malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Hoshiko
Hoshiko
  26 Septembrie 2012

a ja wyjdę z psem d83ddc36

madzia2143
madzia2143
  26 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: były tylko 2 rodzaje

ale mi chodzi o takie zwykłe paluszki, nie chlebowe :P
te są chyba głównie stworzone do przystawek tego typu co pokazałam wyżej :)
madzia2143
madzia2143
  26 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja wyjdę z psem

zjednoczę się z Tobą i pójdę zapalić razem ze swoim psem, na pewno się ucieszy :P
styka51
styka51
  26 Septembrie 2012

Trzasnęlam sobie dwa razy ten filmik i zadyszkę mam ;C
http://www.youtube.com/watch?v=DbSsaTe01io&feature=relmfu

Hoshiko
Hoshiko
  26 Septembrie 2012
styka51
styka51: Trzasnęlam sobie dwa razy ten filmik i zadyszkę mam ;C http://www.youtube.com/watch?v=DbSsaTe01io&feature=relmfu

no no nie głupie :tak:
Hoshiko
Hoshiko
  26 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: pójdę zapalić razem ze swoim psem, na pewno się ucieszy :P

mój też się cieszy jak głupie jak wychodzi na 'papierosa' ze swoim psem :rotfl: :P
Hoshiko
Hoshiko
  26 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: psem

o lol miało być panem :x
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 489
Kiniowska
  26 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: co myślicie o takiej sukience

Podoba się. :tak:
massacre
massacre: bardzo prosty przepis na dobra zupke

Ciekawy. :) Mam jakąś dyńkę na działce, właśnie miałam rozglądać się za jakimiś przepisami, może akurat ukręcę tą zupkę... o ile Mama nie zaplanowała zrobić z niej czegoś innego. :P
massacre
massacre: dodajesz jedna lyzeczke herbaciana wanilli

Kupuję całe laski wanilli i skrobię całą łyżeczkę? :ninja: Czy o co chodzi? A można to zastąpić np... cukrem wanliowym? :ninja:

Mam świeży czosnek, jogurt naturalny, pzyprawy jakieś też się znajdą.A znacie może fajny i prosty przepis na sos czosnkowy domowej roboty?
Kiniowska
Kiniowska
  26 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Mam świeży czosnek, jogurt naturalny, pzyprawy jakieś też się znajdą. A znacie może fajny i prosty przepis na sos czosnkowy domowej roboty?

Podkreślone miało być najpierw, coś mi się poprzestawiało. :zonk:

Kiniowska
Kiniowska: pzyprawy

przyprawy*
styka51
styka51
  26 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Mam świeży czosnek, jogurt naturalny, pzyprawy jakieś też się znajdą.A znacie może fajny i prosty przepis na sos czosnkowy domowej roboty?

Cały jogurt naturalny, 1 lub 2 czy tam 3 ząbki czosnku i majonez.
Czosnek zetrzeć na tarce, wrzucić do jogurtu, dodać z 2/3 łyżki majonezu i zmiksować. Zostawić na godzinkę, żeby się przegryzło i voila :D
Można dodać zielonego ogórka startego na dużych oczkach tarki - ale ja nie lubię.
Hoshiko
Hoshiko
  26 Septembrie 2012
styka51
styka51: Można dodać zielonego ogórka startego na dużych oczkach tarki - ale ja nie lubię.

mini cacyki :zabawa:
Kiniowska
Kiniowska
  26 Septembrie 2012
styka51
styka51: Cały jogurt naturalny, 1 lub 2 czy tam 3 ząbki czosnku i majonez. Czosnek zetrzeć na tarce, wrzucić do jogurtu, dodać z 2/3 łyżki majonezu i zmiksować. Zostawić na godzinkę, żeby się przegryzło i voila :D

Nie jest skomplikowany - chyba zrobię... :rotfl:

styka51
styka51: Można dodać zielonego ogórka startego na dużych oczkach tarki - ale ja nie lubię.

Znam wersję z ogórkiem - to jakieś tzatziki czy coś. :) Potrzebny mi zwykły czosnkowy sos, tradycyjny, taki jak dodają np do pizzy - potrzebny mi do sałatki. :P
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  26 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Mam świeży czosnek, jogurt naturalny, pzyprawy jakieś też się znajdą.A znacie może fajny i prosty przepis na sos czosnkowy domowej roboty?

1/2 łyżeczki natki pietruszki suszonej
1/2 łyżeczki koperku też moze być suszony
troszkę soli
4 łyżeczki cukru
3 łyżeczki soli czosnkowej
czosnek świeży
0,2 wody
majonez
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
styka51
styka51
  26 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Nie jest skomplikowany - chyba zrobię...

Jak dla mnie najlepszy. Taki idealnie czosnkowy ^^
Kiniowska
Kiniowska
  26 Septembrie 2012
Sylvinka
Sylvinka: 1/2 łyżeczki natki pietruszki suszonej 1/2 łyżeczki koperku też moze być suszony troszkę soli 4 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli czosnkowej czosnek świeży 0,2 wody majonez

Już zrobiłam taki, jak podała Styka51. :) Ale dzięki za przepis, kiedyś wykorzystam, bo sałatka omnomnom. :zakochany: Ugotowane w wodzie z odrobiną soli, ostudzone brokuły, na to ser feta w kostkę i sos czosnkowy. :zakochany: A taką miałam awersję do fety... :D Najlepsze jest, że jutro mam lekcje, a w tym sosie był świeży czosnek, także ten... :rotfl:

styka51
styka51: Jak dla mnie najlepszy. Taki idealnie czosnkowy ^^

Nie czekałam aż się przegryzie, od razu jadłam z w/w sałatką. :D Dodałam jeszcze ziół prowansalskich, fajny aromat zrobiły. Biedne dzieciaki jutro, jak nie wywietrzeję, oj biedne... :rotfl: Słyszałam, że żucie świeżej natki pietruszki pomaga - chyba pójdę po ciemku do ogródka, może mnie nic nie zje po drodze... :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.