malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
kedi
kedi
  18 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a Jaśmina zrezygnowała jak wiecie. :D

zycie bywa zaskakujace, moze wroci pewnego dnia XD
Paulinessa
Paulinessa
  18 Octombrie 2012
kedi
kedi: jestem w trakcie procesu odcinania się od toksycznych ludzi. nie ma nic gorszego jak demotywatory w postaci "przyjaciół".

Niestety, mój dobry kumpel ma na mnie teraz zły wpływ. Nie potrafi mówić o niczym innym, tylko o tym, że nie ma pracy. Nawet popytałam dla niego trochę, kazałam mu tam gdzieś isć, a on co? - to i tak nie ma sensu.
Miałam ochotę strzelić sobie w łeb. :and:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  18 Octombrie 2012
kedi
kedi: ja jestem z natury nieśmiała, jestem introwertykiem więc muszę więcej wysiłku wkładać w to, żeby moje relacje z ludźmi były na dobrym poziomie. ale wiesz, najwygodniej jest siedzieć i narzekać.

ja to samo, dopiero po jakims czasie z niesmialego stalem sie smialy.

kedi
kedi: ja również, poza tym uwielbiam niezależność.

ja to samo, lubie miec swoje pieniadze i kontrole nad wlasnym zyciem.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Paulinessa
Paulinessa
  18 Octombrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Miałam ochotę strzelić sobie w łeb.

Cały mój wysiłek na marne, do tego narobiłam komuś innemu niepotrzebnego problemu, a jego narzekania nie mają końca: - bo i tak nie ma, i tak go nie wezma, i tak się nie nadaje, taki kraj". W takim razie, zaoferowałam, że pojedzie do mojego wujka do Belgii, skoro tak źle mu w Polsce. Też nie pojedzie :DDDDD kuva mać!
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  18 Octombrie 2012

@Prinz nie pitol, że cala moja rodzina pracuje dzięki szczęściu. Jedyne co moze sprzyjać to to, ze mieszkają w dużych miastach. Poznań i Trójmiasto.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Paulinessa
Paulinessa
  18 Octombrie 2012
massacre
massacre: Jedyne co moze sprzyjać to to, ze mieszkają w dużych miastach. Poznań i Trójmiasto.

I to jest argument, myślę, że łatwiej tam znaleźć pracę niż na lubelszczyźnie.
massacre
massacre
  18 Octombrie 2012

@Kedi bo wielu ludzi myśli, ze tam gdzie ich nie ma tam najlepiej. Znam emigrantów, którzy nigdzie nie dawali rady i wiecznie szukali, USA, Anglia, Norwegia, Australia - wrócili do kraju bo stwierdzili ze łatwiej.
Trzeba mieć silna psychikę, nie rzadko spotykamy sie z dyskryminacja, oferta gorszych prac, musimy udowadniać p

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  18 Octombrie 2012

Podwójnie ze zaslugujemy.
Moich studiów wyższych nikt nie chciał akceptować na początku, nie wiedziałam o istnieniu takiej instytucji jak Naric która daje prawomocnosc dokumentów z zagranicy z transferowaniem odpowiednich tytułów naukowych.
Poza tym mój angielski zawodowy był do dupy. Uczymy sie angielskiego tak by sie dogadać, a ekonomia ma swój specyficzny język którego w szkole polskiej nie uczą.
Musiałam zaczynać praktycznie od zera

Prinz
Prinz
  18 Octombrie 2012
massacre
massacre: @Prinz nie pitol, że cala moja rodzina pracuje dzięki szczęściu. Jedyne co moze sprzyjać to to, ze mieszkają w dużych miastach. Poznań i Trójmiasto.

nie mowie ze szczescie, to tez jest jakis faktor, ale glowna cecha jest ciezka praca.

massacre
massacre
  18 Octombrie 2012

Ciężka praca to możesz sie garba dorobić, trzeba mieć determinację, ambicje i charakter by sobie nie dać w kaszę dmuchać

Prinz
Prinz
  18 Octombrie 2012
massacre
massacre: Ciężka praca to możesz sie garba dorobić, trzeba mieć determinację, ambicje i charakter by sobie nie dać w kaszę dmuchać

tez fakt :)

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  18 Octombrie 2012

Styka, masz panel ?
Bo ponoć powinnaś już mieć :mrgreen:.

:ziober2:
styka51
styka51
  18 Octombrie 2012
massacre
massacre: nie piedol, moja siostra jest po psychologii i pedagogice, nie pracuje w sklepie tylko jako pedagog szkolny - wiadomo kasa dupna, ale pracuje w zawodzie i sie rozwija (I hope so)

:pavarotti:
Akurat jeśli jest się na pedagogice czy psychologii trzeba non stiop się uczyć, bo nawet jak kiedys będe mieć mgr z tego, to i tak trzeba być na bieżąco i licze się z tym. Liczę się z tym, że ciężko będzie mi znaleźć pracę oraz z tym, że zarobki na początku są bez szału.
Ale trzeba się rozwijać w danym kierunku i ostro walczyć o pozycję, a nie trwać z zawieszeniu.
styka51
styka51
  18 Octombrie 2012
MaqdaIena
MaqdaIena: Styka, masz panel ? Bo ponoć powinnaś już mieć .

Ja żadnych zmian nie widzę :ninja:
Paulinessa
Paulinessa
  18 Octombrie 2012
styka51
styka51: Ja żadnych zmian nie widzę

jak wejdziesz na swój dział to nie masz jeszcze panelów?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.