malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
massacre
massacre: :( dokladnie historii choroby mojej kuzynki nie znam, ale wiem, ze te silne hormony dostaje troche przez zaniedbanie, bo poki tarczyca jeszcze nie byla tak rozwinieta, mogla miec jakis zabieg... ale sie bala.... gowniara byla i takie podejscie do zycia. Teraz ma 34 lata, od 9 lat mezatka i takie maja puste zycie...

Pewnie miała jej zapalenie skoro tak. :woot: Bo tak to zazwyczaj jest jak sie zaniedba.

styka51
styka51: Ja w to nie wnikałam za bardzo. Ale babcia na pewno tak, bo tarczyce miała wycinaną i teraz non stop na tabletkach jest... Kurde, to faktycznie miałaś nieciekawie.

Mi na szczęście wycinanie nie grozi, bo tych hormonów za mało wytwarza moja tarczyca, a wycinana jest jak za dużo, czyli jak ma się nadczynność. Najgorsze, że cieżko na dobrego endokrynologa trafić :And: mi najpierw za dużo hormonów dowalili i miałam objawy i niedoczynności i nadczynności na raz, organizm wariował.
styka51
styka51
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mi na szczęście wycinanie nie grozi, bo tych hormonów za mało wytwarza moja tarczyca, a wycinana jest jak za dużo, czyli jak ma się nadczynność. Najgorsze, że cieżko na dobrego endokrynologa trafić mi najpierw za dużo hormonów dowalili i miałam objawy i niedoczynności i nadczynności na raz, organizm wariował.

Kurde masakra, współczuję, że tyle namęczyć się musiałaś.
Wiem tyle, że zanim babci wycięli tarczycę, to strasznie chuda była, wyglądała jak śmierć - dosłownie. A potem po wycięciu już ładnie wygląda, przytyło jej się, na tabletkach jest i wygląda tak jak babcia wyglądać powinna :tak:
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
styka51
styka51: Kurde masakra, współczuję, że tyle namęczyć się musiałaś. Wiem tyle, że zanim babci wycięli tarczycę, to strasznie chuda była, wyglądała jak śmierć - dosłownie. A potem po wycięciu już ładnie wygląda, przytyło jej się, na tabletkach jest i wygląda tak jak babcia wyglądać powinna

Ta moja 17-letnia kolezanka w rok schudła 27kg i teraz ma niezłą niedowage. Tak to jest z tarczycą. A dziewczyna je 3 razy więcej ode mnie i chudnie : D a ja tyje, odwrotne sytacje z tą tarczycą. Twoja babcia pewnie miała coś podobnego jak ona.
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mi najpierw za dużo hormonów dowalili i miałam objawy i niedoczynności i nadczynności na raz, organizm wariował.

no terapie substytucyjna trzeba prowadzic ostroznie, moj endokrynolog zwiekszał mi dawke lewotyroksyny bardzo delikatnie, bo tylko o 12,5mg co 2 miesiace az sie unormowało przy dawce 50mg.
styka51
styka51
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ta moja 17-letnia kolezanka w rok schudła 27kg i teraz ma niezłą niedowage. Tak to jest z tarczycą. A dziewczyna je 3 razy więcej ode mnie i chudnie : D a ja tyje, odwrotne sytacje z tą tarczycą. Twoja babcia pewnie miała coś podobnego jak ona.

Kurde brak słów. Tak to jest, jak się do lekarzy nie chodzi, albo co gorsza, jak lekarze to koniowały jakieś. Nie mogę sobie wyobrazić jak można tak szybko 27 kg stracić.
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
JestemFejkiem
JestemFejkiem: no terapie substytucyjna trzeba prowadzic ostroznie, moj endokrynolog zwiekszał mi dawke lewotyroksyny bardzo delikatnie, bo tylko o 12,5mg co 2 miesiace az sie unormowało przy dawce 50mg.

Mi też tak robili, ale później już miałam wyniki dobre, a dalej mi podnieśli dawkę. TSH miałam na poziomie 0,01 i miałam niedoczynność z ilością hormonów jaka jest przy nadczynności. A ft4 i ft3 za to miałam dalej jakie miałam czyli za niskie :lol:
asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
styka51
styka51: Kurde brak słów. Tak to jest, jak się do lekarzy nie chodzi, albo co gorsza, jak lekarze to koniowały jakieś. Nie mogę sobie wyobrazić jak można tak szybko 27 kg stracić.

Daj spokój, taka utrata wagi w ogóle jej taki uszczerbek na zdrowiu zrobiła. Cały czas problemy z przewodem pokarmowym, wrzodów dostała i kości jej się słabe zrobiły. Jeszcze ludzie widząc ją na ulicy od razu puścili w miasto plotke, że ma anoreksje :rotfl:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  17 Septembrie 2012
JestemFejkiem
JestemFejkiem: 6 miesięcy

rozbawiłeś mnie.
:D
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  17 Septembrie 2012

Babsy.. gratulacje :))

mirra20
mirra20
  17 Septembrie 2012
Babsy
Babsy:

dołączam się do gratulacji;)
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  17 Septembrie 2012
Babsy
Babsy: Juniorek już po drugiej stronie brzucha :-Dna razie dogrzewa się w inkubatorze:-D

Gratulacje! :)d83ddc76
massacre
massacre: 50 miesiecy

Jaki przystojniacha. :pavarotti:
pijana
pijana
  17 Septembrie 2012

U mnie też podejrzewali tarczycę, ale nie wychodziła ani z krwi, ani z usg, nic. Nadmiar testosteronu, jajniki na usg - piękne. Od 17-tego roku życia biorę antykoncepcję, przepisano mi ją ze względu na trądzik. Dopiero kiedy na własną rękę odstawiłam tabsy na pół roku, na usg wyszło, że w jajnikach są cysty. Lekarze IDIOCI, wiedzieli, że biorę antykoncepcję i że w razie policystycznych jajników one na usg NIE WYJDĄ podczas ich brania, ale żaden nie wpadł na to bym odstawiła piguły choć na chwilę :zonk: Zarówno ginekolodzy jak i endokrynolodzy oraz osoby obu specjalizacji naraz. KPINA.

asexualna
asexualna
  17 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie też podejrzewali tarczycę, ale nie wychodziła ani z krwi, ani z usg, nic. Nadmiar testosteronu, jajniki na usg - piękne. Od 17-tego roku życia biorę antykoncepcję, przepisano mi ją ze względu na trądzik. Dopiero kiedy na własną rękę odstawiłam tabsy na pół roku, na usg wyszło, że w jajnikach są cysty. Lekarze IDIOCI, wiedzieli, że biorę antykoncepcję i że w razie policystycznych jajników one na usg NIE WYJDĄ podczas ich brania, ale żaden nie wpadł na to bym odstawiła piguły choć na chwilę Zarówno ginekolodzy jak i endokrynolodzy oraz osoby obu specjalizacji naraz. KPINA.

Lekarze :ziober2: masakra jakaś, współczuję.
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  18 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: TSH miałam na poziomie 0,01

:wtf:
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  18 Septembrie 2012
massacre
massacre: A co tu się bać?

bo jest takie malutkie .. i mogę mu zrobić krzywde i wiesz ...

Konto usunięte
Konto usunięte: Masakra w ogóle, miałam jedną znajomą, która w ciąży była, miała 156cm wzrostu i ogólnie drobna była strasznie się męczyła, a na koniec jeszcze jej cesarke musieli zrobić, bo nie dalo rady żeby urodziła.

ej dzięki wiesz :zonk:

a ja wczoraj byłam z koleżankami na spotkaniu i wszystkie wymieniłyśmy stary tusz na miniaturke z Clinique :D jak macie gdzieś Douglasa to promocja nadal trwa :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.