Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1567 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Niestety, mój dobry kumpel ma na mnie teraz zły wpływ. Nie potrafi mówić o niczym innym, tylko o tym, że nie ma pracy. Nawet popytałam dla niego trochę, kazałam mu tam gdzieś isć, a on co? - to i tak nie ma sensu.
Miałam ochotę strzelić sobie w łeb.

ja to samo, dopiero po jakims czasie z niesmialego stalem sie smialy.
ja to samo, lubie miec swoje pieniadze i kontrole nad wlasnym zyciem.
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Cały mój wysiłek na marne, do tego narobiłam komuś innemu niepotrzebnego problemu, a jego narzekania nie mają końca: - bo i tak nie ma, i tak go nie wezma, i tak się nie nadaje, taki kraj". W takim razie, zaoferowałam, że pojedzie do mojego wujka do Belgii, skoro tak źle mu w Polsce. Też nie pojedzie :DDDDD kuva mać!
@Prinz nie pitol, że cala moja rodzina pracuje dzięki szczęściu. Jedyne co moze sprzyjać to to, ze mieszkają w dużych miastach. Poznań i Trójmiasto.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
@Kedi bo wielu ludzi myśli, ze tam gdzie ich nie ma tam najlepiej. Znam emigrantów, którzy nigdzie nie dawali rady i wiecznie szukali, USA, Anglia, Norwegia, Australia - wrócili do kraju bo stwierdzili ze łatwiej.
Trzeba mieć silna psychikę, nie rzadko spotykamy sie z dyskryminacja, oferta gorszych prac, musimy udowadniać p
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Podwójnie ze zaslugujemy.
Moich studiów wyższych nikt nie chciał akceptować na początku, nie wiedziałam o istnieniu takiej instytucji jak Naric która daje prawomocnosc dokumentów z zagranicy z transferowaniem odpowiednich tytułów naukowych.
Poza tym mój angielski zawodowy był do dupy. Uczymy sie angielskiego tak by sie dogadać, a ekonomia ma swój specyficzny język którego w szkole polskiej nie uczą.
Musiałam zaczynać praktycznie od zera
Ciężka praca to możesz sie garba dorobić, trzeba mieć determinację, ambicje i charakter by sobie nie dać w kaszę dmuchać

Akurat jeśli jest się na pedagogice czy psychologii trzeba non stiop się uczyć, bo nawet jak kiedys będe mieć mgr z tego, to i tak trzeba być na bieżąco i licze się z tym. Liczę się z tym, że ciężko będzie mi znaleźć pracę oraz z tym, że zarobki na początku są bez szału.
Ale trzeba się rozwijać w danym kierunku i ostro walczyć o pozycję, a nie trwać z zawieszeniu.