Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1492 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Baby za kierownicą...
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Przypomniałam sobie jakby jeszcze komuś było przydatne - na cieknący katar zajada się mandarynki, dobre mandarynki mają pachnącą skórkę i tylko te się wybiera.
Polecam, Magda Gessler.
no offence, ale mialem przygode godzine temu z jakas panienka i pekla mi guma. ona rocznie przerabia z 2000 klientow. Mam sie obawiac? Bo jechalem rowno.
Dzięki , dzięki ;) "przepis" prosty jak budowa cepa ;) a fetę uwielbiam, czasem wsuwam bez niczego.
odpisuje tutaj, zeby nie bylo nabijania w temacie o wlosach, bo Paulinessa sie wpieni :D
nie denerwuj mnie nawet... zwlaszcza, ze zarobki sa porownywalne... Ale cos mnie jednak trzyma w duzym miescie. Generalnie pochodze z miasta, wiec jestem urodzonym mieszczuchem i mimo, ze zazdroszcze Styce, ze ma wszystko swieze w ogrodku to chyba na dluzsza mete nie moglabym tak mieszkac.
ale masz daleko do Oxford Street

Tak podalam tylko przyklad, wiadomo Ty masz gdzies blisko, a gdzies daleko, tak samo ja.
To tym bardziej samochod by sie sprawdzil, idziesz do auta, wsiadasz i jedziesz, wysiadasz i idziesz - nie musisz nigdzie biegac, zwlaszcza za autobusem
A kilometrowe chodzenie to ja znam, tez mam dziecko xD
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
taka drobna ciekawostka, nie wiem czy ja stosujecie, czy nie. Moja mama zawsze gotowala brokuly wrzucajac je do wody od razu i potem dopiero doprowadzajac wode do wrzenia.
Z kolei brokuly sa lepsze i nie traca swoich wartosci odzywczych, gdy wrzuca sie je do gotujacej sie wody i trzyma nie wiecej niz 3-4 minuty. Nie traca koloru, swoich wartosci i sa smaczniejsze, bo kruche a nie miekkie.
Odradzam tez solenie wody - skoro brokuly maja byc polane jakims sosem, to po co ta sol?
bo to ogolnie jest taka zasada, ze jak cos rosnie nad ziemia to wrzuca sie je do wody juz gotujacej sie, a jak pod ziemia to do zimnej.
ale mam ochote na kalafior

wiesz, ja wczesniej zylam w malym miescie i to, w ktorym zyje teraz i tak jest duzo bardziej ''ruchliwe'' xD
ale tez nie wyobrazam sobie zycia na wsi

no wiadomo :)
niby tak, ale gdzie mam jezdzic jak do wszystkiego blisko

przystanek autobusowy tez mam praktycznie kolo domu, chociaz i tak malo korzystam :)