malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  21 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak tam ze zdrowiem Twojego ukochanego?

opuchlizna z kolana zeszła na łydkę, w połowie ma taką bułę :nie: nie wiem, zobaczymy co jutro lekarz powie
mmaryjka
mmaryjka
  21 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Coś strasznego, nie wyobrażam sobie co ona przeżywa

najgorsze jest 'usunięcie' tego dziecka z ciała.
fak, współczuję takim kobietom. moja znajoma poroniła już x razy, w tym 2 z in-vitro i dupa.
Fieska
Fieska
  21 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Moja kumpela była w 9-tym miesiącu ciąży, w zeszłym tyg. była na usg i wszystko było ok, 3 dni temu przestała czuć jego ruchy, dziecko zmarło... Coś strasznego, nie wyobrażam sobie co ona przeżywa...

Jak byłam pierwszy dzień na oddziale ginekologiczno-położniczym to był taki sam przypadek.
Cichy poród.
pijana
pijana
  21 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: najgorsze jest 'usunięcie' tego dziecka z ciała. fak, współczuję takim kobietom. moja znajoma poroniła już x razy, w tym 2 z in-vitro i dupa.

Niedługo miało się urodzić, a tu... Jak czasem czytam jak lekarze, pielęgniarki czy inni mówią np. "pani przyszła po te RESZTKI" (o takiej historii czytałam), no zabić to mało...
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak byłam pierwszy dzień na oddziale ginekologiczno-położniczym to był taki sam przypadek. Cichy poród.

Podziwiam Cię, mmaryjkę w sumie też, bo praca w służbie zdrowia to jest naprawdę coś dla psychicznych twardzieli. Trzeba umieć powiedzieć sobie "było-minęło" i starać się nie przenosić pracy do domu, bo by się wykończyło chyba.
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  22 August 2011

mial ktos z was kosmetyki tej firmy? http://www.alissabeaute.com/flashen/flashen.html

konkretnie chodzi mi o ten krem: products guide -> derma sensitive -> sensitive skin cream

dostalem w prezencie ten krem, niby pomaga na zaczerwienienia, w sklepie widzialem ze kosztowal 40€, ale nie jestem pewien czy uzyc :P

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Prinz
Prinz
  22 August 2011

czaje sie jeszcze na clinique redness solutions krem, lubie ta firme ostatnio, podklady, puder, a ostatnio zestaw 3 krokow bardzo przypadl mi do gustu.

Fieska
Fieska
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Podziwiam Cię, mmaryjkę w sumie też, bo praca w służbie zdrowia to jest naprawdę coś dla psychicznych twardzieli. Trzeba umieć powiedzieć sobie "było-minęło" i starać się nie przenosić pracy do domu, bo by się wykończyło chyba.

U nas w szkole już kilka osób zrezygnowało po drugim roku. Nie dość, że wykańcza ta praca psychicznie to i fizycznie.
mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak czasem czytam jak lekarze, pielęgniarki czy inni mówią np. "pani przyszła po te RESZTKI" (o takiej historii czytałam), no zabić to mało

to jest przesada, ale pacjenci też często przesadzają. zarówno lekarze/pielęgniarki i pacjenci są siebie warci.

Konto usunięte
Konto usunięte: Podziwiam Cię, mmaryjkę w sumie też, bo praca w służbie zdrowia to jest naprawdę coś dla psychicznych twardzieli. Trzeba umieć powiedzieć sobie "było-minęło" i starać się nie przenosić pracy do domu, bo by się wykończyło chyba.

dlatego na pierwszym roku jest prosektorium. najsłabsi odpadają na starcie. mnie to nie rusza. ogólnie mało co mnie rusza, a jeśli coś przeżywam to głęboko w sobie i daję temu upust dzięki jodze i uprawianiu sportu. dzięki wychowaniu przez ojca umiem sobie radzić ze stresem i emocjami na zimno, po męsku.
mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: clinique redness solutions krem

dobry, ale śmierdzi
Prinz
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dobry, ale śmierdzi

tak czytalem wlasnie :mrgreen: chyba sie przejde najpierw do apteki po probki.

mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: chyba sie przejde najpierw do apteki po probki.

myślę, że nawet to sobie możesz darować. no chyba, że sprawdzić czy cię nie uczuli.
Prinz
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: myślę, że nawet to sobie możesz darować. no chyba, że sprawdzić czy cię nie uczuli.

o to chodzi, ostatnio wysmarowalem sie vichy i uczulenia dostalem :and:
poza tym, chce sprawdzic czy choc troche skuteczny jest i niweluje te zaczerwienienia.

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  22 August 2011
Czy ktoś się orientuje kiedy są najtansze wycieczki za granicę m. in grecja, egipt? Bo mielismy leciec 7, ale jednak poten zdecydowalismy ze nie, a teraz musze paszport zalatwic i 4 tyg sie czeka i ogladam wycieczki to ceny sa z kosmosu, 7 mielismy zaplacic 2,500 za os a w tym samym hotelu koniec wrzesnia po 4,200 :wtf: i ogolnie wszystko 100% drozej. Nie wiem czy to blad strony? Czy jakis burdel maja w bazie danych?
mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: poza tym, chce sprawdzic czy choc troche skuteczny jest i niweluje te zaczerwienienia.

takie kremy na zaczerwienia trzeba stosować i stosować żeby cokolwiek pomogły, jednak ten o dziwo, działa już po paru, regularnych użyciach, z tym że na pewno to za krótko aby działał długoterminowo.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  22 August 2011

Siemanko, jak tam zdrowie :D

Bylam dzisiaj sobie na interview... Dobrze jak sie tak czasem pojdzie na jakas rozmowe o prace... mozna wtedy docenic wlasnego szefa :lol:
Niby oferuja 4k wiecej na rok, ale nie jestem zachlanna, niby moj szef jest oszolomem... ale jest mi z nim dobrze... Moj do mnie dzwoni i sie pyta czy sa mna zainteresowani, a ja do niego : moze sie zapytasz czy ja jestem zainteresowana nimi? :rotfl: Generalnie musza byc zainteresowani, bo od razu zostalam poproszona o wyslanie maila z referencjami i zaproszona na drugie interview z dyrektorami... Mysle sobie jednak, zeby odwalic dowcip i tak jak to zazwyczaj pisza biednym szukajacym pracy "bardzo dziekujemy ale tym razem aplikacja nie przeszla bla bla bla zyczymy powodzenia w dalszym szukaniu pracy" to ja tak im napisze :rotfl:
Cos w stylu... "This is to inform you that after careful consideration, unfortunately I am no longer interested in a job position you offer bla bla bla..." :crylol:
Moj facet stwierdzil, ze jak dostana takiego maila, to zwolnia kolesia ktory przeprowadza rozmowy :ninja:

W kazdym vadz razie poczekam pare dni, jutro chce jeszcze pare groszy wiecej wycyganic od swojego szefa :ninja: Chce miec wyzszy macierzynski :ninja:
Ach i w ogole pierwszy dzien wrzesnia odstawiam to znaczy usuwaja mi implant antykoncepcyjny ... ale to od tak sie chwale :Rotfl:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.