malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: uuuu... no to moze cos w tym jest?:D albo bedzie 'metro' :D

sama z niego robie zadbanego mlodego mezczyzne. Poleruje mu paznokcie na przyklad xD Potrafie go przebierac 5 razy dziennie... po prostu mam taka manie, ze nie lubie u dzieci ani smarkow, ani brudu za paznokciami ani brudnych ubran.

Konto usunięte
Konto usunięte: a już się na coś zdecydowaliście?

Jeszcze nie, znakomita sluzba zdrowia powiedziala, ze 12 miesiecy to jeszcze za malo i ze mamy sprobowac jeszcze z 3-4 miesiace na testach owulacyjnych... Gdyby mogli, pewnie daliby paracetamol do tego xD
Poki co, jeszcze czekamy :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: To czemu BEZ leczenia? Na coś się możesz zdecydować?

bo nieplodnosc to choroba, z tego co wiem. To trzeba sie maryjki zapytac :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Bardzo często osoby, które chcą i mają na to środki nie mogą tego mieć, a osoby przypadkowe za przeproszeniem mnożą się jak króliki

tak, z tego juz tez sie smialam, ze moze powinnam sie upic i pojsc na impreze, to moze wtedy od razu zajde xD

asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
massacre
massacre: bo nieplodnosc to choroba, z tego co wiem. To trzeba sie maryjki zapytac :)

Już się pogubiłam :ninja:
TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: TylkoMnieOlej mam pytanie czy naturalne?

ale co naturalne? bo nie rozumiem?
mmaryja
mmaryja
  17 Septembrie 2012
massacre
massacre: Gdyby mogli, pewnie daliby paracetamol do tego

a zlecili chociaż badania? czy to nie tarczyca/nadnercza?
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
massacre
massacre: tak, z tego juz tez sie smialam, ze moze powinnam sie upic i pojsc na impreze, to moze wtedy od razu zajde xD

Tak jak ta moja znajoma :rotfl: straciła dziewictwo na imprezce i od razu zaszła. (*)
massacre
massacre
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to jest właśnie jedna z metod zachodzenia w ciążę przy niepłodności

za drugim razem jednak nie wyszlo :)

TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  17 Septembrie 2012
massacre
massacre: ...

Aha rozumiem. Nie wiedziałam, że tak to jest. Może za bardzo chcecie?
mmaryja
mmaryja
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Już się pogubiłam

bo bezpłodność i niepłodność to nie to samo.
bezpłodna osoba nie ma żadnej szansy na zajście w ciążę, niepłodna ma.
mmaryja
mmaryja
  17 Septembrie 2012
massacre
massacre: za drugim razem jednak nie wyszlo

no bo to jest misz masz. tak jak wpływ hormonów na późniejszą płodność/niepłodność.
ja na razie jestem na etapie badań i o dziwo, po latach hormonów jak na razie wszystko jest w porządku.
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: bo bezpłodność i niepłodność to nie to samo. bezpłodna osoba nie ma żadnej szansy na zajście w ciążę, niepłodna ma.

Ciężki temat ogólnie, czyli bezpłodności w ogole nie da się leczyc?
EvansWise
EvansWise
  17 Septembrie 2012

TylkoMnieOlej - ponawiam pytanie mojego funfla. Masz naturalne, bo sie zastanawiamy?

TylkoMnieNieOlej
TylkoMnieNieOlej
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: TylkoMnieOlej - ponawiam pytanie mojego funfla. Masz naturalne, bo sie zastanawiamy?

kuwa ale co naturalne? włosy? tak.
massacre
massacre
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Już się pogubiłam

Maryjka, pomoz :D

bezplodnosc - trwale nie mozesz miec potomstwa
nieplodnosc - nie mozesz miec potomstwa, ale mozna to leczyc

wikipedia:
Niepłodność – stan, w którym zachodzi niemożność zajścia w ciążę pomimo rocznego współżycia seksualnego z przeciętną częstotliwością 3–4 stosunków tygodniowo, bez stosowania jakichkolwiek środków antykoncepcyjnych[1].

Wyróżnia się dwa rodzaje niepłodności[1]: sterilitas – trwałą niemożność zajścia w ciążę,infertilitas – niemożność donoszenia ciąży.

Bezpłodność
W odróżnieniu od niepłodności, bezpłodność to trwała niemożność posiadania potomstwa, np. z powodu braku jajników (u płci żeńskiej) lub jąder (u płci męskiej)[6].

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.