malami81
malami81
  12 Aprilie 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Hipokryzja. A Ty swojemu różowe bluzy z kapturami chcesz kupić tylko i wyłącznie, żeby mu było ciepło, czy również dla swojej dziwnej frajdy, że jest to takie słodkie i urocze?

ubieram go żeby mu było ciepło a przy tym ubieram to co mi się podoba :-) tzn będę ubierać, w zimę. gdybym ubierała dla frajdy to nosiłby ciuchy cały rok.. :P

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie karmimy nasza specjalistko.

A czym karmisz? :-) tak z ciekawości pytam, i jakie masz zwierzęta? i czy masz?
mmaryjka
mmaryjka
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja chętnie zainwestowałabym w karmę z melisą, jeśli taka by istniała

a wiesz, może są jakieś karmy dla psów z adhd;)

Konto usunięte
Konto usunięte: I ten pies, który szlaja się nie wiadomo gdzie, na bank nie był ani razu weterynarza, czy na szczepienia, czy na odrobaczanie niech pozaraża inne, do jakich podchodzi, jeśli jest chory.

ja się najbardziej boję, że taki pies ma jakiegoś bąblowca czy coś równie okropnego:and:
mmaryjka
mmaryjka
  23 Aprilie 2012

swoją drogą, między innymi MAC zaczął testować produkty na zwierzętach. szkoda.

SoDope
SoDope
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: swoją drogą, między innymi MAC zaczął testować produkty na zwierzętach. szkoda.

taka polityka CHIN :ziober2:
mmaryjka
mmaryjka
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: taka polityka CHIN

jeszcze nie zgłębiłam tematu bo zauważyłam, że nie ma ich na liście pety.
mmaryjka
mmaryjka
  23 Aprilie 2012

aaa, dobra. na stronie jest wszystko opisane:and:

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A czym karmisz? :-) tak z ciekawości pytam, i jakie masz zwierzęta? i czy masz?

Obecnie mam tylko psa - boksera.
Wcześniej również miałam psa, tej samej rasy.
Ale w swojej historii hodowałam też królika, papugi, żółwia i kurczaka.

Oskar jest głównie na domowym jedzeniu - ryż z marchewką, kurczakiem, wątróbka i inne, głównie samemu gotowane 'potrawy'. Acane też ma. I purine jada. Generalnie jest wszystkożerny, uwielbia chleb z puszką - co mnie mocno cieszy, biorąc pod uwagę ilości pochłaniane przez niego. Chleb je z puszkami grancarno. Jak na puszki dla psa wg mnie drogie, ale kupuje przez www, gdzie na jednej puszcze oszczędzam ponad 2 zł :-D

Dostaje też rutinaceę dwa razy w tygodniu, bo mu pan doktor zalecił :rotfl:
mmaryjka
mmaryjka
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Oskar jest głównie na domowym jedzeniu - ryż z marchewką, kurczakiem, wątróbka i inne, głównie samemu gotowane 'potrawy'.

mój takich rzeczy nie je. a jak marchewkę to tylko surową:and:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a wiesz, może są jakieś karmy dla psów z adhd;)

Nie mają, wręcz przeciwnie - mają typowe karmy dla bokserów, co by były bardziej aktywne, więc wole nie próbować ;-)

Konto usunięte
Konto usunięte: ja się najbardziej boję, że taki pies ma jakiegoś bąblowca czy coś równie okropnego

Ja miałam lęki od małego, bo jak był szczeniakiem to zrobił się nagle apatyczny i mu z nosa leciało, już myślałam, ze nosówkę złapał, chociaż był szczepiony. No ale okazało się, że się zwyczajnie zasmarkał, bez drugiego dna :-)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: mój takich rzeczy nie je. a jak marchewkę to tylko surową

Nie chcesz wiedzieć, co mój robi z surową marchewką.. :-D
Najpierw się bawi, rozdrabnia na dywan, potem co nieco zje, a resztę muszę sprzątać :-)
mmaryjka
mmaryjka
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja miałam lęki od małego, bo jak był szczeniakiem to zrobił się nagle apatyczny i mu z nosa leciało, już myślałam, ze nosówkę złapał, chociaż był szczepiony. No ale okazało się, że się zwyczajnie zasmarkał, bez drugiego dna

ja mam o tyle dobrze, że mój pies mieszka 'na wsi' więc ma duży ogród do wybiegania, do tego jeszcze łąki.
mój kot ma katar, ciągle zasmarkuje mi okna.

Konto usunięte
Konto usunięte: Najpierw się bawi, rozdrabnia na dywan, potem co nieco zje, a resztę muszę sprzątać

nieee, to mój pochłania
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Aprilie 2012

Aha, zobaczcie sobie, czy jak macie psa, kota
i kupujecie jakąś konkretną karmę, czy nie jest tu dla was taniej:

http://www.telekarma.pl/

U mnie spora różnica w cenie była, no i przy zakupach chyba powyżej 100 pln wysyłka jest gratis. Zamówiłam przykładowo w poniedziałek, a we wtorek u mnie było :-)

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja mam o tyle dobrze, że mój pies mieszka 'na wsi' więc ma duży ogród do wybiegania, do tego jeszcze łąki. mój kot ma katar, ciągle zasmarkuje mi okna.

No mój ma tak dobrze tylko w lato, kiedy dwa miesiące siedzi z babcią na działce.
Ale mimo to nie wygląda, jakby mu źle było. No i mało miejsca zajmuje. Zwija się w taki precelek jak śpi, że na jego posłaniu jeszcze ze trzy by się zmieściły :-P

Konto usunięte
Konto usunięte: nieee, to mój pochłania

No to znów zazdroszczę!
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

to ladnie, a nie boisz sie kamienia nazebnego? suche zarcie najlepiej zapobiega
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  23 Aprilie 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to ladnie, a nie boisz sie kamienia nazebnego? suche zarcie najlepiej zapobiega

Nie boję, ma dużo gryzaków czyszczących zęby i zapobiegających powstawaniu kamienia. No i notorycznie wsuwa uszy wędzone.
jak miałam poprzedniego, jak były darmowe przeglądy zębów w ramach kampanii promocyjnej pedigree, to z nim poszłam i babka się dziwiła, że w wieku 12 lat nie miał nic a nic kamienia :-)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.