malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  17 Octombrie 2012
massacre
massacre: nigdzie nie ma pewnosci, ze bedzie praca :)

madry wszedzie znajdzie prace.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Prinz
Prinz
  17 Octombrie 2012

:crylol:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  17 Octombrie 2012
Prinz
Prinz: madry wszedzie znajdzie prace.

nie wiem czy madry, ale bystry, blyskotliwy i pewny siebie na pewno znajdzie prace taka, jakiej szuka, gdziekolwiek. ale lepiej obwiniac cos, na co wplywu sie nie ma, nie? ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Prinz
Prinz
  17 Octombrie 2012
massacre
massacre: nie wiem czy madry, ale bystry, blyskotliwy i pewny siebie na pewno znajdzie prace taka, jakiej szuka, gdziekolwiek. ale lepiej obwiniac cos, na co wplywu sie nie ma, nie? ;)

dokladnie. ja urodzilem sie w wypi.:cenzura:.wiu kaliskim, tam praca jest za 5 zl na godzine, o ile ma sie farta. nie podobalo mi sie to pojechalem do Wawy i tyle. jest tyle mozliwosci, granice otwarte, nic tylko ruszyc dupsko.

pijana
pijana
  17 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dokładnie ... nie ma pracy bo drogie jest utrzymanie pracownika ...

No właśnie, widzę nawet po firmie w której pracuję - prawie wszyscy to studenci, bo za studenta się nie płaci jakiejś tam składki; umowy-zlecenia, za które Ci się nie należy nawet ubezpieczenie... Pracy w logistyce (czyli moim kierunku studiów) w moim mieście nie ma, bez doświadczenia to już w ogóle mogę zapomnieć. Co z tego, że mnie to nawet kręci, skoro za darmowe praktyki i staże się nie utrzymam ? ... Bezrobocie w powiecie częstochowskim to ok. 17-19 procent, oczywiście wielu powie, że ludziom się nie chce robić i stąd te statystyki, ale ja widzę, że wielu się chce, ale po prostu NIE MA GDZIE.
pijana
pijana
  17 Octombrie 2012
massacre
massacre: massacre

Skoro mądry zawsze znajdzie taką pracę jaka go interesuje, to dlaczego wyjechałaś ? Przecież Polska taka super w Twoich wypowiedziach :)
Prinz
Prinz: jest tyle mozliwosci, granice otwarte, nic tylko ruszyc dupsko.

Na życie za granicą najpierw trzeba odłożyć, pracy w 1 dzień się raczej nie znajdzie, a co odłożysz mając 5-7 zł za godzinę ? Z całym szacunkiem Tomek, ale nie każdy ma możliwość być "gościem" u kogoś w jakim tylko zechce kraju... Mi np. marzy się choćby ta Szwecja, gdzie chleb kosztuje moją dniówkę. Nie mogę spełnić mojego marzenia, bo nie mam na to pieniędzy, czyli jestem głupia, tak ? Bo przecież mądry zawsze i wszędzie znajdzie zajebistą pracę ?
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  17 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Z całym szacunkiem Tomek, ale nie każdy ma możliwość być "gościem" u kogoś w jakim tylko zechce kraju...

W sumie pamietam jak moj tata umarł to mój brat sobie zażartował, że mamy sprzedawać mieszkanie i jechać mieszkać do Niego... bo tam ma duży dom a po co mamy same tutaj siedzieć...
styka51
styka51
  17 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Bezrobocie w powiecie częstochowskim to ok. 17-19 procent, oczywiście wielu powie, że ludziom się nie chce robić i stąd te statystyki, ale ja widzę, że wielu się chce, ale po prostu NIE MA GDZIE.

Dokładnie. Dziś była u mnie koleżanka, mgr. farmacji, a pracy nie ma nigdzie. Rozwiozła cv do 30 aptek i nic z tego. Nawet stażu w swoim zawodzie nie może znaleźć.
Ja od 3 tygodni rozsyłam cv wszędzie gdzie się da, wszedzie i nic. Szukam, ogłoszenia daję, znajomych się pytam. Ale bez doświadczenia, to lipton. Praca jest w call center, ale tam nie pójdę już. Myślę, że pójdę do Manka siostry, niech nauczy mnie w swoim sklepie obsługi kasy i sobie to dopisze w umiejętnościach, bo szlag mnie trafia.
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  17 Octombrie 2012
styka51
styka51: Ja od 3 tygodni rozsyłam cv wszędzie gdzie się da, wszedzie i nic. Szukam, ogłoszenia daję, znajomych się pytam.

Po prostu poproś o pomoc kogoś kto ma gdzieś wtyki i Ci może coś załatwi. Inaczej kiepsko.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Prinz
Prinz
  17 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Na życie za granicą najpierw trzeba odłożyć, pracy w 1 dzień się raczej nie znajdzie, a co odłożysz mając 5-7 zł za godzinę ? Z całym szacunkiem Tomek, ale nie każdy ma możliwość być "gościem" u kogoś w jakim tylko zechce kraju...

kazdy, wystarczyc chciec.
Konto usunięte
Konto usunięte: Mi np. marzy się choćby ta Szwecja, gdzie chleb kosztuje moją dniówkę. Nie mogę spełnić mojego marzenia, bo nie mam na to pieniędzy, czyli jestem głupia, tak ? Bo przecież mądry zawsze i wszędzie znajdzie zajebistą pracę ?

nie kosztuje dniówki, ceny żywności są minimalnie wyższe niż w Polsce, jedynie mięso jest dość drogie.
chleb kosztuje tam oko 6-8 zl.

styka51
styka51
  17 Octombrie 2012
Sylvinka
Sylvinka: Po prostu poproś o pomoc kogoś kto ma gdzieś wtyki i Ci może coś załatwi. Inaczej kiepsko.

Nie mam NIGDZIE znajomości... ;)
mmaryja
mmaryja
  17 Octombrie 2012
massacre
massacre: no kibice maja lipe, przede wszystkim ci angielscy

akurat angole nie wyglądali na smutnych. już koło 23 latali schlani jak świnie;)
mmaryja
mmaryja
  17 Octombrie 2012
Prinz
Prinz: chleb kosztuje tam oko 6-8 zl.

dla ciebie to jest mało? za chleb?:wtf: wiesz w ogóle ile kosztuje chleb w polsce?

ja yebie, jak ja bym chciała żeby wszyscy narzekający wyjechali z tego kraju. a z warszawy w pierwszej kolejności, ale niestety chyba prędzej ja wyjadę.
mmaryja
mmaryja
  17 Octombrie 2012

a już pomijam że szwedzki chleb nie jest najlepszy.

pijana
pijana
  17 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie pamietam jak moj tata umarł to mój brat sobie zażartował, że mamy sprzedawać mieszkanie i jechać mieszkać do Niego... bo tam ma duży dom a po co mamy same tutaj siedzieć...

No ja żałuję, że się nie wyprowadziłam jak miałam okazję, ale byłam w trakcie liceum i nie znałam ani jednego słowa w tamtejszym języku. Teraz wiem, że lepiej byłoby być te kilka lat do tyłu z edukacją, ale tam. Ale co 17-letni człowiek może wiedzieć, zresztą wtedy wszystko było inne, nie było takiej biedy jak teraz...
styka51
styka51: Dokładnie. Dziś była u mnie koleżanka, mgr. farmacji, a pracy nie ma nigdzie. Rozwiozła cv do 30 aptek i nic z tego. Nawet stażu w swoim zawodzie nie może znaleźć. Ja od 3 tygodni rozsyłam cv wszędzie gdzie się da, wszedzie i nic. Szukam, ogłoszenia daję, znajomych się pytam. Ale bez doświadczenia, to lipton. Praca jest w call center, ale tam nie pójdę już. Myślę, że pójdę do Manka siostry, niech nauczy mnie w swoim sklepie obsługi kasy i sobie to dopisze w umiejętnościach, bo szlag mnie trafia.

Kur**ca bierze, mgr. farmacji bez pracy :zonk: ... U nas 3/4 młodzieży przewija się przez call center, bo przecież inną pracę znaleźć to CUD, ale mało kto tam długo wytrzymuje, po pierwsze mobbing zazwyczaj, a po drugie jak się słyszy to chamstwo Polaków w słuchawce to też się pewnie odechciewa...
Prinz
Prinz: kazdy, wystarczyc chciec.

Tu już wchodzi kwestia moralności, podejścia do życia i podejścia do ludzi, a przede wszystkim ZAUFANIA.
Prinz
Prinz: nie kosztuje dniówki, ceny żywności są minimalnie wyższe niż w Polsce, jedynie mięso jest dość drogie. chleb kosztuje tam oko 6-8 zl.

Nawet jeśli - z 6-ciu złotych na godzinę ciężko odłożyć na cokolwiek, a gdzie tam na podróż, mieszkanie i utrzymanie za granicą... I tak mam farta, że mamy z mamą mieszkanie, bo inaczej raczej bym nie studiowała, tylko harowała na wynajem
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.