malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  18 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no ale żeby studiować w innym mieście trzeba mieć kasę. Ja teraz muszę być na urlopie dziekańskim żeby sobie zarobić na edukację bo moich rodziców zwyczajnie nie stać ;) i wcale się tego nie wstydzę. Przynajmniej będę miała świadomość, że sama coś z tym zrobiłam.

a myslisz, ze ja sie urodzilem w garnku ze złota? zrobilem rok przerwy po maturze, odkladam pieniadze, pojde na zaoczne studia w duzym miescie i tyle. DA SIĘ.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  18 Octombrie 2012
Prinz
Prinz: nie jakies pedagogiki

nie piedol, moja siostra jest po psychologii i pedagogice, nie pracuje w sklepie tylko jako pedagog szkolny - wiadomo kasa dupna, ale pracuje w zawodzie i sie rozwija (I hope so)
kuzynka po psychologii i jakis tam kursach jest kuratorem sadowym i co jakis czas jezdzi do Wawy na spotkania z pedofilami - robi to, co zawsze chciala robic, mimo ze prace mgr pisala o homo, a nie o pedofilach - ale sam powiesz, ze to w sumie to samo :crylol:
druga kuzynka po szalowym kierunku pt stosunki miedzynarodowe uczy angielskiego w gimnazjum, do tego wyklada angielski w jednej ze szkol jezykowych, cos typu Empik
szwagier po polibudzie pracuje dla Rafinerii Gdanskiej, cos zwiazanego z kontrola jakosci - na siano i na zycie nie narzeka
kuzynka po rownie przyszlosciowej Akademii Rolniczej (chciala byc weterynarzem xD) prowadzi ksiegowosc dla jednej z najwiekszych firm w Poznaniu
kolejna kuzynka nawet nie wiem co skonczyla, jakas politologie - grzeje dupe w biurze za rownie dobre pieniadze

Prinz
Prinz: a mnie, maryje i massacre znowu wychvjali :(

:crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: w grupie moderatorów.Hydepark : http://www.fotka.pl/profil/Earth Humor : http://www.fotka.pl/profil/agoosiaaa i http://www.fotka.pl/profil/NuTiiiiii Muzyka : http://www.fotka.pl/profil/Psyche30 Motoryzacja : http://www.fotka.pl/profil/Husajn Kulinaria : http://www.fotka.pl/profil/styka51

przeciez na tych dzialach (moze poza motoryzacja) nic sie nie dzieje :rotfl:
Styka i agoosia bardziej tu by pasowaly, w koncy tylko Ty tu jestes teraz modem, nie?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  18 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: że ominą Was pretensje typu: "dlaczego ona, dlaczego ona, nie nadaje się!!!!!!!!!!"

:rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: "zaczął mnie obrażać, a jej nie było, żeby go zbanować, a to jej ŚWIŃSKI obowiązek!!!!!"

no wlasnie !!!! powinniscie byc 24h online !!!!

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  18 Octombrie 2012
kedi
kedi: nie wystarczy to studiować, żeby mieć dobrą robotę. w dzisiejszym świecie trzeba być osoba kreatywną, wyróżniającą się, charyzmatyczną i nie posiadać syndromu "niedojdy życiowej".

o tym wlasnie pisalam :tak: charakter to bardzo duzo, zwlaszcza teraz kiedy papierek uczelni wyzszej moze miec niemal kazdy
:piwo:
tez mnie draznia ludzie, ktorzy maja studia i oczekuja, ze im praca z nieba spadnie

kedi
kedi: no wiesz, niektórym się wydaje że np. w anglii leży się do góry dupą a pieniążki same wpływają na konto. w sumie większość u nas tak myśli

ile razy ja to slyszalam
moim skromnym zdaniem za granica jest o wiele trudniej, nie ma wsparcia rodziny (chyba ze ktos emigruje zbiorowo - Agoosia ma bliska rodzine przy sobie - plus, ale nie kazdy tak ma), jest pozostawiony sam sobie w obcym kraju, nie wie co i jak, gdzie pozalatwiac, jak sie ogarnac, wielki swiat przeraza... a do tego musisz pracowac podwojnie ciezko chociazby przez wzglad na to, ze porozumiewasz sie w obcym dla ciebie jezyku

Prinz
Prinz
  18 Octombrie 2012
massacre
massacre: nie piedol, moja siostra jest po psychologii i pedagogice, nie pracuje w sklepie tylko jako pedagog szkolny - wiadomo kasa dupna, ale pracuje w zawodzie i sie rozwija (I hope so)

o ile nie narzeka na to jak jest źle to spoko, jej zycie
massacre
massacre: kuzynka po psychologii i jakis tam kursach jest kuratorem sadowym i co jakis czas jezdzi do Wawy na spotkania z pedofilami - robi to, co zawsze chciala robic, mimo ze prace mgr pisala o homo, a nie o pedofilach - ale sam powiesz, ze to w sumie to samo

ahahahah piedol sie żmijo :lol:
massacre
massacre: druga kuzynka po szalowym kierunku pt stosunki miedzynarodowe uczy angielskiego w gimnazjum, do tego wyklada angielski w jednej ze szkol jezykowych, cos typu Empik szwagier po polibudzie pracuje dla Rafinerii Gdanskiej, cos zwiazanego z kontrola jakosci - na siano i na zycie nie narzeka kuzynka po rownie przyszlosciowej Akademii Rolniczej (chciala byc weterynarzem xD) prowadzi ksiegowosc dla jednej z najwiekszych firm w Poznaniu kolejna kuzynka nawet nie wiem co skonczyla, jakas politologie - grzeje dupe w biurze za rownie dobre pieniadze

anyway, duzo zalezy od szczescia, ale najbardziej to od ciezkiej pracy.

madzia2143
madzia2143
  18 Octombrie 2012
Prinz
Prinz: a myslisz, ze ja sie urodzilem w garnku ze złota? zrobilem rok przerwy po maturze, odkladam pieniadze, pojde na zaoczne studia w duzym miescie i tyle. DA SIĘ.

a czy ja Ci coś zarzucam? też mam rok przerwy by zarobić :woot: i nie uważam aby to było głupie i niemożliwe :woot: chyba źle mnie zrozumiałeś.
madzia2143
madzia2143
  18 Octombrie 2012

[po za tym aby nie być aż tak stratnym to zapisałam się do darmowej szkoły by mieć chociaż jakiś papierek - zawsze lepiej mieć niż nie mieć xD

Prinz
Prinz
  18 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a czy ja Ci coś zarzucam? też mam rok przerwy by zarobić i nie uważam aby to było głupie i niemożliwe chyba źle mnie zrozumiałeś.

odebralem to jako opinie, ze majac biednyh rodzicow masz zamknieta furtke do edukacji w innym miescie.
kazdy moze studiowac gdzie chce.

madzia2143
madzia2143
  18 Octombrie 2012
Prinz
Prinz: odebralem to jako opinie, ze majac biednyh rodzicow masz zamknieta furtke do edukacji w innym miescie. kazdy moze studiowac gdzie chce.

zupełnie nie o to mi chodziło, wręcz przeciwnie - trzeba tylko podjąć odpowiednie kroki. Zauważyłam że wiele osób się boi przerywać edukację, że niby 'rok w plecy'. Wg mnie lepszy rok, niż całe życie ;)
massacre
massacre
  18 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wg mnie lepszy rok, niż całe życie ;)

amen, to samo Prinzowi pisalam, gdy mial watpliwosci ;)

SmallSun
SmallSun
  18 Octombrie 2012
Prinz
Prinz: odebralem to jako opinie, ze majac biednyh rodzicow masz zamknieta furtke do edukacji w innym miescie.
Po prostu trzeba sie bardziej postarac.
kedi
kedi
  18 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: no ale żeby studiować w innym mieście trzeba mieć kasę. Ja teraz muszę być na urlopie dziekańskim żeby sobie zarobić na edukację bo moich rodziców zwyczajnie nie stać ;) i wcale się tego nie wstydzę. Przynajmniej będę miała świadomość, że sama coś z tym zrobiłam.

nie każdy ma kasiastych rodziców i nie każdemu jest z górki. co nie oznacza też, że ludzie którzy od zawsze mieli pieniądze są nierobami , mają raj na ziemi itp.
jeśli sama wypracujesz to sukces będzie lepiej smakować.

Prinz
Prinz: ja kiedys bylem niesmialym zahukanym grubasem. schudlem, kupilem fajne ciuchy, geba mi sie otworzyla i gra gitara. jak potrzebowlem pracy w niemczech rok temu to poszedlem prosto do restauracji czy nie potrzebuja pomocy. dostalem prace od razu. zreszta ja wychodze z zalozenia, ze czlowiek zaradny poradzi sobie wszedzie (nie mowie o zadupiach typu terespole i sanoki) po prostu nie nalezy sie poddawac i tyle.

ja jestem z natury nieśmiała, jestem introwertykiem więc muszę więcej wysiłku wkładać w to, żeby moje relacje z ludźmi były na dobrym poziomie. ale wiesz, najwygodniej jest siedzieć i narzekać.
jestem w trakcie procesu odcinania się od toksycznych ludzi. nie ma nic gorszego jak demotywatory w postaci "przyjaciół".

Prinz
Prinz: zreszta ja nie lubie polegac na innych. umiesz liczyc, licz na siebie to jedno z moich ulubionych.

ja również, poza tym uwielbiam niezależność.
Prinz
Prinz
  18 Octombrie 2012
massacre
massacre: amen, to samo Prinzowi pisalam, gdy mial watpliwosci ;)

:)
Konto usunięte
Konto usunięte: Po prostu trzeba sie bardziej postarac.

no jasne.

Paulinessa
Paulinessa
  18 Octombrie 2012
massacre
massacre: przeciez na tych dzialach (moze poza motoryzacja) nic sie nie dzieje Styka i agoosia bardziej tu by pasowaly, w koncy tylko Ty tu jestes teraz modem, nie?

hydepark to chyba najbardziej porywczy poddział ;)

tak, teraz tylko ja jestem, Owieczkę już "zdjęli", ale i tak od dawna nie miała już czasu na forum, a Jaśmina zrezygnowała jak wiecie. :D :rotfl:

massacre
massacre: no wlasnie !!!! powinniscie byc 24h online !!!!

C'nie? Za takie pieniądze? :D :lol2:
kedi
kedi
  18 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: [po za tym aby nie być aż tak stratnym to zapisałam się do darmowej szkoły by mieć chociaż jakiś papierek - zawsze lepiej mieć niż nie mieć xD

dla pocieszenia dodam, że także mam rok przerwy w studiowaniu. mam licencjat i uważam, że znajdę robotę w moim fachu. mam dość opier dolingu w postaci studiowania dziennego, koniec sielanki, chcę się w koncu rozwijać a nie studiować, gdzie się uwsteczniam i myślę utopijnie.

massacre
massacre: tez mnie draznia ludzie, ktorzy maja studia i oczekuja, ze im praca z nieba spadnie

a potem są sfrustrowani i jak się komuś powiedzie to życzą mu źle.

massacre
massacre: moim skromnym zdaniem za granica jest o wiele trudniej, nie ma wsparcia rodziny (chyba ze ktos emigruje zbiorowo - Agoosia ma bliska rodzine przy sobie - plus, ale nie kazdy tak ma), jest pozostawiony sam sobie w obcym kraju, nie wie co i jak, gdzie pozalatwiac, jak sie ogarnac, wielki swiat przeraza... a do tego musisz pracowac podwojnie ciezko chociazby przez wzglad na to, ze porozumiewasz sie w obcym dla ciebie jezyku

ja właśnie uważam tak samo. mój obecny partner zastanawia się nad przeniesieniem do innego kraju, ale póki co jest w polskim oddziale. mam nadzieję, że tu zostanie, bo ja z nim nie chcę jechać. tak, wole siedziec w zasranej polsce. mozliwe, ze jeszcze mi sie odmieni, poki co dobrze mi tutaj.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.