malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: a to trzeba zmywac lakier do paznokci? ja wiem, ze musialam kolczyk w pepku wymienic na plastikowy, w trakcie porodu chyba wyjelam - nawet nie pamietam - paznokcie bankowo mialam pomalowane - przed przyjazdem do szpitala sie wyszykowalam, wykapalam, moj mi paznokcie u stop pomalowal, wydepilowal

Wiesz co, podobno tak - na ile to jest prawdą, to nie wiem, nie rodziłam.
Ale z wielu źródeł słyszałam, że niewskazane jest posiadanie pomalowanych paznokci, bo w przypadku komplikacji, typu jakieś zakażenie - najłatwiej zauważyć je właśnie po stanie paznokci, a jak są pomalowane to wiadomo - gówno widać.
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja ten o makijazu chce poogladac, nie wiesz czasem, gdzie mozna??

Może ja jołtubie jakiś fragment by się znalazł :rotfl:
Dobre były.. zastanawiało mnie jak się myją i jak śpią :rotfl:
madzia2143
madzia2143
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: moja koleżanka ostatnio rodziła w domu, stres milion razy mniejszy, była z nią położna i mąż.

chce się tym zajmowac ;) i myślę o otwarciu szkoły rodzenia, ale to w dalekiej przyszłości.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Septembrie 2011
styka51
styka51: Tylko, że chcieć, to ja sobie mogę... a życie jest życiem i trzeba wszystko po kolei robić ;)

chciec to moc :) ja chcialam, zaplanowalam, zrealizowalam - nie ma miejsca na zwatpienia ;)

styka51
styka51: do tego już dawno się przekonałam

ze penis jest pyszny? :pavarotti:
Konto usunięte
Konto usunięte: to on ma w koncu paszport czy nie? bo zeby dostac sie do polski z uk raczej musi

pisalam gdzies pare dni temu na forum, ze po wielkiej aferze w konsulacie dostanie paszport polski - 14 pazdziernika do odbioru, nie ma pesel, nie ma polskiego aktu urodzenia - sie zna prawo, sie zastrasza konsula :pavarotti: a jakos kolo 25 listopada dostanie angielski :ziober2:
dlatego pewnie sie wybiore z nim do Polski na zakupy z Ziaji :w00t:
zalezy jak wszystko sie potoczy - mam 15 wazna rozprawe w sadzie, 16 dentyste ktory mi zleci termin zabiegu, w przyszlym tygodniu mamy do ogladania pare mieszkan, moze ktores kupimy w koncu... jak wszystko sie rozegra odpowiednio w terminach to do Polszy zawitam na jesieni :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to on ma w koncu paszport czy nie?

a to jak zima bylam to bylam yyy 2009-2010 wtedy mial ten pierwszy tymczasowy, co mozna na angielskim akcie urodzenia wyrabiac, ale sie przeterminowal w zeszlym roku

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: faktycznie, mogliby je usunac...

Może inaczej - jest dużo zabytków,które w mojej ocenie nie nadają Pradze żadnego klimatu. Byłem,zwiedzałem. Stare miasto jak stare miasto, nie zrobiło na mnie większego wrażenia.

massacre
massacre: nie wiem co tam dla ciebie nie mialo wyrazu i klimatu - nie bede porownywac do wschodnich miast, bo jak pisalam w Wilnie nigdy nie bylam - jakkolwiek porownujac do miast zachodnich - wg mnie Pradze niczego nie brakuje :)

Jak dla mnie to Praga jest przereklamowana. Obrzeża, dalsze dzielnice są trochę zaniedbane. Bardziej Wilno przypadło mi do gustu, porównując obie stolice to wybrałbym się znowu do Litwa. Choć jest tak jak mmaryjka pisała, nie bardzo lubią tam Polaków, ale ich stosunek do naszego kraju nie ma nic wspólnego z moją obiektywną oceną co do atrakcyjności ich stolicy.
massacre
massacre
  13 Septembrie 2011

agoosia o tu masz moje wypociny, jak dostal prawo do paszportu :rotfl:

massacre
massacre: Moj mlody dostanie tymczasowy POLSKI paszport na czas oczekiwania na angielski. Nie posiada zadnego z wymaganych przez konsulat dokumentow - polskiego aktu urodzenia, PESEL, stara w Polsce nie zameldowana. Dzisiaj powiedzialam, ze nie odejde od okienka, kobieta sie zaczela jakac i poszla po asystenta konsula. Podstawilam mu pod nos dokument, ze Polski Konsulat odmawia wydania paszportu Davidowi B., powolalam sie tez na Deklaracje o prawach dziecka (Principle 3 z 1959 roku) i UN Konwencje o prawach dziecka z 1989. Powiedzialam, ze nie wyjde dopoki nie przyjmie wniosku o paszport albo nie podpisze tego, ze odmawia jego przyjecia. Dwie godziny czekania, asystent konsula czerwony na twarzy chodzil za okienkami, byl na telefonie z konsulem generalnym... W tym czasie widzielismy 4 czy 5 par, ktore mialy ten sam problem, trzeba najpierw jechac do Polski po polski akt urodzenia, potem wrocic i zlozyc wniosek o paszport... W koncu nas zawolal do "tajemnego" pokoiku by nikt nas nie slyszal i powiedzial, ze po rozmowie z konsulem generalnym wyda naszemy dziecku paszport - byle bysmy zadymy juz zadnej nie robili i zachowali dyskrecje Zapytal sie, dlaczego nie mozemy do Polski pojechac i go zarejestrowac. Odpowiedzielismy ze do Polski nie jezdzimy, a dziecko musi miec paszport bo jedziemy do Disneylandu i do Las Vegas a gdy powiedzial, ze mozna akt urodzenia zarejestrowac w dziale prawnym w konsulacie i ze to kosztuje 60 funtow, to powiedzielismy, ze nie mamy siana Z reszta nie chcemy angielskiego aktu urodzenia oddawac, bo potrzebny jest nam w Anglii - bo tu mieszkamy i zadna szkola polskiego aktu urodzenia nie przyjmie... W kazdym badz razie paszport do odebrania w pazdzierniku Prawo to moja pasja Mowie Wam ludzie, jak watpicie w prawo, to znaczy ze go nie znacie Znajac siebie, gdyby odmowili, to bym ich pociagnela do odpowiedzialnosci przed trybunalem Bylby prosty zarzut, zrobili mi z dziecka osobe "stateless" czyli wg slownika: nie posiadający obywatelstwa, bezpaństwowy. Byliby w dupie. Prosili o dyskrecje, ale jak ktos w potrzebie to moge podeslac kopie listu

massacre
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: bo w przypadku komplikacji, typu jakieś zakażenie - najłatwiej zauważyć je właśnie po stanie paznokci, a jak są pomalowane to wiadomo - gówno widać.

bzdura - w XXI wieku maja patrzec na paznokcie? wszystko maja na monitorach

massacre
massacre
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Byłem,zwiedzałem. Stare miasto jak stare miasto, nie zrobiło na mnie większego wrażenia.

to fakt, ale uwazam, ze wschodnia Europa jest do siebie podobna pod wzgledem architektury - laczy w koncu nas nieco wiecej niz wspolne granice :)

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mojej babci zostało, po tych wszystkich latach, wojnach, etc. kupowanie wszystkiego w ilościach jak dla wojska i gromadzenie 'na zapas' :)

Starsze pokolenia, które przeżyły wojny,a w szczególności obozy koncentracyjne już tak mają. Jednak takie wydarzenia zostawiają ogromny ślad na ludzkiej psychice.
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: a to jak zima bylam to bylam yyy 2009-2010 wtedy mial ten pierwszy tymczasowy, co mozna na angielskim akcie urodzenia wyrabiac, ale sie przeterminowal w zeszlym roku

dziwne, ja jak mojemu wyrobilam w sierpniu 2009 to dostal brytyjski na 5 lat :woot:

massacre
massacre: Z reszta nie chcemy angielskiego aktu urodzenia oddawac, bo potrzebny jest nam w Anglii - bo tu mieszkamy i zadna szkola polskiego aktu urodzenia nie przyjmie... W kazdym badz razie paszport do odebrania w pazdzierniku

ale przeciez angielskiego wam nie zabiora, robia kopie i oddaja :woot:

massacre
massacre: pisalam gdzies pare dni temu na forum, ze po wielkiej aferze w konsulacie dostanie paszport polski - 14 pazdziernika do odbioru, nie ma pesel, nie ma polskiego aktu urodzenia - sie zna prawo, sie zastrasza konsula a jakos kolo 25 listopada dostanie angielski dlatego pewnie sie wybiore z nim do Polski na zakupy z Ziaji zalezy jak wszystko sie potoczy - mam 15 wazna rozprawe w sadzie, 16 dentyste ktory mi zleci termin zabiegu, w przyszlym tygodniu mamy do ogladania pare mieszkan, moze ktores kupimy w koncu... jak wszystko sie rozegra odpowiednio w terminach to do Polszy zawitam na jesieni :D

i wyrobisz mu w polszy polski akt urodzenia? wtedy chyba to nic nie kosztuje, przynajmniej nie przypominam sobie, zebym cos placila :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Może ja jołtubie jakiś fragment by się znalazł Dobre były.. zastanawiało mnie jak się myją i jak śpią

bede szukac, ale to wieczorem :mrgreen:
666
666
  13 Septembrie 2011

Jest tu jedyny gejuch, któremu nie przekopałbym ryja za sam fakt bycia pedałem? :3

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: bzdura - w XXI wieku maja patrzec na paznokcie? wszystko maja na monitorach

Jednak wiele starszych metod i przyzwyczajeń wciąż jest wykorzystywanych. W 100% samej technice też chyba nikt nie ufa. Nie wiem, niby np. Warszawa, ale koleżanka rodziła w połowie lipca i jej powiedzieli, że paznokcie ma mieć niepomalowane, a szpital jednak dobry :)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 Septembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Starsze pokolenia, które przeżyły wojny,a w szczególności obozy koncentracyjne już tak mają. Jednak takie wydarzenia zostawiają ogromny ślad na ludzkiej psychice.

Zostawiają, zostawiają, tego się już nie zmieni, nie pozostaje nic innego jak zrozumieć i zaakceptować, chociaż czasami bywa irytujące :)

Konto usunięte
Konto usunięte: bede szukac, ale to wieczorem

powodzenia :mrgreen:
styka51
styka51
  13 Septembrie 2011
massacre
massacre: chciec to moc :) ja chcialam, zaplanowalam, zrealizowalam - nie ma miejsca na zwatpienia ;)

Mam tylko 20 lat, jestem bez zawodu, studiuje ( w czwartek się dowiem, czy idę na 2 rok :lol:) i jestem w ciemnej dupie. A samą miłością dziecka nie nakarmię. Mogę sobie marzyć jak to mam w zwyczaju, ale trzeba twardo stąpać po ziemi.

massacre
massacre: ze penis jest pyszny?

No ba :kv3:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.