malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: z jednej strony dobrze, że chcą.

ale oczywiście nie mają prawa chcieć;)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: weszłam z linku agosi. komentarze mnie rozyebują

podaj jakies konkretne pliz, nie chce mi sie tych wypocin czytac

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: ja na epiduralu bylam jak nacpana - bardzo mile doswiadczenia mam z porodu :D

To dobrze w sumie... Dobre wspomnienia masz ;)
Chciałabym mieć dziecko... ech...
styka51
styka51
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja te chrupki zlepiałam na ślinę i robiłam z nich ludziki i zwierzaczki

Albo sie zlepiało, żeby jak najdłuższe były :lol:
mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: podaj jakies konkretne pliz, nie chce mi sie tych wypocin czytac

Przyznam bez bicia, że irytują mnie kosmetyczki przepełnione tylko i wyłącznie drogimi produktami. Odnosze wrażenie, ze ktoś po prostu idzie i kupuje wszystko co najdroższe, żyjąc w przekonaniu że drogie znaczy świetne, a tanie to zło. Owszem, są kosmetyki, w które warto zainwestować (szczególnie kolorowe), a są i takie, które po prostu maja tylko znane logo, kosztują kupę pieniędzy, a ich skład jest dość przeciętny. Sama wolę inwestować w apteczne kosmetyki i na pewno nie dałabym za jakiś zwykły krem 200zł, bo dla mnie to śmieszne. Co do podkladów to rzeczwiście Este Lauder Double Wear jest produktem wartym . No ale co kto lubi.
massacre
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: co do porodów, to w stanach mają zajebisty problem bo co 4 poród to cesarka, a śmiertelność dzieci i matek jest największa wśród krajów rozwiniętych, ale oni ogólnie są głupi.

podbijam to na czerwono :crylol:
w UK z kolei z cesarka czekaja do konca, mialam bardzo duzo wod, do tego mlody byl duzy, liczyli na okolo 4.5kg - nie chcieli cesarki - nie chca by kobieta miala robione CS podczas jej pierwszego porodu jezeli nie jest to KONIECZNE.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: z jednej strony dobrze, że chcą. znieczulenie fajna sprawa, ale gdyby jednak coś poszło nie tak jak trzeba to znieczulenie może okazać się zgubne.

No tak, ale oni nie patrzą na to w ten sposób, tylko dla nich liczy się tylko kasa :) Chociaż dobrze wiedzą, że znieczulenie powinno być bezpłatne, bo poród jest świadczeniem gwarantowanym. A są sytuacje, że ktoś może naprawdę być mega wrażliwy na ból i nie stać go na wydanie pewnie około tysiaka na znieczulenie.

Babsy
Babsy: fasolke uwielbiam caly czas:D z buleczka i maselkiem:)

Wole kalafiora ;))
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
styka51
styka51: Albo sie zlepiało, żeby jak najdłuższe były

No :zakochany:
Swój dzieciak byłaś :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: są i takie, które po prostu maja tylko znane logo, kosztują kupę pieniędzy, a ich skład jest dość przeciętny

A z tym się zgodzę, o.
mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: nie chca by kobieta miala robione CS podczas jej pierwszego porodu jezeli nie jest to KONIECZNE.

no w końcu jest to operacja. panuje też opinia, że przy każdym porodzie od początku do końca musi być lekarz. położnik, lekarz do kontroli bądź problemu i to jest złoty środek spokojnego porodu.
styka51
styka51
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Swój dzieciak byłaś

Ty też, piontka :pavarotti:
mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No tak, ale oni nie patrzą na to w ten sposób, tylko dla nich liczy się tylko kasa

to w większości, niestety, ale takie są uroki naszej służby zdrowia która nie pozostawia wyjścia szpitalom i lekarzom.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
styka51
styka51: Ty też, piontka

:hrrr tfuu: przybij :ninja:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to w większości, niestety, ale takie są uroki naszej służby zdrowia która nie pozostawia wyjścia szpitalom i lekarzom.

I niewiedza potencjalnych klientów, których bardzo łatwo naciągnąć. Jeden się upomni, bo wie co mogą, a czego nie, a dziewięciu zapłaci i pójdzie do domu.
massacre
massacre
  13 Septembrie 2011
styka51
styka51: no i będziesz się seksić dla seksu, a nie dla ssamego przedłużenia gatunku ;)

wcale ze nie, dla przedluzenia gatunku :ziober2:

styka51
styka51: na dziwkę wychodziłam za każdym razem... Cóż, życie

ja zazwyczaj tez, wiadomo, jak potrafisz otwarcie rozmawiac o seksie to znaczy, ze sie puszczasz - :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: tym bardziej, że w wielu miejscach chcą opłat za znieczulenie.

a nie w wiekszosci miejsc?

Konto usunięte
Konto usunięte: znieczulenie fajna sprawa, ale gdyby jednak coś poszło nie tak jak trzeba to znieczulenie może okazać się zgubne.

jak tylko pojawilo sie odpowiednie rozwarcie i bylam gotowa do porodu faktycznego automatycznie przestali mi dozowac epidural - po to wlasnie bym czula co robie - nie wyobrazam sobie przec na epiduralu - czulam sie wtedy jak Amy Winehouse w weekendowa noc :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: i przy porodzie musi być sztab lekarzy, gdy wystarczyłaby położna, max dwie.

do mnie lekarz przychodzil tylko sprawdzac czy wszystko idzie ok i instruowac polozne -- byl moze z 3 razy. z epiduralem no to tez anestezjolog przyszedl wbic sie mi w plecy i tyle - reszta nalezala do pielegniarek.
porod przyjmowala jedna, druga tylko asystowala, patrzyla na monitorki, robila zapiski, pilnowala by moj facet nie zemdlal... :lol:

mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeden się upomni, bo wie co mogą, a czego nie, a dziewięciu zapłaci i pójdzie do domu.

dlatego wypada się interesować takimi rzeczami.
moja koleżanka ostatnio rodziła w domu, stres milion razy mniejszy, była z nią położna i mąż.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.