malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jaki zabieg jest najlepszy na usuwanie blizn na twarzy? co ważne blizna jest na granicy czerwieni wargowej:/

zależy jakie masz te blizny, czy są duże .. i czy są bardzo widoczne.

minimalne blizny można usunąć kwasami czy mikrodermabrazją a jezeli jest to bardzo widoczne, duże to laser.
Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012

Najlepszy zawsze jest laser ale tutaj polecam przegooglować wszystkie salony do jakich masz zamiar iść z laserem to nie ma przelewek.

mirra20
mirra20
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: zależy jakie masz te blizny, czy są duże .. i czy są bardzo widoczne.

lekarz dermatolog stwierdził, że duża nie jest i że w zasadnie po jakimś czasie sama zniknie- odradził laser, bo pytałam, ale ja oczywiście jestem z tych niecierpliwych i chcę się tego pozbyć pomimo tego, że nie jest jakoś super widoczna ( trochę ją widać, ale wydaję mi się, że lekki podkład by to przykrył, ale ja nie lubię się pudrować codziennie więc wolę się tego szybko pozbyć w miarę możliwości)
Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012

w takim razie proponuje Ci zainwestuj w dobry peeling i krem z kwasami i to wszystko. bo jak blizna nie jest duża to tak jak lekarz mówi po po prostu nie opłaca się babrać... bo kwasy tanie nie są mikro to samo..

mirra20
mirra20
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: w takim razie proponuje Ci zainwestuj w dobry peeling i krem z kwasami i to wszystko. bo jak blizna nie jest duża to tak jak lekarz mówi po po prostu nie opłaca się babrać... bo kwasy tanie nie są mikro to samo..

na wydatek jestem przygotowana i liczę się z tym, że nie ma co na tym oszczędzać, mam jeden z gabinetów upatrzony z polecenia, ale skonsultuję się jeszcze na pewno z dermatologiem przed wszystkim
Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: skonsultuję się jeszcze na pewno z dermatologiem przed wszystkim

no ja tego nie widzę co Ty tam masz ... więc konsultuj się z lekarzem.

dziewczyny chwalą sobie ten korund
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Korund-mikrodermabrazja/60
mirra20
mirra20
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dziewczyny chwalą sobie ten korund http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Korund-mikrodermabrazja/60

bałabym się sama sobie zrobić mikro nie mając o tym pojęcia, jeszcze bym coś pomieszała i bym sobie krzywdę zrobiła większą
Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012

to jest tylko zmielone coś wyglądający jak piasek :P - dodajesz to np. do swojego żelu do mycia twarzy i heja :P.

to nie jest jakoś specjalnie bardzo inwazyjne ;).

Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012

nie masz sie czego bać - kwasów tam nie ma :D

mirra20
mirra20
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to jest tylko zmielone coś wyglądający jak piasek :P - dodajesz to np. do swojego żelu do mycia twarzy i heja :P.to nie jest jakoś specjalnie bardzo inwazyjne ;).

Konto usunięte
Konto usunięte: nie masz sie czego bać - kwasów tam nie ma :D

to chyba, że nie grozi katastrofą to się skuszę, ale kosmetyczce też dam zarobić i się wybiorę
Dzięki za pomoc
Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to chyba, że nie grozi katastrofą to się skuszę, ale kosmetyczce też dam zarobić i się wybiorę

tylko, że np kosmetyczka pewnie walnie Ci na całą kwas kwasy .. więc rozjaśni się cała twarz razem z tą blizną ..
mirra20
mirra20
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko, że np kosmetyczka pewnie walnie Ci na całą kwas kwasy .. więc rozjaśni się cała twarz razem z tą blizną ..

o mamo, to już nie wiem co mam robić:woot:
Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: o mamo, to już nie wiem co mam robić

znaczy się tak w teori to kosmetyczka na tą blizne powinna Ci nałożyć taką osłonke i tego nie poddawać zabiegowi...
mirra20
mirra20
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: znaczy się tak w teori to kosmetyczka na tą blizne powinna Ci nałożyć taką osłonke i tego nie poddawać zabiegowi...

o to już wiem na co zwrócić uwagę
a lepiej wybrać się na mikro czy kwasy?
Bayje
Bayje
  5 Noiembrie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a lepiej wybrać się na mikro czy kwasy?

jeżeli miałabym do wyboru kwasy albo mikro to wybrałabym to pierwsze.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.