malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: to fakt, ale uwazam, ze wschodnia Europa jest do siebie podobna pod wzgledem architektury - laczy w koncu nas nieco wiecej niz wspolne granice :)

Tu się z Tobą zgodzę. O Pradze dużo dobrego słyszałem przed wyjazdem. Każdy ją zachwalał i polecał. Może niepotrzebnie się nakręciłem,a potem zwyczajnie się rozczarowałem. Do Wilna jechałem z nastawieniem ,żeby sobie pozwiedzać i tyle,a było naprawdę fajnie. Cenowo jest też chyba względnie, skoro na zwykłej,szkolnej wycieczce mieszkaliśmy w zayebistym hotelu położonym w CENTRUM Wilna.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dziwne, ja jak mojemu wyrobilam w sierpniu 2009 to dostal brytyjski na 5 lat

bo twoj chlop jest Brytyjczyk, my oboje jestesmy Polakami - pierwszy dostal polski na rok, jarek dopiero w tym roku dostal british citizenship i dopiero teraz oboje moga dostac angielskie paszporty

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: bo twoj chlop jest Brytyjczyk, my oboje jestesmy Polakami - pierwszy dostal polski na rok, jarek dopiero w tym roku dostal british citizenship i dopiero teraz oboje moga dostac angielskie paszporty

aha, spoko, nie wiedzialam ze to jakas roznice robi, ale byc moze, w sumie by to mialo sens nawet.
massacre
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale przeciez angielskiego wam nie zabiora, robia kopie i oddaja

zrobia kopie? zabieraja i oddaja polski - po nastepny angielski musisz normalnie do registratu sie stawic - nie chce go rejestrowac w Polsce - po co?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: komentarze zawsze sa smiechowe, az zal, ze niektorzy ludzie sa tacy glupi

straszne

Konto usunięte
Konto usunięte: No tak, ale poród w domu to jednak wydaje się być większym ryzykiem, mimo lepszej atmosfery. Bałabym się pewnie. W szpitalu czułabym się bezpieczniej.

a jednak jest odwrotnie. dodatkowo rodziła w wodzie, dzieciak nawet nie zapłakał. więc i dla dziecka przyjście na świat nie było masakrą.

massacre
massacre: mi to mowisz?

słowa jakiejś laski

massacre
massacre: przy KAZDYM? czy tylko przy cesarce?

ludzie są przekonani, że przy każdym. w stanach tak jest i w wielu kraja też. umniejszają położnym, a to one są SPECJALISTKAMI od porodów, a nie chirurdzy czy inni tacy

Konto usunięte
Konto usunięte: jak gostek opowiadal o tym, ze nie maja kibla, bo sa all natural, i maja wykopane 2 dolki, jeden na kupe, drugi na siku i tak robia, to myslalam, ze sie posikam ze smiechu.

to było akurat fajne! i laska z łożyskiem i pępowiną3

massacre
massacre: Mialam ogromnego farta, nie wiem jak to nazwac

miałaś zdrowy poród i trafiłaś na personel któremu nie spieszyło się do domu.
mój tata mi opowiadał, że jak moja mama rodziła mojego brata to mu nie pozwolili jej odwiedzić, jak ja się urodziłam to już w ogóle, zważywszy na to, że leżałam przez tydzień SAMA bez nikogo, jedynie przychodziła pielęgniarka i mnie karmiła z butelki
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: zrobia kopie? zabieraja i oddaja polski - po nastepny angielski musisz normalnie do registratu sie stawic - nie chce go rejestrowac w Polsce - po co?

chociaz czekaj, ja w sumie i tak mialam 2 akty urodzenia malego, wiec moze biora :woot:
ale wysylalam cos na niego i przyszedl poczta, nie musialam isc do registratu :woot:

no nic, tak myslalam ze sobie ulatwisz pieprzenie sie z paszportami i cala sytuacje z ambasada jak wyrobisz polski akt urodzenia, tak tylko spytalam :)
mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: chce się tym zajmowac ;) i myślę o otwarciu szkoły rodzenia, ale to w dalekiej przyszłości.

trzymam kciuki. fajna sprawa i na pewno przydatna w naszym kraju
666
666
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Cenowo jest też chyba względnie, skoro na zwykłej,szkolnej wycieczce mieszkaliśmy w zayebistym hotelu położonym w CENTRUM Wilna.

Bo do Wilna nikt nie jeździ, nie jest super extra zajebistą europejską stolicą jak Praga,Wiedeń czy Paryż. :ninja:

W Paryżu wcale też nie jest tak zajebiście. Niby naćkali tego wszystkiego w jednym miejscu tyle, że tydzień trzeba łazić bez przerwy i nawet pieprzony krawężnik wygląda jak zabytkowy, ale jakoś kurde tej całej magii nie czułem. Jadę znowu na sylwka ze swoją to może będzie inaczej. :and:
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to było akurat fajne! i laska z łożyskiem i pępowiną3

tak, tak, ona tez byla :rotfl:
troche oblesne.

Konto usunięte
Konto usunięte: straszne

nie widzialas co tam bylo rok temu, teraz trzeba miec konto, zeby pisac komentarze na kosmetyczkach, a wtedy nie trzeba bylo. byly niezle pojazdy :rotfl:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a jednak jest odwrotnie. dodatkowo rodziła w wodzie, dzieciak nawet nie zapłakał. więc i dla dziecka przyjście na świat nie było masakrą.

Pewnie ładnie kosztuje?
massacre
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: i wyrobisz mu w polszy polski akt urodzenia?

nie. pisalam wyzej - po co?
do polszy jade spotkac sie z mama i rodzenstwem i nazrec po wsze czasy :lol: zycie by mi nie bylo mile, gdybym chciala na urlopie uzerac sie z polskimi zaciemnionymi urzednikami.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jednak wiele starszych metod i przyzwyczajeń wciąż jest wykorzystywanych.

taaa, podobnie powinni byli pozostac przy lobotomii :ninja:

styka51
styka51: Mam tylko 20 lat, jestem bez zawodu, studiuje ( w czwartek się dowiem, czy idę na 2 rok ) i jestem w ciemnej dupie. A samą miłością dziecka nie nakarmię. Mogę sobie marzyć jak to mam w zwyczaju, ale trzeba twardo stąpać po ziemi.

w Twoim wieku juz mialam zaplanowane swoje zycie, ze po studiach praca, majac 25 lat bede miala pierwsze dziecko. amen. mozna planowac z wyprzedzeniem kilkuletnim - ja wiem, ze za ok 5 lat bede adoptowac - teraz nie mam warunkow jeszcze, nie przeszkadza mi to rodzic moje marzenie w srodku, pielegnowac i wolnymi krokami dazyc do jego realizacji :zakochany:

666
666
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dla dziecka przyjście na świat nie było masakrą.

Sugerowanie, że to ma jakieś znaczenie. :ninja:
mmaryjka
mmaryjka
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Cenowo jest też chyba względnie, skoro na zwykłej,szkolnej wycieczce mieszkaliśmy w zayebistym hotelu położonym w CENTRUM Wilna.

jest minimalnie drożej.
a wycieczki szkolne są zazwyczaj poza sezonem.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: taaa, podobnie powinni byli pozostac przy lobotomii

W większości przypadków strach iść do lekarza tutaj.
A przynajmniej warto 3 miesiące przed chorobą wiedzieć, że będzie się chorym, co by miejsce zaklepać i nie umrzeć w poczekalni :rotfl:
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: nie. pisalam wyzej - po co? do polszy jade spotkac sie z mama i rodzenstwem i nazrec po wsze czasy zycie by mi nie bylo mile, gdybym chciala na urlopie uzerac sie z polskimi zaciemnionymi urzednikami.

spoko, juz wyzej odpisalam:

Konto usunięte
Konto usunięte: no nic, tak myslalam ze sobie ulatwisz pieprzenie sie z paszportami i cala sytuacje z ambasada jak wyrobisz polski akt urodzenia, tak tylko spytalam :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.