malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
NeverGoodEnough
NeverGoodEnough
  20 August 2011
massacre
massacre: Ja bym postawiła na photo ready Choc jak pisałam ostrożnie zeby ci maska nie wyszła! Mega mocno kryje, musisz rozem/bronzerem potem kombinować ;) Color stay nie wiem jak na tlustej skórze. Ja mam sucha a po nim sie świece - nie strasznie ale mimo wszystko Nie masz jak wypróbować obu? Testery czy Cos?

ja mam photo ready i dwa colorstaye do cery suchej i normalnej i do cery tlustej i mieszanej. Ten pierwszy słabo kryje to typowo rozświetlający podkład, do cery suchej i normalnej jest do dupy u mnie się nie sprawdza może temu ze kupilam go przez pomyłke i miał być do mieszanej. Co do trzeciego zapycha więc jeśli ktoś ma skłonność do wyprysków to ten podkład jest bardzo ciężki i ciężko się rozprowadza. Do rozprowadzania nie polecam żadnych gabeczek itp tylko palcami najlepiej
pijana
pijana
  20 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: photo ready

Konto usunięte
Konto usunięte: słabo kryje to typowo rozświetlający podkład

Mówiłam :tak:
justCax
justCax
  20 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co do trzeciego zapycha więc jeśli ktoś ma skłonność do wyprysków to ten podkład jest bardzo ciężki

mam skłonność do wyprysków, chociaz chyba bardziej do zaskórników , zamkniętych i otwartych, ten podkład mnie nie zapycha, ale wiadomo-wszystko zależy od skóry.

Konto usunięte
Konto usunięte: Mówiłam

dobrze, że go nie kupiłam, bo miałam okazję.
pijana
pijana
  20 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mam skłonność do wyprysków, chociaz chyba bardziej do zaskórników , zamkniętych i otwartych, ten podkład mnie nie zapycha, ale wiadomo-wszystko zależy od skóry.

Też mnie na szczęście nie zapycha :-)
Konto usunięte
Konto usunięte: dobrze, że go nie kupiłam, bo miałam okazję.

Ja poczytałam o nim zaraz jak wszedł na nasz rynek, podkład rozświetlający przy cerze z problemami to by była porażka :nie:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  20 August 2011
Czytałam dyskusje. Dokładnie. Dziewczyny, pani w Douglasie powiedziała mi to samo. Jeżeli chodzi o mocno kryjący to ColorStay, PhotoReady ma słabe krycie i głównie odbija światło, ale jezeli chodzi o krycie mocne i tłustą skórę to ColorStay z białym napisem:-)

za tydzien ide kupic, a póki co kupiłam sobie i narzeczonemu perfumY z Mexx :-) dla Piotrka Black a dla mnie Magnetic ;-) ladnie pachną.
ImaDrug
ImaDrug
  20 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a póki co kupiłam sobie i narzeczonemu perfumY z Mexx :-) dla Piotrka Black a dla mnie Magnetic ;-) ladnie pachną.

fajne one są ;) lubię je ;)
a jak tam ze zdrowiem Twojego ukochanego?
justCax
justCax
  20 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja poczytałam o nim zaraz jak wszedł na nasz rynek, podkład rozświetlający przy cerze z problemami to by była porażka

zgadza się. a mi wpadł tylko w ręce , spieszyłam się, zobaczyłam, że revlon więc miałam zaryzykować jako że nie było mojego odcienia z colorstay'a. to były by pieniądze wyrzucone w błoto

Konto usunięte
Konto usunięte: perfumY z Mexx

przewinęły się u mnie , dostałam kiedyś, nawet mogą być
justCax
justCax
  20 August 2011

zapomniałąm dodać, że ColorStay na nieszczęście lekko przesusza mi skórę, ale nie przeszkadza mi to na tyle, żeby z niego całkowicie zrezygnować ;) teraz lato i dodatkowo mam jeszcze wolne i siedze w domu, więc używam lekkich podkładów albo wcale.

TheWitch
TheWitch
  20 August 2011

W jakim wieku dzieci moga uzywac np. normalnych plynow do kapieli czy zeli pod prysznic, a nie specjalnie przeznaczonych dla dzieci, wie ktos?

mmaryjka
mmaryjka
  20 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: W jakim wieku dzieci moga uzywac np. normalnych plynow do kapieli czy zeli pod prysznic, a nie specjalnie przeznaczonych dla dzieci, wie ktos?

myślę, że spokojnie od 10 r.ż. te dla dzieci są dużo bardziej delikatne, aczkolwiek moja koleżanka swoje dziecko kąpie w płynach eko bo na te dziecięce dzieciak miał uczulenie/.
TheWitch
TheWitch
  20 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: myślę, że spokojnie od 10 r.ż. te dla dzieci są dużo bardziej delikatne, aczkolwiek moja koleżanka swoje dziecko kąpie w płynach eko bo na te dziecięce dzieciak miał uczulenie/.

pytam bo ostatnio (wczoraj) jak mlodemu robilam kapiel to sobie do kapieli wlasnie z johnsona wrzucil caly moj plyn do kapieli z bodyshopu :ninja:
ja mojemu malemu staram sie ciuchy prac w proszkach non bio czy cos w ten desen, wlasnie nie chce go uczulic czasem na nic (nawet nie wiem czy tak to w ogole dziala), na plyny do kapieli dzieciece na szczescie nie ma uczulenia :)
TheWitch
TheWitch
  20 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to sobie do kapieli wlasnie z johnsona wrzucil caly moj plyn do kapieli z bodyshopu

oczywko chodzi o to, ze przygotowalam mu kapiel z plynem z johnson baby a on sobie drugi wrzucil dodatkowo.
adra1992
adra1992
  21 August 2011

Ja pomimo wieku juz niedzieciecego to uzywam plynu do kapieli dla dzieci i niemowlat :D normalne moze ladnie pachna ale wysuszaja mi skóre do granic mozliwosci.
To samo tyczy sie kremów.
Jestem wrazliwcem w tematach skórnych, wiec spokojnie moge powiedziec, ze zwykle zele to syf :mrgreen:
Mnie nawet woda podraznia (chyba ja chlorem czyszcza, bo az smierdzi bleachem czasem).
Plyny i proszki do prania niestety uzywam normalne i czasem draznia mi skore :(

pijana
pijana
  21 August 2011

Moja kumpela była w 9-tym miesiącu ciąży, w zeszłym tyg. była na usg i wszystko było ok, 3 dni temu przestała czuć jego ruchy, dziecko zmarło... :and: Coś strasznego, nie wyobrażam sobie co ona przeżywa...

adra1992
adra1992
  21 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Moja kumpela była w 9-tym miesiącu ciąży, w zeszłym tyg. była na usg i wszystko było ok, 3 dni temu przestała czuć jego ruchy, dziecko zmarło... Coś strasznego, nie wyobrażam sobie co ona przeżywa...

:szok: :and:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.