malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  27 Septembrie 2012

Baby za kierownicą...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Earth
Earth
  27 Septembrie 2012

Przypomniałam sobie jakby jeszcze komuś było przydatne - na cieknący katar zajada się mandarynki, dobre mandarynki mają pachnącą skórkę i tylko te się wybiera.

Polecam, Magda Gessler.

EvansWise
EvansWise
  28 Septembrie 2012

no offence, ale mialem przygode godzine temu z jakas panienka i pekla mi guma. ona rocznie przerabia z 2000 klientow. Mam sie obawiac? Bo jechalem rowno.

madzia2143
madzia2143
  28 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no nie wyrobiłam i wjechałam w płot siostry murowany.

uuuu... ale wypadki się zdarzają.... dobrze że Tobie nic nie jest.
kedi
kedi
  28 Septembrie 2012
Kiniowska
Kiniowska: Brokuły dzielisz sobie na różyczki i gotujesz w osolonej wodzie do miękkości - możesz zamiast soli wsypać kucharka albo ziarenek smaku, wtedy będą miały fajny aromat. Ugotowane wykładasz do dużej miski/salaterki i zostawiasz do ostygnięcia. Później kroisz fetę w kostkę i wykładasz na brokuły. Robisz sos czosnkowy taki jak lubisz (albo kupujesz gotowy, ale własnej roboty zdecydowanie lepszy :P), polewasz wszystko i gotowe. :)

Dzięki , dzięki ;) "przepis" prosty jak budowa cepa ;) a fetę uwielbiam, czasem wsuwam bez niczego.
massacre
massacre
  28 Septembrie 2012

odpisuje tutaj, zeby nie bylo nabijania w temacie o wlosach, bo Paulinessa sie wpieni :D

Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio jak wieczorem jechalam pomoc siostrze do miasta to zaplacilam 2.50 :P no a Londyn wiadomo, drozszy :)

nie denerwuj mnie nawet... zwlaszcza, ze zarobki sa porownywalne... Ale cos mnie jednak trzyma w duzym miescie. Generalnie pochodze z miasta, wiec jestem urodzonym mieszczuchem i mimo, ze zazdroszcze Styce, ze ma wszystko swieze w ogrodku to chyba na dluzsza mete nie moglabym tak mieszkac.
Konto usunięte
Konto usunięte: ja mam morze na rzut beretem :P

ale masz daleko do Oxford Street :fakju:
Tak podalam tylko przyklad, wiadomo Ty masz gdzies blisko, a gdzies daleko, tak samo ja.
Konto usunięte
Konto usunięte: poza tym wiesz, ja nie lubie sie nie ruszac, w sensie - nie lubie cwiczyc, ale chodzic chodze nawet po pare godzin dziennie :)

To tym bardziej samochod by sie sprawdzil, idziesz do auta, wsiadasz i jedziesz, wysiadasz i idziesz - nie musisz nigdzie biegac, zwlaszcza za autobusem
A kilometrowe chodzenie to ja znam, tez mam dziecko xD

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  28 Septembrie 2012
kedi
kedi: Brokuły dzielisz sobie na różyczki i gotujesz w osolonej wodzie do miękkości

taka drobna ciekawostka, nie wiem czy ja stosujecie, czy nie. Moja mama zawsze gotowala brokuly wrzucajac je do wody od razu i potem dopiero doprowadzajac wode do wrzenia.
Z kolei brokuly sa lepsze i nie traca swoich wartosci odzywczych, gdy wrzuca sie je do gotujacej sie wody i trzyma nie wiecej niz 3-4 minuty. Nie traca koloru, swoich wartosci i sa smaczniejsze, bo kruche a nie miekkie.
Odradzam tez solenie wody - skoro brokuly maja byc polane jakims sosem, to po co ta sol?

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  28 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: uuuu... ale wypadki się zdarzają.... dobrze że Tobie nic nie jest.

tymbardziej tam ...

w bardzo niebezpiecznym miejscu mieszka moja siostra..
ale dzisiaj auta prawdopodobnie będzie już pomalowane więc ...
agoosiaaa
agoosiaaa
  28 Septembrie 2012
massacre
massacre: taka drobna ciekawostka, nie wiem czy ja stosujecie, czy nie. Moja mama zawsze gotowala brokuly wrzucajac je do wody od razu i potem dopiero doprowadzajac wode do wrzenia. Z kolei brokuly sa lepsze i nie traca swoich wartosci odzywczych, gdy wrzuca sie je do gotujacej sie wody i trzyma nie wiecej niz 3-4 minuty. Nie traca koloru, swoich wartosci i sa smaczniejsze, bo kruche a nie miekkie.

bo to ogolnie jest taka zasada, ze jak cos rosnie nad ziemia to wrzuca sie je do wody juz gotujacej sie, a jak pod ziemia to do zimnej.

ale mam ochote na kalafior :zakochany:
massacre
massacre: nie denerwuj mnie nawet... zwlaszcza, ze zarobki sa porownywalne... Ale cos mnie jednak trzyma w duzym miescie. Generalnie pochodze z miasta, wiec jestem urodzonym mieszczuchem i mimo, ze zazdroszcze Styce, ze ma wszystko swieze w ogrodku to chyba na dluzsza mete nie moglabym tak mieszkac.

wiesz, ja wczesniej zylam w malym miescie i to, w ktorym zyje teraz i tak jest duzo bardziej ''ruchliwe'' xD
ale tez nie wyobrazam sobie zycia na wsi :nie:
massacre
massacre: ale masz daleko do Oxford Street Tak podalam tylko przyklad, wiadomo Ty masz gdzies blisko, a gdzies daleko, tak samo ja.

no wiadomo :)
massacre
massacre: To tym bardziej samochod by sie sprawdzil, idziesz do auta, wsiadasz i jedziesz, wysiadasz i idziesz - nie musisz nigdzie biegac, zwlaszcza za autobusem A kilometrowe chodzenie to ja znam, tez mam dziecko xD

niby tak, ale gdzie mam jezdzic jak do wszystkiego blisko :mrgreen:
przystanek autobusowy tez mam praktycznie kolo domu, chociaz i tak malo korzystam :)
styka51
styka51
  28 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale dzisiaj auta prawdopodobnie będzie już pomalowane więc ...

Łeeee...to nie mogło być tak źle ;)
massacre
massacre
  28 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: niby tak, ale gdzie mam jezdzic jak do wszystkiego blisko

do Liverpoolu na zakupy, jak pani :rotfl:
z reszta ja tak mowie, choc wiem, ze nie kazda kobieta lubi jezdzic autem, dla mnie to przyjemnosc :D

agoosiaaa
agoosiaaa
  28 Septembrie 2012
massacre
massacre: do Liverpoolu na zakupy, jak pani z reszta ja tak mowie, choc wiem, ze nie kazda kobieta lubi jezdzic autem, dla mnie to przyjemnosc :D

wiesz co, jak sie naucze jezdzic to Ci napisze odczucia, jak na razie nawet nie potrafie :mrgreen:
moze tez jak zaczne to nie bede mogla przestac :P
mmaryja
mmaryja
  28 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: moze tez jak zaczne to nie bede mogla przestac

ja np. nie lubię jeździć samochodem. jeżdżę codziennie, ale nie sprawia mi to radości.
aczkolwiek jestem na etapie kupowania auta i może jednak zacznie mi sprawiać:mrgreen:
Hoshiko
Hoshiko
  28 Septembrie 2012

obiad trolololo d83cdf5b

massacre
massacre
  28 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale nie sprawia mi to radości.

jak mozesz? ;D
Konto usunięte
Konto usunięte: aczkolwiek jestem na etapie kupowania auta

no ja tak samo... ale nie moge dojsc do porozumienia z moim facetem, ktore auto dla mnie :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.