malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  30 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: życzę wszystkim! t

Wzajemnie.
Tez wszystkim zycze Szczesliwego Nowego Roku i wielu nabic w temacie "co sobie ostatnio kupiles/as" :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: kto zna jakąś dobrą i prostą w przygotowaniu salatkę?

Kapusta pekinska, pomidory, cebula, sol i pieprz :ziober2:

A jak chcesz cos bardziej skomplikowanego to dobra jest ze szparagow, albo prosta tez jest por, zolty ser, kukurydza i majonez (sol pieprz do smaku)...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  30 Decembrie 2011
Sylvinka
Sylvinka: Ja chociaż mam małe cycki to też mam problem, bo niby kupuje dobry rozmiar bo taki jak zawsze, tylko że strasznie niewygodnie sie czuje, muszę sobie go często poprawiać, mam wrażenie że jedną pierś mam wyżej i to dlatego .

Moja kumpela kiedyś była, też niby cycki nie za duże. Jak mi głupio było, jak dobrali jej 75D czyli tyle co noszę ja:ninja:
Poza tym ja lewą pierś mam większą i widzę to, ale Maniek nie, soł nie jest najgorzej :lol:
Babsy
Babsy
  30 Decembrie 2011
styka51
styka51: Mierzyłam się z pół roku temu i pod biustem miałam 71, a w biuście 92. Wczoraj mierzyłam staniki i było coś nie tak. Mierzę się dziś i wyszło mi 64 pod i 88 w cycach U mnie w okolicy w ogóle nie było tego typu sklepu. Ostatnio otworzyli, podobno dobry. A za czasów liceum, jak byłam "większa" i miałam z 95 w cycach i chodziłam do sklepu z tekstem "poproszę 70 D" to mnie baby wyśmiewały, że nie produkują takich i na bank C będzie dobre, no jak uj.

trzeba sie mierzyc co jakis czas, bo wlasnie albo sie schudnie, albo przytyje, a stanik taki sam jak wczesniej nie trzyma cyca dobrze:tak: ja znalazlam u siebie jeden z taka wieksza rozmiarowka- jeden, a staniki maja z firmy podlowickiej, ze 30 km ;/ no ale tak jest, ze to Ciebie chca dopasowac do stanika, a nie stanik do Ciebie...

styka51
styka51: Tym bardziej, że jak mi w internecie wylicza to wychodzi 60 F, a to dziwnie brzmi, kiedy normalnie kupowałam D

ja z D przeskoczylam na G;P aktualnie H, a kolejny co kupie z tym obwodem mniejszym, to juz I bedzie:wtf:

Sylvinka
Sylvinka: Ja chociaż mam małe cycki to też mam problem, bo niby kupuje dobry rozmiar bo taki jak zawsze, tylko że strasznie niewygodnie sie czuje, muszę sobie go często poprawiać, mam wrażenie że jedną pierś mam wyżej i to dlatego .

moze ramiaczko za brdzo naciagasz;)?
Babsy
Babsy
  30 Decembrie 2011
styka51
styka51: Poza tym ja lewą pierś mam większą i widzę to, ale Maniek nie, soł nie jest najgorzej

wszystkie parzyste czesci ciala nie sa idealnie symetryczne i rowne:) tez to widze:)
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  30 Decembrie 2011
Babsy
Babsy: moze ramiaczko za brdzo naciagasz;)?

no właśnie o to chodzi że nie! bo staram się z obu stron tak samo i nadal się męcze :/

styka51
styka51: Moja kumpela kiedyś była, też niby cycki nie za duże. Jak mi głupio było, jak dobrali jej 75D czyli tyle co noszę ja Poza tym ja lewą pierś mam większą i widzę to, ale Maniek nie, soł nie jest najgorzej

Bo one wlaśnie strasznie miseczkę zwiększają, ale przynajmniej normalnie i luźno się czujesz :)
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
styka51
styka51
  30 Decembrie 2011
Babsy
Babsy: trzeba sie mierzyc co jakis czas, bo wlasnie albo sie schudnie, albo przytyje, a stanik taki sam jak wczesniej nie trzyma cyca dobrze ja znalazlam u siebie jeden z taka wieksza rozmiarowka- jeden, a staniki maja z firmy podlowickiej, ze 30 km ;/ no ale tak jest, ze to Ciebie chca dopasowac do stanika, a nie stanik do Ciebie...

No niestety... U mnie w mieście, gdzie się ucze jest ten jeden, podobno Panache mają itp. Więc wezmę kasę i pójdę. Trzeba zainwestować, bo cycki zaczną mi migrować na plecy.

Babsy
Babsy: ja z D przeskoczylam na G;P aktualnie H, a kolejny co kupie z tym obwodem mniejszym, to juz I bedzie

Jestem prawie pewna, że F będzie dobre, tym bardziej, prz 60 obwodzie :lol:

Babsy
Babsy: wszystkie parzyste czesci ciala nie sa idealnie symetryczne i rowne:) tez to widze:)

U mnie to widać na oczach najbardziej, ale też trzeba się przyjrzeć.
mirra20
mirra20
  30 Decembrie 2011
massacre
massacre:

właśnie chcę coś nowego mam już dość jarzynowych greckich gyrosów i z makaronem
szukam jakiejś inspiracji :D
Babsy
Babsy
  30 Decembrie 2011
Sylvinka
Sylvinka: strasznie miseczkę zwiększają

tak sie wydaje, bo wszyscy mysla o cyckach w kategoriach A-D: A malutkie, D jak u Pameli, a co powyzej to jakies mutanty;)

styka51
styka51: Panache mają itp.

:w00t: jeden jest taki model z Panache, zapomnialam nazwy... nazywaja go zbroja, ale zajebisty plunge normalnie:D

styka51
styka51: Jestem prawie pewna, że F będzie dobre, tym bardziej, prz 60 obwodzie

;) z tymi obwodami to tez roznie, jedne rozciagliwe, ze i osoba ktora ma 15 cm wiecej pood biustem wejdzie, a drugi ciasny, ze raptem musisz miec akurat tyle, plus minus jakies 3 cm.
massacre
massacre
  30 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: właśnie chcę coś nowego mam już dość jarzynowych greckich gyrosów i z makaronem szukam jakiejś inspiracji :D

YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
To Ci nie pomoge :rotfl:

Powiedz co chcesz, to cos w glowie zaraz poszukam :D
Tunczyk, makaron i kukurydza tez sa dobre , ale jak nie chcesz makaronow...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  30 Decembrie 2011

no, wlazłem na wagę i wreszcie spaliłem świąteczne kalorie, juz nie jestem grubasem :D

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

mirra20
mirra20
  30 Decembrie 2011
massacre
massacre: mirra20:właśnie chcę coś nowego mam już dość jarzynowych greckich gyrosów i z makaronem szukam jakiejś inspiracji :D YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY To Ci nie pomoge Powiedz co chcesz, to cos w glowie zaraz poszukam :D Tunczyk, makaron i kukurydza tez sa dobre , ale jak nie chcesz makaronow...

właśnie szukam czegoś nowego nie wiem może pieczarki...
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  30 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mirra20

mam tu coś dla Ciebie: http://www.fotka.pl/forum/kulinaria/3523,salatki
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
styka51
styka51
  30 Decembrie 2011
Babsy
Babsy: jeden jest taki model z Panache, zapomnialam nazwy... nazywaja go zbroja, ale zajebisty plunge normalnie:D

Na stroje się jarałam całe wakacje z Panache... ech :zakochany:
Bo jak ide do sklepu i mówię rozmiar, to baby pokazują:

:and:

Babsy
Babsy: ;) z tymi obwodami to tez roznie, jedne rozciagliwe, ze i osoba ktora ma 15 cm wiecej pood biustem wejdzie, a drugi ciasny, ze raptem musisz miec akurat tyle, plus minus jakies 3 cm.

Wiem... dlatego na początek nie chce przez neta zamawiać....

massacre
massacre: To Ci nie pomoge

Ja jutro robię: pekińska, marchewka, cukier, pieprz, majonez i gotowe :rotfl:
massacre
massacre
  30 Decembrie 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: właśnie szukam czegoś nowego nie wiem może pieczarki...

no to podaj surowe pieczarki, posyp koperkiem i wio :mrgreen:

Moze z avocado? Po ile u Was avocado chodzi? Drogie?
Ja lubie ta:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-avocado-salad

Z pieczarek mam jedna, to znaczy ja miksuje rozne grzyby, ale pieczarki tez sa spoks.
Myjesz pieczarki wiadomo.
Przygotowujesz wode, sok z cytryny i sol. Mieszasz i wrzucasz na patelnie/ do gara i doprowadzasz do wrzenia. Do wrzacej mikstury wrzucasz pieczarki i mieszasz wszystko przez 4-5 minut.
W tym czasie w miseczce wymieszaj oliwe z oliwek, czosnek, pietruszke i oliwki. Wyplucz pieczarki i wrzuc od razu do tej marynaty. Wymieszaj, sprawdz czy doprawione i odstaw do studzenia. Podajesz z pokrojona cytryna (tak jak rybe). Ja podaje z potatoe wedges pieczonymi w piekarniku, takimi:

Nie wiem jak to sie po polsku nazywa.
Co do proporcji, to mniej wiecej idzie tak:
40 dag grzybow, 1 litr wody, 2 duze cytryny, sol (najlepiej morska), 6 lyzek stolowych oleju z oliwek, 2 zabki czosnku wycisniete, posiekana pietruszka (ja od biedy uzywam suszona), 10-12 czarnych posiekanych oliwek (ja kupuje juz gotowe w sloiku). I to wsio.

massacre
massacre
  30 Decembrie 2011
Sylvinka
Sylvinka: mam tu coś dla Ciebie: http://www.fotka.pl/forum/kulinaria/3523,salatki

Druknelam sobie :w00t:
2. Sałatka z pieczarek

1/2 kg pieczarek
1 cebula
4 jajka
4 ogórki kiszone
1 papryka czerwona (moze być konserwowa)
1 puszka kukurydzy
zielona pietruszka lub szczypiorek
5-6 łyżek majonezu
sól
pieprz

Pieczarki pokroić w duże plasterki i udusić z cebulka. Jajka ugotować i pokroić w gruba kostke. Ogórki również pokroić w kostke. Wszystko wymieszać dodając pokrojoną w drobne paseczki paprykę, posiekaną zieloną pietruszke lub szczypiorek, kukurydzę, sól, pieprz, majonez. Doprawić do smaku. Bardzo dobra do wędliny.

Dzieki Sylvinka :ziober2: :*

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.