecydowala to jest wysokie prawdopodobienstwo uposledzenia plodu - tak wiec, zrezygnowala z dzieci totalnie :(

Oj smutne. Ja na szczęście dużej dawki hormonów nie mam, ale musze je brać, bo strasznie podatna na zmiany jestem. Przez jakiś czas miałam tak, że prawie mdlałam, bo tak mi sie głowie kręciło i słabo się robiło.
massacre
massacre
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Oj smutne. Ja na szczęście dużej dawki hormonów nie mam, ale musze je brać, bo strasznie podatna na zmiany jestem. Przez jakiś czas miałam tak, że prawie mdlałam, bo tak mi sie głowie kręciło i słabo się robiło.

:(
dokladnie historii choroby mojej kuzynki nie znam, ale wiem, ze te silne hormony dostaje troche przez zaniedbanie, bo poki tarczyca jeszcze nie byla tak rozwinieta, mogla miec jakis zabieg... ale sie bala.... gowniara byla i takie podejscie do zycia. Teraz ma 34 lata, od 9 lat mezatka i takie maja puste zycie...

styka51
styka51
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Czytałam kiedyś na ten temat i w sumie się może być true, większość tych starszych osób też zaczęła mieć problemy z tarczycą po czarnobylu. Moja babcia np, całe życie zdrowa była, a po czarnobylu oczywiście guza ma i niedoczynność. a takie z tym problemy że masakra, przez tarczyce życie może zatrzymać się miejscu na jakiś czas, ja ze studiów zrezygnowałam, bo przez 2 tygodnie tak się źle czułam że tylko w domu leżałam.

Ja w to nie wnikałam za bardzo. Ale babcia na pewno tak, bo tarczyce miała wycinaną i teraz non stop na tabletkach jest...
Kurde, to faktycznie miałaś nieciekawie.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.