malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: bo to sam alkohol. ja mam ten tonik z 3 kroków, ale ten bez numerka i on jest do suchej, wrażliwej i jest bez alkoholu - nie ma zapachu w sumie.

ja mam wlasnie mieszana w kierunku tlustej.
raz przylozylem wacik z tonikiem zaraz po goleniu, myslalem ze sie zwine :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: ten żółty? czy ten 2w1?

ten zolty. chyba go mamie kupie przed przyjazdem do polski :) ogolnie sie balem ze bede zolty jak zboze po nalozeniu, ale o dziwo dobrze kryje te zaczerwienienia i jest niewidoczny.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: ja mam wlasnie mieszana w kierunku tlustej.

powiem ci, że ja wolę nie wiedzieć jak ta 3 czy 4 działają, jak ten mój naprawdę złuszcza dobrze. jak przejadę 2-3 razy to lepiej niż peeling.

Prinz
Prinz: ogolnie sie balem ze bede zolty jak zboze po nalozeniu, ale o dziwo dobrze kryje te zaczerwienienia i jest niewidoczny.

no to też zależy od odcienia skóry. jak ktoś jest żółtawy to może być widać, u mnie też nie było, ale ja mam ten 2w1 i jestem bardzo zadowolona także. też często stosuję krem+puder i jest gites
Prinz
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: powiem ci, że ja wolę nie wiedzieć jak ta 3 czy 4 działają, jak ten mój naprawdę złuszcza dobrze. jak przejadę 2-3 razy to lepiej niż peeling.

wlasnie znajomy Hiszpan ktory pracuje w jednej z madryckich Sephor jak zobaczyl ze uzywam 'trojki' to zrobil wielkie oczy ze uzywam 'agresywnego' zestawu. niestety potrzebuje.

generalnie jak zobaczylem ze jedna buteleczka kosztuje 40€ w douglasie to zdecydowalem ze kupie najpierw wersje mini za 25€ i wyprobuje.
troche drogi jest ten pelnowymiarowy zestaw, ale z tego co widze to wydajny. bede kupowac w polsce.

Konto usunięte
Konto usunięte: no to też zależy od odcienia skóry. jak ktoś jest żółtawy to może być widać, u mnie też nie było, ale ja mam ten 2w1 i jestem bardzo zadowolona także. też często stosuję krem+puder i jest gites

ja mam raczej bialy\mleczny ödcien skory, (tam gdzie nie jest czerwonä :mrgreen: )wiec jak dla mnie spoko. zastanawialem sie czy brac prasowany czy sypki, ale ja mam tendencje ze moge wziac za duzo produktu i wzialem prasowany. fajniejszy pedzelek ma.

mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: generalnie jak zobaczylem ze jedna buteleczka kosztuje 40€

ale buteleczka czego? ten zestaw, tak? czy tonik?

Prinz
Prinz: zastanawialem sie czy brac prasowany czy sypki, ale ja mam tendencje ze moge wziac za duzo produktu i wzialem prasowany. fajniejszy pedzelek ma.

no też bym wzięła prasowany. mam za suchą skórę aby móc używać sypanych, aczkolwiek mineralne które do suchej są wskazane są głównie sypkie i tak oto koło się zamyka
Prinz
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale buteleczka czego? ten zestaw, tak? czy tonik?

tak tonik. zen zel myjacy chyba 35€ kosztowal w pelnowymiarowej wersji, a to zolte nawilzajace chyba 40€. a jak w polsce\

zestaw mini -25€.

Konto usunięte
Konto usunięte: no też bym wzięła prasowany. mam za suchą skórę aby móc używać sypanych, aczkolwiek mineralne które do suchej są wskazane są głównie sypkie i tak oto koło się zamyka

i mniejszy jest :mrgreen:

mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: a jak w polsce\

ja za tonik płacę 60zł chyba, a ostatnio zapłaciłam 48zł bo miałam zniżkę 20%

Prinz
Prinz: i mniejszy jest

no to pudło jest duże bo ja mam zwykły puder ich, ale powiem ci, że tamten jest o wiele wiele wiele wydajniejszy
mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011

a mini zestaw 100zł, a przynajmniej tak mi się zdaje bo nigdy nie kupowałam bo ich pierwszy krok nie jest przystosowany do mojej skóry

Prinz
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja za tonik płacę 60zł chyba, a ostatnio zapłaciłam 48zł bo miałam zniżkę 20%

ale to 200 ml? ten co ja widzialem to byl 400 ml.

Konto usunięte
Konto usunięte: a mini zestaw 100zł, a przynajmniej tak mi się zdaje bo nigdy nie kupowałam bo ich pierwszy krok nie jest przystosowany do mojej skóry

no to to by sie zgadzalo:)

mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: ale to 200 ml?

tak. ja większych nie widziałam, a jak były to nie zwróciłam uwagi.
u nas mydło około 70-75zł, a krem około 170zł
Prinz
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tak. ja większych nie widziałam, a jak były to nie zwróciłam uwagi. u nas mydło około 70-75zł, a krem około 170zł

najbardziej lubie mydlo i tonik, krem jakos srednio. wole nalozyc jakis inny przeciw zaczerwienieniom, bo mam wrazenie ze jak naloze oba produkty to juz za duzo.

mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: krem jakos srednio.

ja też tego nie lubię. to bardziej jest taka emulsja, też trochę śmierdzi i mojej skóry nie nawilża nawet w połowie.
Prinz
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja też tego nie lubię. to bardziej jest taka emulsja, też trochę śmierdzi i mojej skóry nie nawilża nawet w połowie.

u mnie znowu powodowala ze czolo bylo jak latarnia, a podkladu nie dalo sie normalnie nalozyc.

mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: u mnie znowu powodowala ze czolo bylo jak latarnia, a podkladu nie dalo sie normalnie nalozyc.

to może jednak weź próbkę tego na zaczerwienienia, bo on może być dla ciebie zbyt tłusty, bo napisane jest, że jest nawilżający, ale tłustawy też troszkę jest.
Prinz
Prinz
  22 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to może jednak weź próbkę tego na zaczerwienienia, bo on może być dla ciebie zbyt tłusty, bo napisane jest, że jest nawilżający, ale tłustawy też troszkę jest.

wlasnie wezme :) polecasz moze cos innego w tym przedziale cenowym do mojego typu cery?

mmaryjka
mmaryjka
  22 August 2011
Prinz
Prinz: polecasz moze cos innego w tym przedziale cenowym do mojego typu cery?

niestety, do tłustej skóry mi daleko i nawet nie wiem co mogłoby dać radę. myślę, że akurat do takiej jeśli chodzi o kremy to męcz apteczne, wszystkie jakie się da.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.