malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
styka51
styka51
  29 Septembrie 2012

Boże....jechać do sklepu i się na faceta zdenerwować i potem na rozgarniętą babę.
Jadę sobie ulicą...z przejazdu wyjeżdzą hot blondi w audi a6, staje całym autem na szerokość drogi, nie ma jak przejechać. No ale ona muuuuusi zamknąć bramę:lol: Bym wy.:cenzura:.zieliła i by musiała mi płacić. A jaka oburzona, że trąbie :lol:

styka51
styka51
  29 Septembrie 2012
styka51
styka51: wy..zieliła

Się pytam za co cenzura? Za w y p i e r d z i e l i ł a ?
:lol:
kedi
kedi
  29 Septembrie 2012
massacre
massacre: bez zdjęć (tu przynajmniej CV ze zdjęciem jest nieprofesjonalne)

no widzisz, a u nas CV BEZ zdjęcia nie przejdzie. no i najlepiej żeby było jednostronne.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 Septembrie 2012
kedi
kedi: massacre:bez zdjęć (tu przynajmniej CV ze zdjęciem jest nieprofesjonalne) no widzisz, a u nas CV BEZ zdjęcia nie przejdzie. no i najlepiej żeby było jednostronne.

Jednostronne? Ale to chyba od świeżych absolwentów?
Swoje uciskam ledwo na dwóch przy zmniejszonej czcionce :D
Wymaganie zdjęcia w CV tutaj jest jednoznaczne z dyskryminacją i żaden szanujący się pracodawca nie będzie chciał zdjęcia na CV i takie od razu lecą do kosza. Tak samo jak nie trzeba podawać stany cywilnego czy daty urodzenia - to i tak można wywnioskować po latach edukacji i doświadczeniu ale taka jest procedura. Kraj aż za bardzo poprawny politycznie xD

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 Septembrie 2012
styka51
styka51: Boże....jechać do sklepu i się na faceta zdenerwować i potem na rozgarniętą babę. Jadę sobie ulicą...z przejazdu wyjeżdzą hot blondi w audi a6, staje całym autem na szerokość drogi, nie ma jak przejechać. No ale ona muuuuusi zamknąć bramę Bym wy..zieliła i by musiała mi płacić. A jaka oburzona, że trąbie

Tak to jest jak się wyjeżdża na drogę w weekend, najgorsze debile wtedy jeżdżą

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

madzia2143
madzia2143
  29 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jaki polecicie drogeryjny eyeliner?

miss sporty
madzia2143
madzia2143
  29 Septembrie 2012
massacre
massacre: Wymaganie zdjęcia w CV tutaj jest jednoznaczne z dyskryminacją i żaden szanujący się pracodawca nie będzie chciał zdjęcia na CV i takie od razu lecą do kosza. Tak samo jak nie trzeba podawać stany cywilnego czy daty urodzenia - to i tak można wywnioskować po latach edukacji i doświadczeniu ale taka jest procedura. Kraj aż za bardzo poprawny politycznie xD

i to ma sens wg mnie.
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  29 Septembrie 2012
massacre
massacre: CV, bez udziwnień, bez zdjęć

Jakiś czas temu szperałam w ogłoszeniach i praktycznie wszędzie chcą CV ze zdjęciem. Niestety stało się to już bardzo popularne. Wysłałam wtedy kilka z fotą, i kilka bez, dzwonili tylko stamtąd gdzie widzieli moją twarz. Przykre.
:ziober2:
Paulinessa
Paulinessa
  29 Septembrie 2012
massacre
massacre: Wymaganie zdjęcia w CV tutaj jest jednoznaczne z dyskryminacją i żaden szanujący się pracodawca nie będzie chciał zdjęcia na CV i takie od razu lecą do kosza. Tak samo jak nie trzeba podawać stany cywilnego czy daty urodzenia - to i tak można wywnioskować po latach edukacji i doświadczeniu ale taka jest procedura. Kraj aż za bardzo poprawny politycznie xD

"lubię to!" ;)
madzia2143
madzia2143
  29 Septembrie 2012

Mam takie buty ale kompletnie nie wiem z czym je łączyć. Jakieś sugestie?

WilczeLyko
WilczeLyko
  29 Septembrie 2012
massacre
massacre: Wymaganie zdjęcia w CV tutaj jest jednoznaczne z dyskryminacją i żaden szanujący się pracodawca nie będzie chciał zdjęcia na CV

W Europie to jest norma, ale u nas oczywiście pracodawca najchętniej życzyłby sobie życiorys z wyszczególnieniem na lata, miesiące, dni, godziny etc. "Był rok anno domini 1997, wrzesień, trzeciego dnia pierwszego tygodnia, usiadłem na klozecie po uprzedniej obfitej kolacji". Ja rozumiem, że agencje modelek, prezenterzy telewizyjni muszą wysyłać zdjęcie, ale wymaganie zdjęcia od pracownika budowlanego, instruktora czy kierowcy to po prostu kuriozum. Wydaje mi się, że ten trend napędza sam siebie, bo skoro część firm wymaga zdjęć to my nie będziemy gorsi i też będziemy wymagać. Co lepsze, taki stan rzeczy utrwalił się w świadomości osób poszukujących pracy. Mój wujek poszukiwał ostatnio osób chętnych do wynoszenia gruzu z kamienicy - otrzymał ponad 100 CV, oczywiście wszystkie ze zdjęciami :rotfl:.
asexualna
asexualna
  29 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam takie buty ale kompletnie nie wiem z czym je łączyć. Jakieś sugestie?

Ja bym połączyła z czarnymi leginsami/rurkami i jakąś luźniejszą koszulką takiej długości, żeby tyłek nie był całkiem na wierzchu :ninja:
madzia2143
madzia2143
  29 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja bym połączyła z czarnymi leginsami/rurkami i jakąś luźniejszą koszulką takiej długości, żeby tyłek nie był całkiem na wierzchu

nie mam takich ultra dopasowanych spodni i nie posiadam leginsów gdyż mi się nie podobają. Kicha trochę ;/ nie wiem czemu te buty kupiłam, teraz mi się nie podobają a zwrócić ich nie mogę bo były na promocji :and: i kombinuję jak by skomponować cały strój by to jakoś wyglądało ...
Hoshiko
Hoshiko
  29 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam takie buty ale kompletnie nie wiem z czym je łączyć. Jakieś sugestie?

też proponuje leginsy :tak:
asexualna
asexualna
  29 Septembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie mam takich ultra dopasowanych spodni i nie posiadam leginsów gdyż mi się nie podobają. Kicha trochę ;/ nie wiem czemu te buty kupiłam, teraz mi się nie podobają a zwrócić ich nie mogę bo były na promocji i kombinuję jak by skomponować cały strój by to jakoś wyglądało ...

Szkoda, moim zdaniem najbardziej by pasowały :ninja: nie myślałaś o jakiś jegginsach? Leginsów też nie lubię, bo sie czuję w nich jakbym z gołą dupą chodziła, a te drugie są chyba grubsze, więc może byś lepiej się czuła.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.